TED Koleji’nde ayrıcalıklı eğitim

4 Temmuz 2020 Saat: 14:44
TED Koleji’nde ayrıcalıklı eğitim
Geleceğin bilim insanları TED Kocaeli Koleji ayrıcalığı ile yetişiyor

Türk Eğitim Derneği Okulları, Millî Eğitim Bakanlığı öğretim programlarının kazandırmayı hedeflediği bilgi, beceri ve değerlerin yanında, öğrencilerinin ilgi, yetenek ve gereksinimleri doğrultusunda onlara çeşitli alanlarda farklı programlardan yararlanma olanağı sağlıyor. Bu amaçla geliştirilen Bilim İnsanı Yetiştirme Programı (BİY); bilim alanlarında araştırmacı ruha sahip, üretken, bilimsel düşünceyi özümsemiş ve bu özellikleri bir yaşam biçimi haline getirmiş öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyor. Bilim İnsanı Yetiştirme Programı mezunu olan öğrenciler özellikle üst öğrenim yaşamlarında akademik yönden ulusal ve uluslararası üniversitelere başvurularda önemli faydalar sağlıyorlar. Program, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 06/10/2009 tarihli ve 170 sayılı kararının Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisinde yayımlanan onayı doğrultusunda sadece TED Okullarında uygulanıyor.

BİY Programı, bilim kavramı doğrultusunda eğitim öğretim faaliyetlerini zenginleştiren; öğrencilerin araştırma yapmalarını, araştırma sonucunda da ürün ortaya çıkarmalarını ve üretken olmalarını esas alan dört yıllık bir program. Bu programda, Türk Eğitim Derneği tarafından geliştirilmiş̧ ve Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın 06/05/2019 tarih ve 10 sayılı kararına göre onaylanmış olan güncel Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji dersleri öğretim programları kullanılıyor.

Geleceğe yön verecek bilim insanı adaylarını yetiştiren TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi, Kocaeli Üniversitesi ile yapmış olduğu iş birliği protokolü sayesinde öğrencilerine pek çok eğitim ve sertifika programları sunuyor, yapılan bilimsel çalışmalarda akademisyen desteği sağlıyor. Programın gerekliliği olan projeler, deneyler ve akademisyen desteği konusunda başta Kocaeli Üniversitesi ve TED Üniversitesi olmak üzere diğer üniversitelerden de destek alarak eğitimi farklı platformlara taşıyor. Türkiye’nin aydınlık geleceğine ışık tutan TED Kocaeli Koleji sunduğu fırsatlar, donanımlı eğitim kadrosu, sosyal sorumluluk projeleri, ulusal ve uluslararası eğitim programları ile öğrencilerini yükseköğrenim ve meslek hayatları boyunca ayrıcalıklı kılarak onları yeniliğe açık, fırsatları değerlendirme becerisine sahip bireyler olarak yetiştirmeyi başararak eğitimde fark yaratıyor.

TED Kocaeli Koleji,  ilimizde eğitim öğretime başladığı günden bugüne bilimsel projeler geliştiren, ulusal ve uluslararası yarışmalar ve konferanslara katılım sağlayan, sanal şirketler kurarak yenilikçi iş fikirleri çerçevesinde geliştirdikleri inovatif ürünlerle bilim insanı adayı olan öğrencilerine yurt içi ve yurt dışı üniversitelere başvurularda önemli katkılar sağlıyor.

 

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat