Şükür, Gebze Teknik Üniversitesinin misafiri oldu

17 Kasım 2020 Saat: 03:02
Şükür, Gebze Teknik Üniversitesinin misafiri oldu
Tarihçi Rıdvan Şükür, Gebze Teknik Üniversitesinin misafiri oldu
Tarihçi Rıdvan Şükür, Gebze Teknik Üniversitesinin misafiri oldu   
 

Tarihçi Rıdvan Şükür, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Muhammed Hasan Aslan’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında yazmış olduğu “Çayırova Teknik Bahçıvanlık Okulu” ve “Gebze çevresinde kırsal yerleşim” kitaplarını imzalayarak takdim etti. 

Ziyaret sırasında, 1943 yılında 4027 dönüm arazi üzerinde kurulan Okulun tarihçesi hakkında Gebze Teknik Üniversitesi Rektörünü bilgilendirdi. Günümüzde Gebze Teknik üniversitesinin de içinde yer aldığı geniş bir arazi üzerinde kurulan okul, yüzlerce teknik bahçıvan yetiştirmiş, alanında önemli görevler üstlenmişti. Tarım okulları kongreleri başta olmak üzere onlarca Türkiye çapınca büyük organizasyona dönemi içerisinde ev sahipliği yapan okul, bölge tarımına da önemli katkılar sunmuştu. Yıllarca Tarım eğitim çalışmaları yapan Okul,  ciddi bir tarım okulu olarak hafızalarda kaldı. Ziyaret sırasında Gebze çevresinde ki kırsal yerleşimi konu edinen kitabını da imzalayarak rektöre takdim etti.  

Görüşmeye Üniversitenin sekreter yardımcısı da katıldı. Gebze Teknik Üniversitesi rektörü Muhammed Hasan Aslan,  ziyaret ve Çayırova Teknik Bahçıvanlık okulu kitapları nedeniyle, tarihçi yazar Rıdvan Şükür’e teşekkür etti.       

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat