Özdilek

İGF

Muğla'da 2022 yılında dağıtılacak tohumlar toprakla buluştu

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 2022 yılında dağıtımı yapılacak yerel tohumların dikimini gerçekleştirdi.

30 Nisan 2021 Saat: 12:05
Muğla'da 2022 yılında dağıtılacak tohumlar toprakla buluştu
Muğla'da 2022 yılında dağıtılacak tohumlar toprakla buluştu
MUĞLA (İGFA)- Türkiye’nin 80 iline bugüne kadar yaklaşık 10 Milyon tohum dağıtan Muğla Büyükşehir Belediyesi 2022 yılında yapılacak olan yerel tohumları toprakla buluşturdu. Yerel tohum merkezindeki dikime katılan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, yerel tohumun ulusal güç olduğunu söyledi ve Muğla’nın topraklarında filizlenen yerel tohumların tüm Türkiye’ye yayılacağını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi 2022 yılında dağıtacağı tohumların dikimlerini Başkan Gürün’ün katılımı ile yaptı. Bu yıl 109 çeşit yerel tohumun dağıtımını yapacak olan Büyükşehir Belediyesi Yerel Tohum Merkezi ve Bahçeyaka Akıllı Tarım Çiftliği’nde 25 bin fideyi toprakla buluşturdu.

Milli ekonominin temeli tarım, yerli üretimin temelinin de yerel tohum olduğunu söyleyen Başkan Gürün 25 bin fidenin Muğla’da toprakla buluştuğunu buradan elde edilecek tohumların tüm Türkiye’ye yayılacağını söyledi. Başkan Gürün, bugüne kadar 80 ilimize 10 milyon tohum göndermenin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat