Özdilek

Spor

Nusretiye isyanlarda

Süper Amatör Küme B Grubunda zirve mücadelesi yapan Nusretiye ekibinin son iki hafta içinde yaşadıkları hakem hataları sonucunda kaybedilen puanlar ve haksız cezalar yüzünden camiada hakemlere karşı büyük tepki başladı

3 Aralık 2016 Saat: 13:32
Nusretiye isyanlarda
Nusretiye isyanlarda

Biz soruyoruz

Nusretiye ekibinin yönetim kurulu üyesi Ufuk Kıyar yaptığı açıklamada “ Nusretiye ekibi olarak özellikle sezon başından bugüne kadar kendi sahamızda oynadığımız her müsabakada misafir gelen takımları ve hakemleri centilmenlik sınırları içinde ağırladık. Hakem camiasının adaletlerine inandık. Camiamıza bize yapılan hakem hatalarında bile taraftarlarımızın önüne geçtik. Fakat ne yazık son iki hafta içinde bize karşı yapılan hatalar bardağı taşıran son damla oldu. Biz hakem camiasına ve spor camiasına soruyoruz. İlk yarının son haftasında kendi sahamızda oynadığımız İhsaniye müsabakasında orta hakem Fatih Kabakkaya karşılaşmanın 44 dakikasında vermediği penaltı atışını hangi gözle seyretti. Müsabakayı seyreden herkesin ortak düşüncesi penaltı olan bu pozisyonu hangi mantıkla vermedi. Bunun yanında bizim 10 nolu arkadaşımızın yaptığı faul sonucu Fatih Kabakkaya arkadaşımız 10 nolu futbolcuya göstereceği kırmızı kartı 5 nolu futbolcuya hangi mantıkla gösterdi. Saha içinde bile uyarılan hakem yine de 5 nolu futbolcuya kırmızı kartı gösterdi. Müsabaka sonunda faule mahsur kalan İhsaniyeli futbolcu hakeme bana 5 nolu futbolcu faulü yapmadı, 10 nolu futbolcu faulü yaptı sözü üzerine Fatih Kabakkaya’nın İhsaniyeli futbolcuya verdiği cevap ise nerden bileyim 5 nolu futbolcu senin arkadaşın olmadığı sözü hangi mantıkla söylendi. Bu olayı eğer gözlemcide faulü 5 nolu futbolcu yaptığını rapora yazdıysa karşı kulübeden net olarak nasıl pozisyonu gördüğünü sormak isteriz.

Hangi gözle gördüler

Gözlemci pozisyonu görmediyse raporunda  pozisyonu görmediğini yazması gerekirdi. Gözlemci raporuna eğer pozisyonu görmediğini yazdıysa İl Disiplin Kurulu bu konuda biraz daha olayı araştırması gerekirdi. Gözlemci raporuna hakem gibi faulü 5 nolu futbolcu yazdıysa gözlemcinin pozisyonda herkesin faulü 10 nolu yaptığını gördüğünde sadece hakem ve gözlemcinin 5 nolu görmesini hangi mantık içinde yer aldığını bilmek isteriz. Bunun yanında İhsaniye ile Nusretiye müsabakasından iki hafta önce İlimtepe.FK, Nusretiye karşılaşmasını yöneten hakem Fatih Kabakkaya bu karşılaşmada uzatma dakikalarında ofsayt olarak tartışılan bir pozisyonda verdiği gol ile Nusretiye ekibinin 3 puan alacağı müsabakayı 2-2 bitmesine sebep vererek o karşılaşmada Nusretiye ekibinin bir oyuncusunu kırmızı kart ile cezalı duruma düşmesini sağlayarak karşılaşmasında tepki alan hakemi iki karşılaşma sonra yine bir Nusretiye müsabakasına verilmesi hangi mantığa sığıyor. İl Hakem Kurulu tabiki  İlimtepe ile Nusretiye müsabakasından sonra göreve geldiklerini biliyoruz. Fakat Fatih Kabakkaya Nusreiye ile İhsaniye müsabakası verildiğinde kendisi İl Hakem Kuruluna söylemesi gerek söz kısa zaman içinde Nusretiye ekibi ile bir sorun yaşadığını ve bu karşılaşmanın kendisine verilmemesini veya son kararı İl Hakem Kurulunun takdirine bırakması gerekirdi.

Nusretiye başarısız olsun diye mi? Uğraşılıyor

Kartepe Belediye müsabakasında hakem Mehmet Güngör müsabakayı 4 dakika uzattığı karşılaşmada uzatmanın 6 dakikasında verdiği penaltı atışı ile müsabakanın berabere tamamlanması sonucunda müsabaka bitiminden sonra Nusretiye kalecisi Sertan’ın sosyal medya aracılığı ile yazdığı iddia edilen yazıyı kopyalayarak müsabaka raporuna ekleyerek İl Disiplin Kuruluna vermesinin nedeni nedir?  Biz Mehmet Güngör’e şimdi soruyoruz. Nusretiye kalecisinin yazdığını iddia ettiği yazıyı acaba kendimi yazdı. Sosyal medyalarda biliyorsun bu konularda başka birileri de başka isimler altında yazılar yazabiliyorlar. İki Mehmet Güngör’’ün hakaret olarak kabul ettiği bu yazıyı İl Disiplin Kuruluna vererek Sertan’amı cezalandırdı. Yoksa Nusretiye ekibini mi? Cezalandırdı. Mehmet Güngör eğer Sertan’ın bu yaptığı iddia edilen yazıyı hakaret olarak kabul ediyorsa neden mahkeme yoluna giderek şahıs olarak uğraşmak yerine İl Disiplin Kuruluna olayı getirmesi mi? Doğrudur. Kocaeli spor tarihinde sosyal medya aracılığı ile ilk olarak böyle bir ceza verilmesi ayrı bir konudur. Mehmet Güngör’e son olarak sormak istediğimiz Nusretiye kulübesinin önünde tel örgüler arkasında kendisine küfür eden arkadaşa cevap verirken neden polis arkadaşları çağırarak şikayetçi olmadı. Mehmet Güngör sosyal medyayı bu kadar iyi takip ediyorsa müsabaka sonunda bir çok insan bu müsabakayla ilgili yazıları vardı. Bunları neden gerekli mercilere yollamadı. Şimdi bu sorular sonrasında Nusretiye camiasının başarısız olması için uğraşıldığını bizlerin yerine kendilerini koyup cevap versinler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat