Özdilek

Kültür/Sanat

Osman Hamdi Bey, yalnızca bir ressam değildi

Osman Hamdi beyin köşkünün arkasında, servi ağacının dibindeki mezarını ve evini ziyaret eden tarihçi Rıdvan Şükür, ölümünün 110. Yıldönümünde çok yönlü sanatçıyı saygı ve rahmetle andıklarını söyledi.

24 Şubat 2020 Saat: 21:02
Osman Hamdi Bey, yalnızca bir ressam değildi
Osman Hamdi Bey, yalnızca bir ressam değildi

Osman Hamdi Bey, yalnızca bir ressam değildi.

Osman Hamdi beyin köşkünün arkasında, servi ağacının dibindeki mezarını ve evini ziyaret eden tarihçi Rıdvan Şükür, ölümünün 110. Yıldönümünde çok yönlü sanatçıyı saygı ve rahmetle andıklarını söyledi.

Arkeolog, ressam ve Müzeci Osman Hamdi Bey'in adını Türk kültür tarihine altın harflerle yazdırdığını söyleyen Şükür, ünlü ressamın aynı zamanda bir tarım uzmanı olduğunu ifade etti.

Eskihisar'da uzun yıllar yaşayan Osman Hamdi Beyin, döneminde oluşturduğu örnek bahçelerinde İtalya başta olmak üzere Avrupa'dan getirttiği fidanlarla bahçeler kurduğunu, bu bahçelerde Elma, incir, nar ve vişne bahçeleri oluşturarak üretim yaptığını ifade etti.

Ünlü ressam Osman Hamdi beyin komple bir ziraatçı olmasının dışında, tarımsal ürünü pazara sunabilecek düzeyde bilgisi ve çalışmaları olan bir tarım uzman olduğunun az bilinen bir durum olduğunu ifade etti.

Şükür, sanatçının Dinlenme yeri olarak seçtiği Eskihisar'daki denize nazır köşkünün bahçesinde yetiştirdiği meyve ağaçları, üzüm bağları ve gülfidanları arasında huzuru bulduğunu söyledi. Şehir hayatından uzak ailesiyle buraya 26 yıl her yaz geldiğini, ayrıca birçok eserini burada ürettiğini belirtti. Bahçenin her köşesinin usta sanatçının anıları ile dolu olduğunu dile getirdi.  Günümüzden 110 yıl önce, 24 Şubat 1910 tarihinde kaybettiğimiz bu büyük insanın çok yönlü bir sanatçı olduğunu söyledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat