Özdilek

Güncel

Nevzat Doğan’dan engelliler günü mesajı

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

1 Aralık 2018 Saat: 11:38
Nevzat Doğan’dan engelliler günü mesajı
Nevzat Doğan’dan engelliler günü mesajı

Nevzat Doğan’dan engelliler günü mesajı

Başkan Nevzat Doğan mesajında her insanın engelli adayı olduğunu belirterek, "hayatın her alanında kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmek temel bir insan hakkıdır. Engellilerimizin günlük hayatta karşılaşmış oldukları en büyük problem, sahip oldukları engeller değil, toplumun engellilere karşı geliştirdiği tutumlardır. Toplumumuzda engelli vatandaşlarımıza yönelik bu tutumların değiştirilebilmesi amacıyla, onların farklılıklarına saygı göstererek, toplumda yaşayan tüm bireylerin eşit olduğuna inanmamız ve bu inancı günlük yaşantımızda uygulamamız gerekmektedir.

 Hepimize görev düşüyor

 Engelli vatandaşlarımızın, hayatın tüm alanlarında varlık göstermelerine yardımcı olma hususunda hepimize önemli görevler düşmektedir. Tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına varana dek her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadele gerçekten takdire şayandır. Bu mücadelelerinde onların yanında yer almak, onları teşvik etmek, onları herhangi bir dışlanmışlığa maruz bırakmamak, hepimizin öncelikli sorumlulukları arasında yer almaktadır” dedi.

 

İzmit Belediyesi olarak engellileri her zaman öncelikleri olduğuna dikkat çeken Nevzat Doğan “ yaklaşık 10 yıldır engelsiz bir yaşam, engelsiz bir şehir için çalıştık.  Milletvekilliği döneminde engelli komisyonunda bizzat çalışarak yasanın çıkmasında görev alan biri olarak belediye başkanlığımda da bu konuda önemli adımınlar attık. Parklarımızdan konaklarımıza, camilerimize, sosyal etkinliklerimize kadar çalışmalarımızı yürütürken engellilerimizi her zaman düşünerek hareket ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerin toplumumuzun en hassas meselelerinden biri olan engelli vatandaşlarımızla ilgili duyarlılığın artmasına vesile olması dileğiyle, engelliler gününü kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımız ile ailelerini sevgiyle ve kardeşlik duygularıyla kucaklıyorum" ifadelerini kullandı

Bu arada Engelliler Günü nedeniyle 3 Aralık Pazartesi günü saat 14.00 de Yunus Emre Kültür Merkezi’nde kariyerime engel yok etkinliği düzenleneceği kaydedildi. Başkan Doğan, bütün vatandaşları etkinliğe davet etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat