Özdilek

Ekonomi

Mobilyacılar sorunlarını Alagöz’e iletti

Mobilyacılar sorunlarını Ticaret Bakanı Başdanışmanı Alagöz’e iletti

5 Kasım 2018 Saat: 13:46
Mobilyacılar sorunlarını Alagöz’e iletti
Mobilyacılar sorunlarını Alagöz’e iletti

Mobilya sektörünün sorunlarını yakından takip eden KOTO, sorunları, çözüm önerileriyle birlikte görüşmek amacıyla, Ticaret Bakanlığı Başdanışmanı Cihat Alagöz’ü, MOBESKO Mobilyacılar Çarşısı yönetimi ile buluşturdu

 Kocaeli Ticaret Odası, ticaretin önünde engel teşkil eden sorunlara ivedi çözümler sunmak amacıyla düzenlediği toplantılara hız kesmeden devam ediyor. Komiteler aracılığıyla her sektörün ayrı ayrı nabzını tutan KOTO, özellikle yüksek kur artışından sonra sorunları daha da derinleşen mobilyacılar için önemli bir görüşme organize etti.

Sorunlar görüşüldü

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, çeşitli programlar için ilimize gelen Ticaret Bakanlığı Başdanışmanı Cihat Alagöz’ü, MOBESKO Mobilyacılar Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Başoğul ve yönetimi ile buluşturdu. KOTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Gezer, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Barış ile KOTO Meclis Üyesi- MOBESKO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Aydın, MOBESKO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet ali Kurt’un da yer aldığı ziyarette, sektörün acil çözüm bekleyen sorunları görüşüldü.

Yüzde 300 zamlandı

Mobilya sektörünün birçok işkolunu doğrudan etkilediğini bu nedenle öncelikleri arasında yer aldığını ifade eden Başkan Necmi Bulut, sözü yaşananlardan etkilenen sektör temsilcilerine bıraktı. MOBESKO Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Başoğul, “Son 7 aydır mobilya hammadde fiyatlarına gelen zamlar yüzde 300’e dayandı. Ağustos ayı itibariyle sünger fiyatları % 60, sunta fiyatları yüzde 70 artmış, cam ve aynada son 1 haftada gelen zamlar hariç %21 daha ilave zam yapılmıştır. Mobilya yan sanayisi olan alüminyum, kulp vida, ray, boya ve bunun gibi malzemelerde ise fiyat artışı yüzde 60 ile yüzde 100 arasındadır.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat