Özdilek

Spor

Ömer Çeker ziyaret etti, çözüm istedi

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker heyeti ile birlik de Darıca Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş’i makamında ziyaret etti. dareden sorunların çözülmesini talep etti.

7 Nisan 2018 Saat: 11:51
Ömer Çeker ziyarette bulundu, sorunların çözümünü istedi
Ömer Çeker ziyaret etti, çözüm istedi

Çeker; İdareden sorunların çözülmesini talep etti.

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Darıca İlçe Temsilcisi, Osman Ayas, İş Yeri Baş Temsilcisi İdris Çakır, Temsilci Zafer Kurt  ile birlikte Darıca Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Leyla Büyük, İdari ve Mali İşler Müdürü  Cebrail Kuru da hazır bulundu. Kurumda görev yapan çalışanların ve sendika üyelerinin sendikaya iletmiş oldukları sorunları hastane idaresine aktaran Şube Başkanı Çeker; İdareden sorunların çözülmesini talep etti. 

 

Öz Veri İle Fedakarca Görev Yapan Sağlık Çalışanlarını Tebrik Ederiz.

Şube Başkanı Ömer Çeker görüşmeden sonra heyeti ile birlikte görüşme hakkında açıklamalarda bulundu. Çeker yapmış olduğu açıklamada; Darıca Farabi devlet hastanesi bölgede sağlık hizmeti sunumunda önemli bir yere sahiptir. Böylesine büyük ve devasa bir kurumda öz veri ile fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarını tebrik ederiz. Kurumda görev yapan sağlık çalışanlarının ciddi sıkıntıları var, bu sıkıntıların bir kısmı Sağlık Bakanlığı ve ilimizdeki temsilcisi  tarafın dan bir kısmı da Başhekim ve yönetimi tarafından çözülmesi gereken sorunlardır. Dedi.

 

Kurumda ciddi personel açığı var.

Başkan Çeker; Kurumda ciddi personel açığı var. 2017 yılı Personel Dağılım Cetveline (PDC) göre kurumda 340 Hemşire, 74 Ebe, 32 Laborant görev yapması gerekirken, 94 eksikle 246 Hemşire, 31 eksikle 43 Ebe, 10 eksikle 22 Laborant ile  sağlık çalışanı eksik personel ile takdire şayan bir şekilde vatandaşımıza hizmet vermektedir, diyen Çeker; Çalışanlar gün aşırı nöbet tutmaktan eş, çocuk ve kendilerine vakit ayıramamakta, eksik personel sıkıntısını gidermek Sağlık Bakanlığının ve ilimizdeki temsilcisinin acilen çözmesi gereken bir sorundur. Dedi.

 

Mülki Amir Duruma El Koymalı.

Açıklamalarını sürdüren Çeker; İlde sağlık hizmetlerini planlayan sevk ve idare edenlere de önemli görev düşmektedir. Personelin sevk ve idare edilmesinde planlı bir şekilde dağıtılmasında önemli hatalar yapılmakta PDC de hemşire olmayan kurumlara hemşireler ya kadrolu olarak görev yapmakta yada geçici görevle görevlendirilmektedirler. Diyen Çeker; Ayriyeten PDC dolu olan kurumlara geçici görevle personel görevlendirilmeleri yapılmaktadır. İlimizde sağlık personeli açığı olmasına rağmen sırtını yaslayacak dayı bulan veya Sarı Sendikaya mensup olan sağlık personelini idari görevlerde çalıştırmaktadırlar, bu durum sağlık hizmeti sunumuna olumsuz etki etmektedir. Mülki Amir duruma el koymalı. Dedi.

 

Bir Kısım Personel Kadro ve Unvanları Dışında İdari Görevlerde Çalıştırılmaktadırlar.

Çeker; Başhekim Güneş kısa zaman önce kuruma atansa da devlette devamlılık vardır. Kurumda ciddi derecede personel açığı olmasına rağmen mevcut personelden bir kısmı kadro ve unvanları dışında idari görevlerde çalıştırılmaktadırlar, Kadro ve unvanları dışında görev yapan personelin asli görevlerinde çalıştırılması personel eksikliğinin giderilmesine katkı sağlayacaktır. Diyen Ömer Çeker; Ayriyeten yapılan iş hukuk dışı olup suçtur. 657 DMK 10.ve 45. Maddesine aykırı olduğu gibi Sağlık Bakanlığının yayınlamış olduğu yönetmeliklere aykırıdır. Sayın Başhekim Güneş bu sorunu acil çözeceğine inanıyoruz. Sendika olarak sorunun çözümüne katkı sunmaya hazırız. Dedi.  

 

İdareye iletmiş olduğumuz sorunların takipçisi olacağız.

Şube Başkanı Çeker; Zaman zaman kurumda usulsüz uygulamalar olduğu bu tür olaylara Başhekimlikçe müdahale edilmesi gerektiği, adaletin tüm çalışanlara eşit dağıtılması, çalışanlar arasında ayrım yapılmaması gerektiğini kurum içi görevlendirilmelerin sözel değil,  Anayasın emrettiği şekilde yazılı yapılması gerektiği, kurum çalışanlarının sendikamıza iletmiş oldukları konular sorumlu sendikal anlayışımız çerçevesinde sekiz  ana başlık altında Sayın Başhekim Güneş’e ilettik. İdareye iletmiş olduğumuz sorunların takipçisi olacağız. Dedi.

 

Etiketler: Ömer Çeker,

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat