Özdilek

Siyaset

Muharrem İnce içini döktü

CHP Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce hem AKP’nin hem de CHP’nin medyaya baskı yaptığını ileri sürdü, İçini döktü.

22 Ekim 2020 Saat: 21:52
Muharrem İnce içini döktü
Muharrem İnce içini döktü

Muharrem İnce içini döktü

CHP Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce hem AKP’nin hem de CHP’nin medyaya baskı yaptığını ileri sürdü, İçini döktü.

“Basının yüzde 90 iktidarın kontrolünde. Yüzde 10’u ise muhalefetin elinde” diyen İnce, “İktidar yanlısı basın beni verdiğinde ortalık ayağa kalkıyor. Halk TV beni niye vermedi? CHP Genel Merkezi’nden mi korkuyorlar? İktidarın, muhalefetin ne farkı var? Bunların hepsi aynı kafada. CHP Genel Merkezi olarak sen de medyaya baskı kuruyorsun. Asıl problem şu ki; Türkiye’de en fazla sendikasız çalışan sektör basın sektörü. Allah’ın izniyle sendikalaşmayı başlatacağız. Basını düzelteceğiz. Türkiye’de basın ve yargı düzgün ilerlemiyor. AKP nasıl medyaya baskı kuruyorsa, CHP’de kuruyor. Bize muhalefet olanları gösterme diyor” eleştirisinde bulundu.

“Memleket Hareketi” kapsamında Kocaeli’de

CHP Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce, 4 Eylül’de Sivas’tan başlattığı “Memleket Hareketi”nin 49. gününde Kocaeli’ye geldi. Bin gün boyunca Türkiye’yi karış karış gezecek olan CHP Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce’nin ilk durağı CHP İzmit İlçe ski Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya’nın iş yeri oldu.

Muharrem İnce, basınla bir araya geldi

CHP Yalova eski Milletvekili ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce geçtiğimiz aylarda yapmış olduğu basın açıklamasında muhalefetin yetersiz olduğuna dikkat çekmiş ve Memleket Hareketi’ni başlatacağını duyurmuştu. Memleket Hareketi’ne Sivas’tan başlayan İnce’nin bugünkü durağı Kocaeli oldu. İlk olarak CHP İzmit eski İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya’nın Beyaz Mutfak işletmesine gelen İnce burada basın mensuplarıyla buluştu.

Kurucular kurulu yalnız bırakmadı

İnce ile birlikte Memleket Hareketi’nin Kurucular Kurulu üyeleri Hacı Güzeller, Murat Hasar, Serkan Ufuk Akgün, Aykut Demiray, Yağız Elver, Mert Ünlü ile Meryem Şengül Kala, İpek Özkan Sayan, Osman Serkan İleri, Mehmet Kazancıoğlu, Hüseyin Baraner ve Ayça Özsoy Sarıkamışlı da Kocaeli’ye geldi.

“CHP, kendi kendini karıştırıyor”

Basın mensuplarıylabir araya gelen Muharrem İnce, “Birileri ‘İYİ Parti ve CHP’yi karıştırmak mı istiyorlar’ diye bana sordu. İYİ Parti’yi bilmem. Ama CHP, kendi kendini karıştırıyor. CHP’de bir yetkili çıktı ‘Ben Atatürk demem, Gazi Mustafa Kemal derim’ dedi. Azerbaycan konusunda da çok tuhaf sözler söylendi. Kim dedi bunu? Partililer dedi. Bunu başkası söyletmedi ki siz söylediniz” ifadelerini kullandı.

“Cana oy vermiş midir acaba?”

“CHP’nin sayfasından fotoğraf yolluyorsun beni kesiyorsun” diyen İnce şöyle konuştu: “Fotoğrafta beni kesen acaba Cumhurbaşkanlığı seçiminde bana oy vermiş midir? Beni fotoğraftan kesen arkadaş o seçim gecesi beni desteklemiş midir? O arkadaşa da teşekkür ediyorum. Parti içerisindeki asıl bölücü ortaya çıktı. Bizim hiç kimseyi karıştırmak gibi derdimiz yok. Biz çalışıyoruz. Siz zaten kendi kendinizi karıştırıyorsunuz. Muhalefetin oyu düşüyor. Demek ki hata yapıyorsun.

“Muhalefetin oyu nasıl düşüyor?”               

Muharrem İnce, “2004’den bu yana CHP bir anket şirketine para ödedi. Ben dedim ki iktidarın oyu düşmesi tamam da muhalefetin nasıl oyu düşüyor? Anketi yapan firma muhalefetin para ödediği firma. Neresinden bakarsanız bakın tutarsız bir iş. Üç çeyrek altına insanlar çalışıyor. Biz milletten şunu gördük ki; millet iktidardan da memnun değil, muhalefetten de memnun değil. Biz emeklinin, işçinin, vatandaşın dertleri için uğraşıyoruz” diye konuştu.

“Kendi gücünüze güvenerek yola çıkarsınız”

Kısa süre içerisinde; 29 Ekim’de bir araya gelerek manifestomuzu yazacağız” diyen İnce, “ Manifestomuz bitince milletin karşısına çıkıp anlatacağız. Millet bizim ne olacağımızın kararını kendisi verecek. İttifaklar için diyeceğime gelince; yola çıkarken ittifakla çıkılmaz. Önce kendine güveneceksin. İttifak yapılmasına itirazım yok ama kendi gücünüze güvenerek yola çıkarsınız. Baştan ittifakla yola çıkılmaz. İttifak en son iştir. Ya ittifak bozulursa? Önce kendinizi güçlendireceksiniz. Ben 50+1’i istiyorum diyeceksiniz İttifakla yola çıkılmaz. Bu siyaseten doğru değildir. Bu sizin partinizi zayıflatır” ifadeleri kullandı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat