Özdilek
Fahri Örengül
Fahri Örengül

Başkan kadın plajını açarken,Güzelim Kerpe kan ağlıyor

Bayram tatilinde kısmen Kerpe.de bulundum.Aman yarabbim…..!

17 Temmuz 2017 Saat: 21:27

Trafik bir felaket.Sokaklarda yollara rastgele parkedilmiş araçlar yüzünden yol işlemez durumda. Yollarda 20-30 yaşında ekzozları patlamış ,sonuna kadar müziği açılmış araçlar kol geziyor.Hafta tatilleri de aynı .

İnsanların ev önleri adeta park yeri,bekar çadırları kurulmuş,gençler mayolarını evlerin önünde değiştiriyorlar.Gece boyunca gürültü ,patırtı.Sokaklar çöp ve kesilmiş ağaç artıkları ile dolu,yollar yıkanmamış,her araç geçisinde ortalık toz duman oluyor.Bu güzelim belde bırakınız yapsınlar,bırakınız kirletsinlere dönmüş.

 Plaj yerleri başka bir felaket.Plajlarda maganda çadırları,çadırların içinde portatif masalar,üzerinde onlarca içilmiş,yada içilmeye hazır biralar.Sanki plaj değil de  birahane. Kerpe sakinleri tatil günlerinde evlerinden çıkamaz durumdalar.Sadece plajı düzenleyip kenti ve plajı denetimsiz ve kontrolsuz bırakmak olur mu hiç ?

Merak edip 10 gün önce belediyenin büyük harcamalarla yaptığı KADINLAR PLAJINA gittim.İçeriye araç girişi yasak,sessiz akülü araçlar dolaşıyar,gürültü yok,pislik yok,kapıda güvenlik var.İçersi ve sahil tertemiz,şezlonglar hazır,sadece kuş sesleri var.

Tam bir çifte standart .Bir tarafta yukarıda belirttiğim bakımsız ve temizliği ısrarla yapılmayan kerpe ,diğer tarafta belediyenin yaptırdığı 5 yıldızlı otel gibi kadın plajı.Böyle çifte standart olur mu ? Kerpeliye ayıp değil mi ?Kerpeli aynı hizmeti haketmiyor mu ?

Büyükşehir belediyesi bu bölgeye gerçekten çok ciddi alt yapı yatırımı yaptı,biliyorum. Ama denetim nerede? Bursa Gölyazı beldesine bile tatil zamanlarında araç girişi yasaklanmış,yollar yıkanmış tertemiz,park yerleri bakımlı yarımada bir huzur yuvası haline gelmiş,orada dizi filmler çekiliyor,insanlar,gürültüsüz,patırtısız huzurla tatil yapılar ve yaşıyor.Bölge dışardan turist çekiyor.Benzer özellikteki Kerpe neden böyle olmasın …

Vatandaşlarımızın her yerde tatil yapma hakları var,Kerpeye de gelecekler tabii .Kusur vatandaşta değil,belediyelerde.En azından hafta tatillerinde ve bayram tatillerinde beldeye araç girişi yasaklanmalı.Plajlarda ve ev önlerinde çadır kurulmasına izin verilmemeli,araçlar araç park yerlerinde,çadırlar çadır yerlerinde olmalı,Pazar gecesi yada pazartesi sabahları saat 7 olmadan tüm çöpler temizlenmeli,yollar tazyikli su ile yıkanmalı ,mutlaka buraya jandarma dışında turizm denetçileri,belki zabsıtalar görevlendirilmeli.Kadın plajına gösterilen ilgiyi Kerpe.li haketmiyor mu ?

Belediye sadece kendisi gibi düşünenlere mi hizmet verir?.Hani Kocaeli.nin başkanı sloganı.Beldenin ciddi bir temizliğe ve denetime ihtiyacı var.Kandıra sahillerini destek olmadan sadece KANDIRA BELEDİYESİNE bırakmak da doğru değil,bu sorunlar ilçe belediyesini aşar.

Başkan bir hafta sonu habersiz tebdili kıyafet ile oraya bir gitsin.Anlatilanların fazlasını görecektir.Belediye yetkilileri bir hafta sonu ve bayram tatilinde beldeye görevli göndersin.Bu tesbitleri yapacaktır.Kerpe tatil günlerinde kan ağlıyor,kerpeli perişan,.Bu kent turizmi böyle geliştiremez ve yaşatamaz ,bizden söylemesi

Uğur Mumcu adı korunmalı ve yaşatılmalıdır.

6 Haziran 2017 tarihli bu köşenin başlığı Eski Valilik alanını Uğur Mumcu parkı olarak düzenlenmeli şeklindeydi.Zannettim ki ; en azından her yıl bu alanında Adalet ve demokrasi haftasını kutlayanlar buna sahip çıkar,konu kent kamuoyunda tartışılır ve düzenlenme  gerçekleşir.

Nerde……; Birileri çalışıp iktidar olurken ,diğerleri seyrederse iktidarı rüyalarında görürler.Daha fazla söz söylemeye dilim varmıyor.Bakalım gelecek 24 ocak anma gününde,sessiz kalan bu kesimler  aynı yerde karanfil ile boy boy resim verecekler mi ?

Buradaki kafe kararı belediye meclisinden oy birliği ile çıkarken konu tartışılmamış ise çok üzücü.A K P li iktidar belki bu şekilde kenti kendi doğrultusunda dönüştürmeye,buranın Uğur Mumcu ile olan bağlantısını kesmeye çalışıyor.Ama yanlış düşünüyor. Biliyoruz ki;Uğur Mumcu bir siyasi partiye sığdırılacak,bir siyasi partinin karşısına alacağı bir kişilik değil. Tesbitleri hala güncel ve ülkeye ışık tutacak düzeyde.Suikastlara,katliamlara karşı çıkmak herkesin olduğu gibi  AKP nin de  görevi değil mi ?Öyle ise Uğur mumcu hakettiğ ideğili AKP den de görmelidir.

BU ARADA KOCAELİ BAROSUNUN,bu konuda ciddi çalışmalar yaptığını duydum.Başkan ve yönetimini kutluyorum.AKP yetkililerinin de siyaset üstü davranarak bu konunun çözümüne katkı sağlayacaklarını umuyorum.

YORUMLAR Üye Girişi

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya 1 yorum yapılmıştır
Necdet Özgüler 17.08.2016 14:33
Şefim tebrik ederbaşarılarının devamını temenni ederim.
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Fatma Kaplan Hürriyet rüştünü ispatladı25 Ocak 2024 Saat: 10:33
Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez temel unsurlarıdır.
Gençlerin hayalleri siyasetçilerin hedefi olmalıdır7 Mayıs 2023 Saat: 21:38
Makalenin başlığı Millet İttifakı’nın Kocaeli’de yaptığı mitingde sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği bir cümleden esinlenerek oluşturuldu.
KILIÇDAROĞLU tabuları yıkarak geliyor30 Nisan 2023 Saat: 00:06
7 Kasım 2022 tarihli bu köşedeki makalenin başlığı “Kılıçdaroğlu tarih yazıyor” şeklindeydi. Kılıçdaroğlu tarih yazmaya devam ederken toplumda ayrışmaya neden olan tabuları da yıkıyor.
Kılıçdaroğlu suç mu işliyor?20 Şubat 2022 Saat: 21:05
Öncelikle şunu kabul etmek lazım ki 21. yüzyılda artık elektrik bir ticari mal değil, kamusal ve toplumsal bir hizmet sunumudur.
CHP Hala Neden Kocaeli’nin Kalesi Değil12 Ocak 2022 Saat: 07:32
Bu başlık bana ait değil ,CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun pazar günü yapılan Kocaeli il danışma toplantısına sinevizyonla verdiği mesajdan alınma Mesaj
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat