Özdilek

Güncel

Okuyan, AKP bu ülkeyi kayyumla yönetemeyecek

Türkiye Komünist Partisi Genel Sekreteri Kemal Okuyan, Boğaziçi Üniversitesi'ne AKP'li Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasıyla ve kararı protesto eden öğrencilere polisin müdahalesiyle ilgili açıklama yaptı.

4 Ocak 2021 Saat: 18:47
Okuyan, AKP bu ülkeyi kayyumla yönetemeyecek
Okuyan, AKP bu ülkeyi kayyumla yönetemeyecek

Okuyan, AKP bu ülkeyi kayyumla yönetemeyecek

AKP'nin dernekler için de benzer bir hazırlık içinde olduğuna dikkat çeken Kemal Okuyan, "Yerel yönetimleri adım adım kayyuma devreden AKP, üniversitelere kafasına göre atama yapmaya devam ediyor. Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan kişi, iktidarın eğitimden ne anladığını açıkça göstermektedir" ifadelerini kullandı.


AKP'nin kararına karşı çıkılmasının meşruluğunu belirten Okuyan, "Cehaletle, bilime düşmanlıkla, tüccar zihniyetiyle üniversiteleri tamamen bitirmeye çalışan AKP’ye karşı öğrencilerin ve akademisyenlerin karşı çıkması son derece doğal ve meşrudur. Meşru olmayan protestoların polis marifetiyle bastırılmasıdır. Ne öğrenci gençlik ne emekçi halk AKP keyfiliğine ve kayyum saltanatına boyun eğecektir" dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat