Özdilek

Ekonomi

Odabaş Tarım Bakanı’nı istifaya çağırdı

MARSİAD Genel Başkanı İşadamı Bahri Odabaş Tarım Bakanı Pakdemirli’yi istifaya çağırdı.

27 Mayıs 2019 Saat: 10:34
Odabaş Tarım Bakanı’nı istifaya çağırdı
Odabaş Tarım Bakanı’nı istifaya çağırdı

Odabaş Tarım Bakanı’nı istifaya çağırdı

MARSİAD Genel Başkanı İşadamı Bahri Odabaş Tarım Bakanı Pakdemirli’yi istifaya çağırdı.

Odabaş Tarım Bakanı’nı istifaya çağırdı

Odabaş,Ülkemize ve milletimize varlık içinde darlık yaşatan, bakanlığı, büfeye dönüştüren tarım bakanını acil istifaya davet ediyorum! Dedi.

Bu konuda açıklama yapan MARSİAD Genel Başkanı İşadamı Bahri Odabaş açıklamasına şöyle devam etti;

 

Tarım Bakanı, Sayın Bekir PAKDEMİRLİ’ yi Bakan olur olmaz önce tebrik ettim, peşinden Tarım ve Hayvancılıkta yaşanan problemleri kökünden çözecek, Ülkemizi  Doğal Gıda ile besleyecek, Yedi  Milyon işsizimize iş imkanı ve yılda 150 Milyar dolar ihracat sağlayacak projelerimizi paylaşıp hayata geçirmek için Randevu talep ettim.

 

Ancak Aylarca ve defalarca randevu taleplerime cevap alamadım, sonunda Bakanlık önünde ve Cumhurbaşkanlığı karşısında eylem niteliğinde bir Basın açıklaması yapacağımı bildirdim yine cevap alamadım.

 

Sonunda Tarım Bakanlığının önü ve Cumhurbaşkanlığı karşısında hem TARIM BAKANINA VE HEM DE CUMHURBAŞKANINA Seslenerek TÜRKİYE’NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK PROJELERİMİZİ NEDEN DİNLEMEDİKLERİNİ, (Polis Engeline rağmen) sordum, Proje dosyalarını ve proje kapsamında ürettiğimiz ürünlerin bir bölümünü içeren Koliyi Cumhurbaşkanlığı Külliyesine polis gözetiminde teslim ettim.

 

Aradan bir ay geçmesine rağmen hala cevap yok

 

Fındıkta yaşanan problemin çözümü için yıllarca öneri ve uyarılarda bulundum, Geçen yıl fındık sezonunda bir talepte bulundum, TMO nun fındık almasına gerek yok,  burada harcanacak paranın sadece % 10 nu ile Türk girişimcilere, Fındığı 15 TL den almak kaydı ile faizsiz kredi verildiği takdirde, fındıktaki yabancı TEKEL kırılacak, fındık 8 TL yerine 15 TL olacak, hem 8 Milyon fındık üreticisi ve hem de 82 milyon kazançlı çıkacak dedim!

 

Yapmadılar, fındığın % 90 nı Yabancı, Tekelci firma 8-10 TL den aldıktan sonra, TMO, Kredi çekerek, 12 TL den fındık satın aldı, Ocak ayında fındık 17 TL ye yükselince,

Tekrar çağrıda bulundum, TMO Kredi faizlerini, Depo kiralarını ve Güvenlik ve personel maliyetlerini bitirmek için, elindeki fındıkların tamamını Türk girişimcilere satarak hem Milleti zarardan kurtarsın ve hem de Türk girişimciyi Yabancı Tekelci Firmaya muhtaç etmesin dedim,yapmadılar.

 

Şu anda ekteki Fotoğrafta görüldüğü şekilde TMO, KOCAELİ DERİNCEDEKİ  Şubesinde fındık satışı yapıyor, ve gelenlere bir paketten fazla ürün vermiyor!  Kocaeli’nin nüfusu yaklaşık 2 Milyon bu camdan ve bir memurla, bu mesai saatlerinde kaç vatandaşa fındık satarak bu fındıkları bitirecek?

 

Nereden bakarsanız bakın böyle BAKANLIK VE ÜLKE YÖNETİLEMEZ!

 

TARIMIN BİR PLANLAMASI YOK, ÜLKENİN NE KADAR TARIM ÜRÜNLERİNE İHTİYACI VAR, HANGİ BÖLGELERDE NELER YETİŞİR, ÜRETİCİ ÜRETTİĞİ ÜRÜNLERDEN NE KADAR PARA KAZANIR, TÜKETİCİLER HANGİ ÜRÜNE NE KADAR ÖDEME YAPABİLİR, DÜNYA NELER YAPIYOR, İSRAİL 50 YIL EVVEL TARIMDA PLANLAMAYA GEÇMİŞKEN, BİZ HALA NEDEN BEKLİYORUZ?

 

Soğan, patates yükseldi ithal et, 200 bin ton patates bağlantısı yapıldığı söyleniyor, peki çiftçimizin ektiği patates para etmezse her yıl patates mi ithal edeceğiz, DIŞ BORÇ 450 MİLYAR DOLAR OLMUŞ, BAKANIMIZ BORÇ PARA BULMAK İÇİN KAPI  KAPI DOLAŞIYOR! VS.

 

Tarın Bakanı Tarımla ilgili, Sanayi Bakanı Sanayi ile ilgili projeleri, Cumhurbaşkanı hiç birini dinlemezse bu Ülke nasıl yönetilecek, Duvara tosladık, böyle giderse Devlet Emekli ve Memurlarımızın maaşlarını ödeyemez duruma gelecek!

 

Bu nedenlerden dolayı TARIM BAKANI BEKİR PAKDEMİRLİYİ  ACİLEN İSTİFAYA DAVET EDİYORUM.

 

İstifa etmediği takdirde Sayın Cumhurbaşkanı, Bu Bakanı görevden almaya davet ediyorum, ikisi de olmadığı takdirde CUMHURBAŞKANINI DA İSTİFAYA DAVET EDECEĞİM.

 

MİLLETİN SEÇİM DEĞİL GEÇİM DERDİ VAR!

 

 

   Bahri ODABAŞ

  MARSİAD GENEL BAŞKANI

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat