Özdilek

Spor

Murat Aydın dert yandı!

KASKF başkan: Murat Aydın dert yandım. Amatörde sağlık sıkıntısı yaşandığını ifade etti.

23 Kasım 2018 Saat: 15:54
Murat Aydın dert yandı!
Murat Aydın dert yandı!

KASKF Başkanı Murat Aydın, futbol sahalarında sağlıkçılar konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirterek, “45 sağlıkçı ile hizmet vermeye çalışıyoruz. Sağlıkçı açığımız var ve bu konuda müracaat bekliyoruz. 15 gün sağlık hizmeti veriyorlar bu kadar eğitimle sağlık hizmeti verilemez” dedi

Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (KASKF) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Aydın ve Yönetim Kurulu üyeleri Antikkapı Restoran’da basın mensupları ile bir araya gelerek KASKF faaliyetleri ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.  Toplantıda konuşan Murat Aydın kendilerine bağlı üyelerin girmesi gereken yeni sistem ile ilgili bilgi verirken ayrıca sağlık çalışanı alanında futbol sahalarında eksiklik olduğunu söyledi.  Murat Aydın toplantıda sporcu sağlığı için yaptıkları protokol, muayene ücretleri ve amatör kulüp sporcularının sağlık hizmetleri ile ilgili yaptıkları hizmetlerden söz etti.

 

Tüm üyelerin yapması lazım

Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Aydın toplantıda ilk olarak, “ Uzun süredir bir araya gelemesek de çok yoğun bir çalışma faaliyeti içinde olduğumuzu belirtmek isterim.  Bizim önemli olarak gördüğümüz konulardan birincisi dernek yönetmeliğinde yapılan değişikliklerden.  Yaklaşık 310 üyemizin üyelik bilgileri ve faaliyetlerini Dernekler bünyesinden İçişleri’nin takip edebileceği sisteme giriyoruz. Tüm üyelerimizin bunu yapması gerekiyor.  Beyanname bildirim yapılmazsa Dernekler Birliği tarafından para cezası var. O cezayı yememek için yıl başında başlayacak olan beyanname süresinin gözetilmesi gerekiyor” dedi.

Kulüplerimizi uyarıyoruz

Daha sonrasında genel kurul yapan amatör kulüplerin evraklarını sisteme girdikten sonra kendilerine de teslim etmeleri gerektiğini söylerken, ”Derbi sisteminden üyelerin giriş yapması gerekiyor. Her yıl beyanname döneminde bize bildirim geliyor, karşılıklı dernekler birliği ile yapılan görüşmeler sonrası bize üye olan her birime bildirimde bulunuyoruz.  110 kulübüz genel kurullarını yapıp sisteme DERBİS’e girdiler ama tüm genel kurul evraklarını bize getirmeleri lazım. Biz bunun ilçe ilçe ayrımını yaptık ve kulüplerimizi bu konuda uyarıyoruz” ifadelerine verdi.

Sağlıkçı açığı var

Sporda sağlık konusu ile ilgili konuşan Aydın, “Sporda sağlık çok fazla önemli.  Zonguldak’ta sporcu kardeşimiz kalp krizi sonucu anlık müdahale olmaması sebebiyle hayatını kaybetti.  Amatör Futbol konusunda bunun çok büyük sıkıntısını yaşıyoruz. 45 sağlıkçı ile amatör sahalarda hizmet vermeye çalışıyoruz.  15 günlük eğitim alıp sağlık hizmeti verilebileceği gibi bir kanı var ama bence bu imkansız. Fakat boğaza bir şey kaçtığında ne yapılması gerektiğini herkesin öğrenmesi lazım. Sahalarda anlık müdahale yapabilecek 44-45 sağlıkçımız var ve bunların parası ödeniyor. Eğer sağlık kurumlarından emekli olmuş kişiler varsa bize müracaat etsinler, biz bordrosuna kadar her şeyini hazırlıyoruz. Buna ek olarak, daha önce birçok hastaneyle anlaşmalar yaptık. Buralara çok sayıda sporcumuz gidiyor.

Protokol imzalanacak

Kendi iç bünyelerinde giden ekonomik fiyatların artması sonrası bu hastaneler bize fiyatların değiştiğini bildirdiler. Biz aynı anlaşmaların devam etmesini istediğimizi söyledik ancak fiyat artışlarının sebep olduğunu söyleyerek artık fiyatların yüzde 50’sinin ödeneceğini bize bildirdiler. Yani daha önce ücretsiz olan kontrollerin artık yarısı ödenecek. Ayrıca önümüzdeki süreçte Özel Kocaeli Hastanesi’yle de protokol imzalayacağız. Bu kapsamda tüm poliklinik işlemleri, cerrahi işlemler, fizik tedavi ve rehabilitasyon işlemleri gerçekleştirilecek. Bu protokol kapsamında da biz sporcu başına bu hizmet karşılığı 8 TL ödeyeceğiz. Yıllık baza vurduğumuzda sporcu başına yıllık 100 TL gibi bir rakam ortaya çıkıyor” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat