Minikler elektrik tasarrufunu öğrendi

16 Ocak 2018 Saat: 08:15
Minikler elektrik tasarrufunu öğrendi
SEDAŞ “11-18 Ocak Enerji Tasarrufu Haftası” etkinliği kapsamında, elektrikte tasarruf konusunu anaokulu öğrencilerine de anlattı.

Enerji Verimliliği Haftası nedeniyle, 120 anaokulu öğrencisine SEDAŞ Kurumsal İletişim Müdürlüğü çalışanları enerjinin verimli ve elektriğin güvenli kullanımı hakkında onların anlayabileceği önlemleri görsel sunumla anlattılar. Öğrencilerin yaş grubuna göre basit bir şekilde kendilerine elektrik kullanırken hangi önlemleri alırlarsa enerji verimliliği sağlayabilecekleri anlatıldı. Minik tüketicilere, elektriği  çevremiz, geleceğimiz, hem kendi, hem de ülkemizin bütçesi için verimli kullanmamız gerektiği hakkında bilgiler verildi. Led ve tasarruflu ampul kullanılması, A Sınıfı elektrikli cihaz kullanılması, buzdolabının kapağının uzun süre açık tutulmaması, fırının çalışırken kapağının sık sık açılmaması, ütünün veya tost makinasının erken fişten çekilmesi ve oturdukları binaların dış cephesinin giydirilmesi gerektiği ve bu şekilde de enerjide tasarruf sağlanabileceği anlatıldı.  Kendilerine yapılan sunumu öğrenciler, dikkatle dinlediler.

 

Öğrencilere ayrıca elektriğin güvenli kullanımı hakkında da çarpıcı bilgiler verilerek dikkatli olmaları gereken hususlar anlatıldı. Çocukların evlerindeki küçük kardeşleri için kapaklı priz kullanılması gerektiği,  ya da prizlerin önünün ev eşyaları ile kapatılabileceği, çocukların kablo ve prizlerle kesinlikle oynamaması gerektiği ve kabloların ayak altında bırakılmaması gerektiği kendilerine anlatıldı. Eğitmenler sunumu yapan SEDAŞ çalışanlarına öğrencilerin bilinçlenmelerine katkı sağladıkları için çok teşekkür ettiler.

 

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat