Uz. Dr. Elif Yılmaz göreve başladı

14 Haziran 2017 Saat: 11:22
Uz. Dr. Elif Yılmaz göreve başladı
SBÜ Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Çocuk Ergen ve Ruh Sağlığı Hekimi Uz. Dr. Elif Yılmaz göreve başladı.

ocuk Ergen ve Ruh Sağlığı Uzmanı Dr. Elif Yılmaz, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 0-18 yaş arasındaki çocuk hastalara hizmet vermeye başladı. 1989 yılı Trabzon doğumlu Dr. Elif Yılmaz 2012 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. 2017 yılında Kocaeli Üniversitesi Çocuk Ergen ve Ruh Sağlığı Uzmanı ihtisasını tamamlayarak Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde göreve başladı.

Çocuk Psikiyatrisi Nedir? Hangi Durumlarla İlgilenir?

   Çocuk Psikiyatrisi  bir tıp dalıdır.  Hedefi ruhsal açıdan sağlıklı ve mutlu bir çocuk yetiştirilmesi, gençlik ve erişkinlikte psikiyatrik sorunlar, uyum sorunları ve suç oranlarını azaltmaktır.

Çocuk Psikiyatrisi başlıca alanı çocuklarda görülen davranış, düşünce, duygu ve bunlarla ilişkili gelişimsel sorunların değerlendirilmesi, tanının konulması ve tedavinin belirlenmesidir.

   Çocuk ve gençlerde sıklıkla görülen sorunlar; dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, çocuk ve ergen depresyonu, anksiyete bozuklukları, öğrenme bozuklukları, zihinsel yetersizlikler, otizm ve asperger sendromu, uyku bozuklukları, tikler ve takıntılar, yeme bozuklukları, arkadaş ve aile içi sorunlar, uyum bozuklukları, cinsel gelişim ve cinsellikle ilgili sorunlar, ergenlik sorunları gibi başlıklar altında sınıflandırılabilir.

Çocuk psikiyatrisi, ele aldığı konular itibariyle erişkin psikiyatrisi, pediatri, çocuk nörolojisi, psikoloji, pedogoji ve sosyal çalışma ile yoğun ilişki ve iş birliği halindedir. Bu nedenle de çocuk psikiyatristi uzman tıp doktorları sıklıkla çocuk psikologları ve pedagoglarla karıştırılmakta, bu yanılgı bazen doğru kişiye temasa geçilmemesine ve çocukların tedavisinin gecikmesine veya sorunun çözülmesinde yetersiz kalınmasına sebep olmaktadır. Bu konuda ailelerin bilinçlenmeleri ve çocukları hakkında doğru bilgiye ulaşmaları konusunda çocuk psikiyatrisi uzmanı tıp doktorlarına başvurmaları doğru olacaktır. Çocuk psikiyatrisi tıp doktoru çocuğa ya da gence gereken en doğru yaklaşımı sergileyerek, terapi ya da medikal destek ile aileye gerekli desteği sağlayacaktır. Aileler kimi zaman evlatlarıyla ilgili nasıl yol izleyeceklerini bilemezler. İşte o noktada devreye giren uzman çocuk psikiyatristi, muayenesi ile durum analizi sağlar, gelişim için izlenecek olan yol haritasını belirler.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat