Zeytinoğlu,Tüm bu hamleler biz sanayicileri cesaretlendiriyor

17 Ağustos 2018 Saat: 21:53
Zeytinoğlu,Tüm bu hamleler biz sanayicileri cesaretlendiriyor
KSO Başkanı Zeytinoğlu Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın açıkladığı destek paketlerine ilişkin, tüm bu hamleler biz sanayicileri cesaretlendiriyor.” dedi.

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın açıkladığı destek paketlerine ilişkin yaptığı değerlendirmede açıklanan desteklerin ekonomide yaşanan darboğazda sanayicileri cesaretlendirdiğini ifade ederek, “Kurdaki ani yükseliş sonrası son günlerde döviz kuru ile sıkıntı içerisindeyiz. Bu durum ihracat yapanlar için sorun yaratmasa da özellikle iç piyasada çalışanlarda döviz bağımlılığından ötürü sıkıntı yarattığını düşünüyoruz. Dolayısıyla Merkez Bankası ve Bakanlıklarımız tarafından reel sektörü rahatlatmaya yönelik başlatılan teşvikleri ve alınan tedbirleri memnuniyetle karşılıyoruz. Tüm bu hamleler biz sanayicileri cesaretlendiriyor.” dedi.

 KSO Başkanı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan ana hatlarıyla yerlileştirmeyi, yatırımı, Ar-Ge’yi, ihracatı ve eğitimi destekleyen destek ve önlem paketinin ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik saldırı karşısında reel sektörü rahatlatacağını belirterek;  “Açıklanan bu destekleri memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak piyasalara hemen ertesi gün yansımayacağını biliyoruz. Zamana yayılsa da desteklerin pozitif katkılarını göreceğiz.” dedi.

 

Pakette yerlileştirme programı ve yerli ürüne fiyat avantajını özellikle önemsediklerini belirten Ayhan Zeytinoğlu, “İthal ara mal bağımlılığımızın önlenebilmesi hususunda yerlileştirme yönünde yapılan hamleleri çok önemsiyoruz. Bilhassa savunma sanayinde yerlileşmenin meyvelerini toplamaya başladığımızı düşünüyoruz. Ancak yerlileştirme konusunda hala almamız gereken önemli mesafeler var. Bu teşviklerin de olumlu neticelerini göreceğimize inanıyoruz.” dedi.

 

 

 

 

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat