Özdilek

Siyaset

Özgür Özel ile Gebze ve Derince ‘TAMAM’

CHP Grup Başkan vekili Özgür Özel’in katılımı ile Derince ve Gebze’de düzenlenen mitinglerine vatandaşlar yoğun yağışa rağmen akın etti, iki ilçede alanlar ‘Tamam’ sesleri ile inledi

17 Haziran 2018 Saat: 23:58
Özgür Özel ile Gebze ve Derince ‘TAMAM’
Özgür Özel ile Gebze ve Derince ‘TAMAM’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli’de cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin gerçekleştirdiği mitingin ardından partinin Grup Başkanvekili Özgür Özel ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in katılımı ile Derince ve Gebze ilçelerinde mitingler düzenledi. Vatandaşların yoğun yağışa rağmen akın ettiği ve milletvekili adaylarının da tanıtıldığı mitinglerin ilk durağı Gebze Cumhuriyet Meydanı oldu. Vatandaşlar şemsiye ve yağmurlukları ile miting alanını doldurarak yağmur altında ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’, ‘Hak, hukuk, adalet’, ‘Türkiye’ye Güvence Muharrem İnce’, şeklinde coşkuyla sloganlar attı.

 

Yoğun katılım

CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, İl Yönetim Kurulu üyeleri, partinin milletvekili adayları; Kocaeli Milletvekili Av. Fatma Kaplan Hurriyet, CHP Parti Meclisi üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Prof. Dr. Muhip Kanko, Av. Anıl Acurman, Ebru Küçükaydın, Yeşim Akpınar, Av. Orkun Utkubaş, Dr. İsmail Demir, Ali Güneş, Tuğman Kayalı, Nilgün Sezer Aydın, Av. Zeynep Çiğdem Canbaz, İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Andız, Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri ve partinin neferliğini üstlenen bir çok isim programda hazır bulundu.

 

Tek kişi iktidarına karşıyız

Programda konuşan CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, ev sahipliğini üstlendikleri mitinge yoğun yağışa rağmen katılım sağlayan herkese teşekkür etti. Yılmaz’ın ardından katılımcılara hitap eden CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay “Alanı dolduran tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Biz hiç kimseyi ayırım yapmaksınız kucaklıyoruz. Önümüzde zor bir süreç var. Ülkemiz büyük bir gerginliğin içine sürüklenmeye çalışılıyor. Ancak biz her zaman hakkı, hukuku, adaleti, demokrasiyi, parlamenter sistemi savunmaya, tek kişinin kararları ile ülkemizin yönetilmesine karşı durmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet’in kurucusu olan partimizi asla ayrıştırıcı söylemlere izin vermeyecektir” diye konuştu.

 

Depremin şiddeti 24’ünde

İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ise, ülkenin geleceğinin 24 Haziran seçimlerine bağlı olduğunu belirterek, “Artık ette koktu, tuzda koktu. Hala birileri din üzerinden siyaset yaparak rant sağlamaya çalışıyor. İbadethanelerimizi de bu anlayışla kirlettiler. Defalarca Diyanet İşleri Başkanlığı’na çağrıda bulundum. Siyasi partilerin siyaset yapacağı yerler buralar değildir. Buna müsaade etmeyin dedim. Ancak bu siyasete izin vermeleri yetmedi aynı zamanda diyanet işleri mensupları kendi görevlerinin dışında tıpkı yüksek yargıda olduğu gibi, askere yaptıkları operasyondan sonra olduğu gibi bunlarda tek bir siyasi partiye çalışmaya başladı. Ne yaparsanız yapın, fay hatları kırıldı. Depremiz şiddetini 24’ünde biz bile kestiremiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Baskın seçim kumpası

CHP Grup başkanvekili Özgür Özel ise, “Kocaeli’de bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Sanayinin başkenti diye anılan bu koca şehrin çektiği sıkıntıları hepimiz biliyoruz. Herkes rant peşinde. 16 yıldır içinde çimento olmayan bir tek projeleri yok. Her şey yolunda diyorlar, diğer yandan kendi hatalarını bizim üzerimize yıkarak prim yapmaya çalışıyorlar. Biz bunca sene muhalefetteydik. Erdoğan hep ‘Neden erken seçime gidelim, erken seçim istemek vatan hainliği’ diyordu. Şimdi bırakın erken seçimi acele baskın bir seçim yapıyorlar. İşler yolunda ise niye 24’ünde seçim var? Türkiye erken seçim ile değil baskın seçim kumpası ile karşı karşıya kaldı” dedi.

 

Onu çıldırtan aday

Özel konuşmasına şu sözlerle devam etti; “Sarayın bir hesabı vardı. 3 yönde sıkıntı yaratmak istiyordu. Yetkiyi kapıp 5 yıllığına da kaçmak istiyordu. Yaklaşan krizi durduramadığı, dövizi, yükselen Euro'yu, doları, faizi, enflasyonu görüyor. Kriz gelmeden bir kaptı kaçtı yapmak istiyordu. Bu hesap sarayın hesabıydı. Ama bu hesabın karşısında hesap uzmanı olan ve bu hesabı bozan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu vardı. Onun kolay kolay tahmin edebileceği bir adayı değil, ama ilan edilince onu çıldırtacak adayı göstereceğiz dedik. Yalova'nın evladı, bir kamyoncunun oğlu, köy çocuğu, namuslu bir devlet memuru, çalışkan bir öğretmen, acar, korkusuz bir milletvekili. Halkın, milletin adayı Muharrem İnce oldu adayımız. O günden bu güne kendisi yani saraydaki beyefendi çıldırıyor.

 

Devlete terör örgütü yerleştirdin

Atatürk kısa yaşadı, biraz daha yaşasa Türkiye süper güç olacaktı. Atatürk’ün vasiyetinden sapanlar var. 900 tane KİT yaptı. Bunların hepsini bu hayırsız evlat, evlat demeye dilim de varmıyor ama bu hayırsız evlat gibi adamlar sattılar, sattılar yediler. Kenara bir toplu iğne koymadılar. Başta Türk Telekom, rafineriler gibi stratejik yerler ve yüreğimizi yaktı o şeker fabrikaları. 24 Haziran'da geleceğiz hepsini çatır çatır geri alacağız, söz veriyoruz. 16 yılın son 4 yılı bütün yetkiler elinde. Her türlü yetkiyi kullandın. Yaptığın tek şey devletin damarlarından beynine kadar bir terör örgütünü yerleştirdin. Başka bir şey yapmadın.

 

Milletin kendi hakkını alma seçimi

Tayip Erdoğan hep şunu söylerdi, 'Neden erken seçime gidelim. Erken seçim demek bir hükümetin yönetme kabiliyetini elinden kaybetmesi demektir. Yazar kasalar mı atılıyor. Erken seçim istemek vatan hainliği' diyordu. Şimdi bırakın bir erken seçimi acele bir baskın seçim yapıyorlar. Herkese sormak lazım, işler yolundaysa 24'ünde niye seçim var Eğer işler yolunda değilse aynı adamı niye tekrar seçelim Onun yerine ülkeyi bu hale getiren tek adam heveslisi birinin yerine, yani artık devletin adayının dönüşmüş birinin yerine milletin adayını seçeriz. Hepimiz rahat ederiz. Bugün geldiğimiz noktada devletin adayı ile milletin adayı yarışır durumdadır. Bu seçim milletin kendi hakkını alma seçimidir. Çıkmış onun da paşasıyım, bunun da paşasıyım diyor. Paçasından rezillik akıyor, millete paşalık taslıyor.

 

İki kere iki beş dese inanacaklar

Bakın bugün Erdoğan Gebze’ye gelse dese ki ‘İki kere iki, beş eder’ bunların Gebze ilçe başkanı bu miting alanına çıkıp , ‘Reisimiz kerat cetvelindeki büyük yanlışı gördü. Büyük oyunu bozdu . İki kere iki, bundan sonra beştir’ der. Yandaşı olan tüm medya ‘Reisten matematiğe büyük katkı’, ‘Yıllardır doğru bilinen hatayı Erdoğan düzeltti’ diye başlıklar atarlar. Bu kadar gözlerini kapamış, bu kadar kula kulluk etmeye razı, bu kadar düşünmeden tartmadan her şeye inanan vakti gelince de ‘Kandırıldık’ diyen bir kitle var. Bizler bu gidişata dur diyeceğiz” Özel konuşmasının ardından CHP Kocaeli 27. Dönem milletvekili adaylarını sahneye davet ederek, Gebzeliler’den 24 Haziran seçimleri için ‘Tamam’ sözü aldı.

 

Derince ‘tamam’ dedi

Gebze mitinginin ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Yenikent Meydanı’nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. Özel’in öncesinde mitinge ev sahipliği yapan Derince İlçe Başkanı Nihat Değer, “Herkesi bu bayram gününde sevgi ile selamlıyorum. Bu birinci bayramımız. Ancak ikinci bayramın ne zaman olacağını hepimiz biliyoruz. 24 Haziran akşamı birlikte bu güzelliği yaşayacağız. 16 yıldır bu iktidarın bu hale getirdiği Türkiye 24 Haziran günü ‘Yeter’ diyecek, ‘Tamam’ diyecek” dedi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise  Derinceliler tarafından coşku ile karşılandı. Gebze’deki konuşmasını burada da sürdüren Özel hitabının ardından milletvekili adaylarını sahneye davet etti, Derincelilerden 24 Haziran için ‘Tamam’ sözü aldı.

Etiketler: Özgür Özel,

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat