Özdilek
Fikret Gökmen
Fikret Gökmen

Neden böyleyiz?

Geçen sosyal medyada ilginç bir sosyal deney izledim. İzlerken de ciddi şekilde üzüldüm. Toplum olarak gerçekten eğitim ve kültür açısından çok düşündürücü bir durumdayız.

17 Eylül 2018 Saat: 10:22

Sosyal deneyde spiker yaklaşık 20 kişiye “Hükümet yer çekimi kanununu kaldırıyormuş ne dersiniz?” diye soruyor. Vatandaşın verdiği cevap “Onlar iyi bilir uygun görmüşlerse değiştirebilirler” veya “Takdir onların” gibi cevaplar veriyor. Cevap verenlerin arasında öğrenciler ve görüntü olarak tabiri caizse kelli felli kişilerde var.

            İnanılacak gibi değil ama maalesef gerçek bu.

 

Neden böyle

            Kitap sayılarını konu alan son veriler incelendiğinde, Türkiye’de en üst sosyoekonomik dilimde yer alan hanelerde ortalama 179 kitabın yer aldığı belirlendi.

            Ajans Press’in Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü(OECD) verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, Türkiye’de en üst sosyoekonomik dilimde yer alan hanelerde, ortalama kitap sayısı 179 olarak belirlendi. 2015 yılı verilerine dayanan raporda, birinci sıraya yerleşen Avrupa ülkesi ise 423 kitap ile Lüksemburg olarak görüldü. Listenin ilk sırasına yerleşen Lüksemburg’u Macaristan takip etti. 414 kitapla ikinci sırasında yer alan Macaristan’ı 346 kitapla Almanya, 331 kitapla Lihtenştayn, 323 kitapla Avusturya, 322 kitapla da Norveç izledi. Buna karşın en üst sosyoekonomik dilimde yer alıp evinde en düşük kitabı bulunduran ülke 172 kitapla Hırvatistan oldu. Hırvatistan’ı 179 kitapla Türkiye, 215 kitapla Sırbistan, 226 kitapla ise Slovakya takip etti. Görüldüğü üzere bu konuda Avrupa da sondan ikinciyiz.

 

           Sonuç

            En üst sosyoekonomik dilimde bile hanelerde ortalama 179 kitap yer alıyorsa sosyoekonomik açıdan ortalama ve alt dilimi düşünün artık. Bu tablo ortada olunca, yer çekimi kanununu da hükümet kaldırır, güneş tutulmasını da yasaklar.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Vergi ve delik cep14 Nisan 2024 Saat: 13:10
Maliye Bakanlığı vergi kanunları ile ilgili köklü değişiklikler yapma hazırlığı içinde.
Yerel Seçimler ve CHP8 Nisan 2024 Saat: 07:56
Yerel seçimlerden Cumhuriyet Halk Partisi beklentilerin de üstünde önemli bir başarı sağladı.
Firmalar dikkat!31 Mart 2024 Saat: 16:13
Yerel seçimler bitti. Olağanüstü bir durum olmazsa, 4 yıl
ülkede seçim atmosferi olmayacak.
Bu nasıl israf?24 Mart 2024 Saat: 23:32
Seçim sürecinin son haftasına girdik. Benim gibi, bir an önce bitsin diye bekleyen milyonlar olduğuna inanıyorum.
Kısa bir mola11 Mart 2024 Saat: 12:15
İzmit'teki çalışmalarımıza bir mola verip, Necat Çakır ve eşlerimizle birlikte Datça yollarına düştük. Bademleri çiçekli görebilme umudumuz vardı.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat