Özdilek

Siyaset

Oy ve Ötesi, sandık gönüllülerini çağırıyor

Şeffaf ve demokratik bir seçim süreci için kolları sıvayan Oy ve Ötesi, 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri için gönüllü müşahit kayıtlarının başladığını duyurdu.

9 Haziran 2018 Saat: 22:59
Oy ve Ötesi, sandık gönüllülerini çağırıyor
Oy ve Ötesi, sandık gönüllülerini çağırıyor

Şeffaf ve demokratik bir seçim süreci için kolları sıvayan Oy ve Ötesi, 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri için gönüllü müşahit kayıtlarının başladığını duyurdu. Bu seçimde önceliğin “geçmiş seçimlerde ulaşılamayan sandıkların yoğunlukta olduğu bölgelerde” olacağını belirten Oy ve Ötesi, bu amaçla “Türkiye Öncelik Haritası” uygulamasını hazırladı.

Müşahit olmak isteyenler http://sandik.oyveotesi.org/kayitol adresinden kolaylıkla kaydolabilecek.

200.000’in üzerindeki gönüllüsüyle şimdiye kadarki seçimlerde 46 il ve 175 ilçede varlık gösteren Oy ve Ötesi, 24 Haziran için hedefini büyütüyor ve bu kez tüm Türkiye’de sandık güvenliğini sağlamak için gönüllü müşahitlerini bekliyor.

Geçmiş seçimlere ait verilere dayanarak hazırladığı “Türkiye Öncelik Haritası” uygulamasını yayımlayan Oy ve Ötesi bu seçimde gönüllü müşahitlerini harekete geçmeye çağırıyor.

Türkiye’deki her sandıkta en az bir müşahit bulunmasının sandık güvenliği açısından son derece önemli ve değerli olduğu gerçeğinden hareketle, Oy ve Ötesi, 24 Haziran’da, geçmiş seçimlerde ulaşılamayan sandıkların yoğunlukta olduğu ilçelere öncelik verileceğini açıkladı. Gönüllülere ise, en yakın sandığa gitmek yerine, “Türkiye Öncelik Haritası”nda daha öncelikli olduğu belirtilen sandıklarda müşahit olma ve müşahit bulma çağrısı yaptı.  


Müşahide daha fazla ihtiyaç duyulan bölgeler “Türkiye Öncelik Haritası”nda 24 Haziran seçimlerinde tüm illerden kayıt almayı, yeterli sayıda başvuru alındığı ölçüde tüm sandıklar için müşahit organizasyonu yapmayı hedefleyen Oy ve Ötesi, gönüllülerin müşahit ihtiyacının en yüksek olduğu ilçeleri görerek kolayca seçim yapabilmesi için Türkiye Öncelik Haritası uygulamasını oluşturdu. Geçmiş seçimlerde elde edilen tüm verilere dayanılarak yeterli ve dengeli sayıda sandık kurulunun oluşmadığı ilçelerin puanlanmasıyla oluşturulan haritada, daha önce hiç veri alınamayan ve seçmen sayısı yüksek olan ilçeler en duyarlı olunması gereken ilçeler olarak sınıflandırıldı. Gönüllüler bu haritadan öncelikli ilçeleri seçerek müşahitlik görevi üstlenebilecek.

"Türkiye Öncelik Haritası”nı incelemek için tıklayınız: https://oyveotesi.org/harita/index.html

Müşahit kaydınızı yapmak için tıklayınız: http://sandik.oyveotesi.org/kayitol

Müşahit olmak dışında Oy ve Ötesi'ne farklı alanlarda destek olabileceğinizi düşünüyorsanız www.oyveotesi.org adresini inceleyebilirsiniz.
Oy ve Ötesi'ne iletisim@oyveotesi.org’a e-posta göndererek veya Oy ve Ötesi sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz.

Haber: Veysel Kavrayan

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat