Özdilek

Sağlık

Ömer Çeker, Hükümeti samimiyete davet ediyoruz

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker Temsilci toplantısı yaptı.

3 Mart 2018 Saat: 23:02
Ömer Çeker, Hükümeti samimiyete davet ediyoruz
Ömer Çeker, Hükümeti samimiyete davet ediyoruz

Çeker; Yıpranma Payı Konusunda Açıklama Yaptı

Toplantıya Şube Başkan Yardımcısı Saniye Yıldıran, Şengül Çakmak, Birol Umut, Denetleme Kurulu Üyesi Erkan Temel, İl Sağlık Müdürlüğü  Temsilcisi, Mevlüt Dinçer, Ergül Nuray, Erkan Çakmak, İzmit İlce Sağlık Müdürlüğü Temsilcisi Ömer Çolak,  Kocaeli Devlet Hastanesi Temsilcisi Seda Çetin Alp Maytalman, İzmit Seka Devlet Hastanesi  İş Yeri Baş Temsilcisi Ahmet Atalay, Temsilci Çiğdem Öktem, Levent Öz,  Derince İlce Sağlık Müdürlüğü Temsilcisi Kürşat Alkan, Derince Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi İş Yeri Temsilcisi  Mehmet Koşkan, Körfez İlçe Temsilciliğine; Muammer Erhan, Körfez Devlet Hastanesi  İş Yeri  Baş Temsilcisi ve Denetleme kurulu üyei Arif Balcı, Kandıra Kazım Dinç Devlet Hastanesi İş Yeri Temsilcisi Emrullah Ceylan, Gölcük İlce Sağlık Müdürlüğü Temsilcisi İbrahim Er, Gölcük Devlet Hastanesi İş Yeri Baş Temsilcisi Orhan Gazi Gencel, Temsilci Gürol Şanbayatlı, Şube Delegesi Engin Paşaoğlu, Feridun Sözer, İsa Süzen, Ömer Kuru, Harun Yaşar Yavuz, Yalçın Gül, Bilal Arıcıoğulları ile toplantı yaptı. Toplantıda sağlık sektöründeki gelişmeler hakkında temsilcileri bilgilendiren  Şube Başkanı Çeker; Hükümeti samimiyete davet ediyoruz. Diyen Çeker ; Yıpranma payı konusunda açıklama yaptı

 

Hükümeti Samimiyetten Uzaklaşmıştır.

Hükümetin sağlık çalışanları için çıkarmaya çalıştığı yıpranma payı konusunda açıklama yapan  Şube Başkan  Ömer Çeker; Sağlık çalışanları yetersiz istihdam, yoğun iş yükü, şiddet ve ekonomik kayıplar gibi çalışma hayatında birçok sorunla uğraşmaktadırlar. Çalışanlar, sorunlarına çözüm beklerken;  Hükümet yetkililer sağlık çalışanlarına sürekli müjdeler verip oyalamak, ortaya somut bir şeyler koymamak gibi bir anlayış adeta günü kurtaran bir gelenek halini almıştır. Diyen Çeker; Başta yıpranma payı olmak üzere özlük haklarında iyileştirilmelerin yapılacağı yıllardır sadece söylenmektedir. Söylenmeye de devam etmektedir. Siyasilerimizin kamuoyuna müjde olarak sunduğu bu tür açıklamaları sürekli yaparken icraatın gereğini yapmamaları düşündürücüdür. Bu tutumları nedeniyle hükümeti samimiyetten uzaklaşmıştır. Dedi.

 

Çalışanlar Müjde Duymaktan Usanmış, Sözlere Doymuştur.

Açıklamalarını sürdüren Çeker; 5 yıldır sürekli olarak yıpranma payı müjdesi verilmektedir ama ortaya çıkan somut bir adım yoktur. “Tasarı hazır”, “çalışıyoruz” gibi ifadelerle süreç devam ettirilmektedir. Diyen Çeker; Cezaevlerinde görev yapan gardiyanlar KHK ile yıpranma payına bir günde kavuşurken, sağlık çalışanları 5 yıldır müjdelerle oyalanmaktadır. “Tasarı hazır”, “taslak yolda” gibi ifadelerle büyük bir beklenti oluşturulmakta fakat aradan biraz süre geçtikten sonra yine hayal kırıklığı ve hüsran yaşanmaktadır.  Dedi Çeker;  Artık her 14 Mart Tıp Bayramı, yerine getirilmeyen ve bir sene sonraki tıp bayramında tekrar edilen müjdelerin verildiği bir tarihe dönüştürülmüştür.  Çalışanlar müjde duymaktan usanmış, sözlere doymuştur. Dedi.

 

Kuru Laflar Karın Doyurmuyor.

Şube Başkanı Ömer Çeker; Kısacası sağlık çalışanları artık söz duymaktan yorulmuş, müjdeler dinlemekten sıkılmıştır. Herkes icraat görmek istemektedir. Diyen Çeker; Türk Sağlık Sen ailesi olarak bizler, sağlık çalışanlarının bu beklentisinin karşılanması adına hazırlanan bir tasarı var ise bir an önce kamuoyu ile paylaşılmasını ve sosyal taraflar ile en kısa sürede istişare edilerek yasalaşmasını istiyoruz. Sayın Sağlık Bakanımızın iyi niyetli açıklamalarını görüyoruz lakin artık sözün yerini kanun maddelerinin aldığını görmek istiyoruz. Diyen Çeker; Lafla peynir gemisi yürümüyor, kuru laflar karın doyurmuyor. Bu nedenle yaklaşık 2 hafta öncesinden ilan ediyoruz; 14 Mart’ta yıpranma payı müjdesini değil, yıpranma payı ve diğer özlük haklarındaki iyileştirmelerin ete kemiğe bürünerek TBMM’den geçtiği bir icraat bekliyoruz.  Dedi.

Etiketler: Ömer Çeker,

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat