Özdilek

Sağlık

MSA çocuklara sağlıklı ve dengeli beslenmeyi öğretecek

17 yıldır yiyecek-içecek eğitimi konusunda faaliyet gösteren Mutfak Sanatları Akademisi (MSA), Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Sarıyer Kaymakamlığı ile önemli bir projeye imza attı. MSA, gıda bilgisini çocukların temel eğitimine ve g.

27 Aralık 2021 Saat: 17:05
MSA çocuklara sağlıklı ve dengeli beslenmeyi öğretecek
MSA çocuklara sağlıklı ve dengeli beslenmeyi öğretecek

17 yıldır yiyecek-içecek eğitimi konusunda faaliyet gösteren Mutfak Sanatları Akademisi (MSA), Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Sarıyer Kaymakamlığı ile önemli bir projeye imza attı. MSA, gıda bilgisini çocukların temel eğitimine ve günlük hayatına sokmak için başlattığı ‘Gıda Bilgisi Temel Eğitimdir’ projesiyle birlikte okul öncesi, ilkokul ve ortaöğretim öğrencileriyle buluşarak onlara sağlıklı beslenmenin önemini yaş gruplarına uygun olarak eğlenceli aktiviteler ve eğitimlerle anlatacak.

Tüm dünyayı etkisi altına alan küresel salgınla birlikte sağlıklı ve dengeli beslenmenin insan sağlığı için önemi daha net anlaşılmaya başlandı. Sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemi günümüzde her geçen gün daha fazla bilinirlik kazansa da bunun bir alışkanlığa dönüşmesi çocukluk döneminde edinilen bilgi ve alışkanlıklara dayanıyor. Çocuklukta sahip olunan beslenme alışkanlığı, daha sonraki yaşam evrelerinin de kalitesini farkında olmadıkları ölçüde tanımlıyor. Sağlıklı ve dengeli beslenmenin çocukluktan itibaren kazanılması gereken bir alışkanlık olduğuna dikkat çeken Mutfak Sanatları Akademisi (MSA), Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Sarıyer Kaymakamlığı ile önemli bir projeye imza attı.

MSA, gıda bilgisini çocukların temel eğitimine ve günlük hayatına sokmak için başlattığı ‘Gıda Bilgisi Temel Eğitimdir’ projesiyle birlikte okul öncesi, ilkokul ve ortaöğretim öğrencileriyle buluşarak onlara sağlıklı beslenmenin önemini, sağlıklı ve dengeli beslenmek için neler yapılabileceğini çocukların yaş gruplarına uygun olarak eğlenceli aktivitelerle ve eğitimlerle anlatacak. Projeyle birlikte okullarda ve okul çevrelerinde öğrencilere sağlanan yemekleri ve yiyecekleri sağlıklı hale getirmek için de adımlar atılacak.

Projenin bir uzantısı olarak pilot okullarda pişirilen veya okullar için pişirilen yemekler için “eğitimcinin eğitimi” programı başlatılarak, bütçe dahilinde lezzetli ve besleyici değeri yüksek leziz yemeklerin de mümkün olduğunu gösterilecek. Ayrıca projeyle birlikte #gıdabilgisitemeleğitimdir mottosuyla, gıda bilgisinin okul müfredatlarına ilkokuldan itibaren girmesi gerektiğini savunularak, gıda bilgisi eğitiminin resmi ve mecburi müfredata girmesi hedefleniyor.

İLK DURAK MEV DUMLUPINAR İLKOKULU OLDU 

Proje, İstanbul’daki MEV Dumlupınar İlkokulu’nda düzenlenen etkinlikle başladı. 30 kişilik gruplar halinde 4’üncü sınıf öğrencilerinin katıldığı etkinlikte 10-11 yaş grubunda 250’yi aşkın öğrenci yer aldı. MSA’dan eğitmen Şef Tolga Çakar’ın verdiği eğitime online olarak katılan öğrenciler, aşçılık mesleği, mesleğe ilk adım, mutfakta hiyerarşi, mutfakta hijyen kuralları, gıda güvenliği, satın alma, alışveriş gibi konularda bilgiler aldılar. Ayrıca Şef Çakar’dan tavuklu ve sebzeli sandviç hazırlamanın püf noktalarını öğrendiler.  

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat