Özdilek

Güncel

Mumcu’yu hep beraber, bir kez daha andık

Araştırmacı Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 26’ncı yıldönümünde İzmit Uğur Mumcu Parkı'nda düzenlenen programda karanfillerle anıldı.

24 Ocak 2019 Saat: 16:23
Mumcu’yu hep beraber, bir kez daha andık
Mumcu’yu hep beraber, bir kez daha andık

Uğur Mumcu’yu hep beraber, bir kez daha andık,

Araştırmacı Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 26’ncı yıldönümünde İzmit Uğur Mumcu Parkı'nda düzenlenen programda karanfillerle anıldı

Ankara'da 24 Ocak 1993 tarihinde evinin önünde bulunan arabasına yerleştirilen bombanın patlatılmasıyla katledilen Araştırmacı Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, ölümünün 26’ncı yılında kendi adını taşıyan parkta saygı ve özlemle anıldı.

Mumcu, siyasileri buluşturdu

Atatürkçü Düşünce Derneği Kocaeli örgütleri önderliğinde gerçekleşen anma töreni siyasileri buluştururken, katılımın hayli yoğun olduğu gözlendi.

Anma etkinliğine ADD Kocaeli Şube Başkanı Taylan Bingöl’ün yanı sıra CHP Kocaeli Milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet, Tahsin Tarhan, Haydar Akar, İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Serdar Kaman, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, DSP İzmit İlçe Başkanı Hülya Yıldırım ile CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, CHP İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Birgül Gök, CHP Kartepe Belediye Başkan Adayı Cumhur Karakadılar, CHP Körfez Belediye Başkan Adayı Bozkurt Uslu, Vatan Partisi Kocaeli İl Örgütü, STK’ların temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı

  “Cumhuriyetimizin en karanlık yılı”

 Uğur Mumcu’nun ölümünün 26’ncı yılı nedeniyle gerçekleştirilen anma töreninde konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği İzmit Şube Başkanı Ahmet Kavaz, “1993 yılı Cumhuriyetimizin en karanlık yılı olarak tarihimizde yerini almıştır. Türkiye Cumhuriyeti, kuruluşundan bu yana hep gerici saldırılara maruz kalmıştır. Kubilay, Çetin Emeç, Bahriye Üçok, Turan Dursun gibi insanlara yapılan suikastlar bunun göstergesidir. 1993 yılı Cumhuriyetimizin en karanlık yılı olarak tarihimizde yerini almıştır. Birçok aydın ismimiz o dönemde öldürülmüştür. Bu saldırıların arkasındaki egemen güç emperyalizmdir. Cinayet şebekeleri Uğur Mumcu’yu susturdu. Uğur Mumcu tarihimizin ender aydınlarından birisiydi” dedi.

“Endişeye düşüyoruz”

Devletin içersinde günümüzde de Menzil grubu olarak bilinen dinci bir grubun etkinlik kazandığını İleri süren Kavaz, “Ensar tarzı yapılanma gibi yapılanmalar bizleri endişeye düşürüyor. Yobaz püsküllünün Diyanet Başkanı tarafından ziyaret edilmesine biz Atatürkçüler olarak sessiz kalmayacağız. Tüm demokrasi şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum. Programımıza katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Programın son bölümünde ADD Gebze Şube Başkanı Sezer Nilgün Aydın tarafından Uğur Mumcu’nun Sesleniş adlı şiiri okundu. Sonrasında ise katılımcılar Uğur Mumcu büstüne karanfil bıraktı.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat