Vatan Partisi'nden Halkevi Açıklaması

23 Kasım 2020 Saat: 14:13
Vatan Partisi'nden Halkevi Açıklaması
Vatan Partisi İl Başkanı Yalçın Arslan, Halkevi Binası ile ilgili olarak basına yazılı bir açıklamada bulundu.

Vatan Partisi'nden Halkevi Açıklaması

Arslan açıklamasında, “ Halkevi Binamıza sahip çıkmak; Kemalist Devrime sahip çıkmaktır” dedi. 

 

Vatan Partisi İl Başkanı Arslan, Halkevi binası ile ilgili basına yaptığı yazılı açıklamasında şunları söyledi:

"Cumhuriyet devrimlerinin, değerlerinin geniş halk kitlelerine ulaşması, ülkenin sosyal ve kültürel kalkınmasına katkı sağlaması amacıyla 1932 yılında başta Ankara olmak üzere 14 il merkezimizde Halkevleri açılmıştır.

 

1938 yılında ilimizde temeli atılan, 1941 yılında kısmen hizmete giren ve 1943 yılında yapımı tamamen biten İzmit Halkevi Binamız, şu andaki içler acısı konumundan kurtarılmalı ve kuruluş amaçları doğrultusunda kullanıma acilen açılmalıdır.

 

Vatan Partisi olarak, İzmit imizin en önemli sembollerinden biri olan bu tarihsel kurumun binasının, tarihsel konumuna uygun onarılması konusunda bugüne değin duyarlılık gösteren ve olumlu yaklaşan siyasi partilerin, kurumların, sivil toplum kuruluşlarının ve kişilerin açıklamalarını önemsiyor ve destekliyoruz.

 

KEMALİST DEVRİME SAHİP ÇIKMAK

 

Vatan Partisi İl Başkanı Yalçın Arslan, açıklamasına şöyle devam etti :

 

"Kemalist Devrimin "Halk Okulları"ndan biri olan İzmit Halkevi binamıza sahip çıkmak; Kemalist Devrime sahip çıkmaktır!

 

Kültür emperyalizminin saldırılarına karşı birer savunma kaleleri olan Halkevleri, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün  yeni bir toplum, yeni bir vatandaşlık anlayışı yaratma engin öngörüsünün özel örneklerinin en önemlilerinden biridir.

 

Kent yöneticilerini, yetkililerini, konunun tüm muhataplarını ve kamuoyunu ; Kentimizin bu tarihsel değerine sahip çıkmaya davet ediyoruz!"

 

Yalçın ARSLAN

 

VATAN PARTİSİ

Kocaeli İl Başkanı

 

 

 

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat