Sanat dünyasından bir kardeş geldi

12 Kasım 2020 Saat: 01:55
Sanat dünyasından bir kardeş geldi
“Puduhepa ve Kız Kardeşleri” projesinin üçüncü bebeği olarak yeniden doğdu.

Sanat dünyasından bir kardeş geldi

GÜLRİZ SURURİ,

PUDUHEPA’NIN ÜÇÜNCÜ KIZ KARDEŞİ OLARAK

ARAMIZA GERİ DÖNDÜ

Dünya görüşünden taviz vermeden her daim sağlam duran,

iradesi ve yaratıcılığıyla gelecek nesillere örnek olan,

güçlü bir Cumhuriyet kadını…

Gülriz Sururi…

“Puduhepa ve Kız Kardeşleri” projesinin üçüncü bebeği olarak yeniden doğdu.

 

“Puduhepa ve Kız Kardeşleri”, bu topraklardan çıkmış gerçek kadın kahramanların hikâyelerinden ilham alan ve kız çocuklarının eğitimi için TOÇEV ile birlikte çalışan bir proje… Puduhepa ve Kız Kardeşleri, 2018’den bu yana 18 kız çocuğunun iki senelik eğitim masrafını karşılarken; Bartın’dan Bursa’ya, Karabük’ten İstanbul’a Türkiye’nin dört bir yanından 50’den fazla kadına da istihdam yarattı.

Hitit kraliçesi Puduhepa’nın ilk kız kardeşi, NASA'da görev alan ilk Türk bilim kadını Dilhan Ege Eryurt’tu.

Şimdi onlara sanat dünyasından bir kardeş geldi. Gülriz Sururi yaşamı boyunca kız çocuklarının eğitimi için emek harcadı. Şimdi, ölümünden iki yıl sonra bu yola ışık tutmaya devam ediyor.

İçinden geçtiğimiz pandemi döneminde en çok yara alan iki alan, eğitim ve sanat oldu. Kostümü Özlem Süer tarafından tasarlanan Gülriz Sururi bebeği, bu iki alana da destek olmayı hedefliyor.

Hem Gülriz Sururi’nin yaşam öyküsüyle yaratıcılığın kapılarını aralayacak, hem bebeğin satışından elde edilecek gelirle kız çocuklarının eğitimini destekleyecek hem de kadın istihdamına katkıda bulunacağız.

Amacımız satın alınan her bir Puduhepa bebeğiyle kız çocuklarımızın güçlü, kendine güvenen, başarılı, ne istediğini bilen, mutlu bireyler olarak büyümelerine destek olmak.

Kadın istihdamına katkıda bulunmak ve maddi ihtiyacı olan kız çocuklarımıza elimizi uzatmak.

Gülriz Sururi Yeniden – Puduhepa ve Kız Kardeşleri bebeğine şimdilik https://fongogo.com/Project/gulriz-sururi-yeniden---puduhepa-ve-kiz-kardesleri adresinden ulaşabilirsiniz.

Fonlama sürecimiz bittikten sonra sitemizden satışa başlayacağız: www.puduhepavekizkardesleri.comve https://tocevdukkan.dukkan.im/kategori/puduhepa-ve-kiz-kardesleri6888

Biz, bunu hep beraber başaracağız.

 

Puduhepa ve Kız Kardeşleri Projesi Hakkında:

‘Puduhepa ve Kız Kardeşleri’ kadın gücü ile bir toplumsal dönüşüm projesi. Anadolu’nun gerçek süper kahramanı kadınların başarı hikayeleri yeni yetişen çocuklarımıza ilham versin diye başladı. Puduhepa, tarihteki ilk barış anlaşması Kadeş’e mührünü basan Hitit kraliçesi. İkinci bebeğimiz Dilhan Ege Eryurt, NASA’da çalışan ilk Türkiyeli bilim kadınımız. Ve şimdi de pandemi döneminde en çok yara alanlardan biri olan sanat dünyasından bir kız kardeş geliyor: Gülriz Sururi.

Her yaştan kadına dokunan ve ilhamının nesiller boyu sürmesini hedeflediğimiz bu projede bez bebekler ve hikaye kitaplarımız aracılığıyla 6-10 yaş arasındaki kız çocuklarının kendilerine güvenerek, tanıyarak, kaynaklarını öğrenerek güçlü bir şekilde büyümelerini ve ileride hem kendilerine hem topluma faydalı bireyler olmalarını hedefliyoruz.

2018’deki Lansmanımızdan Bu Yana Birlikte Neler Başardık?

• TOÇEV aracılığıyla 18 kızımızın iki senelik eğitim masraflarını karşıladık.

• 50’den fazla kadınımızın ekonomiye katılmasını sağladık.

• Onlarca köy okulunda, binlerce çocuğumuzun hayallerine dokunduk.

• Ulaştığımız her yerde toplumsal cinsiyet eşitliğinin tohumları ektik.

• BBVA’nın dört ülkede verdiği 2019 MOMENTUM destek programında ikincilik ödülü aldık, ülkemizi yurtdışında temsil ettik.

• ‘Sustainable Brands’, ‘People Make the Brand’, ‘BM Sosyal Fayda Zirvesi’ gibi etkinliklere katıldık, sesimizi duyurduk.

• Birçok ulusal gazete ve televizyonda röportajlar verdik, iyilik üzerine kurduğumuz mesajımızı ilettik. Ama en önemlisi herkesin fark yaratabileceğini gördük, iyiliğe olan inancımızı pekiştirdik.

Proje Kurucusu Renan Tan Tavukçuoğlu Hakkında:

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler mezunudur.

Amerika'da, University of Hartford'dan MBA derecesini aldıktan sonra 8 yıl Amerika'da yaşamış ve çalışmıştır. Oğlu Can'ın doğumundan sonra, onu Türkiye'de büyütmek istemiş ve reklam alanında çalışmaya başlamıştır. Son 15 senedir Word of Mouth Marketing, yani Ağızdan Ağıza Pazarlama konusunda çalışmaktadır.

TOÇEV Hakkında:

Okumak isteyen ancak ailesinin maddi yetersizliği nedeniyle okuyamayan ya da çalışmak zorunda kalan çocuklarımıza tüm eğitim hayatları boyunca maddi ve manevi destek veriyoruz. “Okumak her çocuğun hakkıdır” diyerek çıktığımız yolda her çocuğu birey olarak kabul edip, onların kültürlü, bilgili, uyumlu, üretken olmaları ve toplumsal hayata kazandırılmaları için hiç durmadan çalışıyoruz.

Her adımımızda ve her projemizde barışçı, birleştirici, eğitici, şeffaf ve sevgi dolu olmayı kendimize görev edindik ve bu misyonumuzla da herkese örnek olmayı hedefliyoruz. 26 yıldır siyasetler üstü duruşumuzla, her tür etnik ve ideolojik tanımlamanın üstünde ve dışında olmamızla gurur duyuyoruz.

1994 yılında 5 çocukla başlayan yolculuğumuz, ülkemiz ve çocuklarımız için hayata geçirdiğimiz projelerle 26 yıl sonunda, 7 milyonu aşkın çocuk ile devam etmektedir.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat