Migren başağrısında yeni bir tedavi yöntemi

10 Temmuz 2017 Saat: 22:04
Migren başağrısında yeni bir tedavi yöntemi
SBÜ Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Gökhan Evcili, migren başağrısı tedavisinde yeni uygulanan bir yöntem olan "Periferik Sinir Blokajı" hakkında önemli bilgiler aktardı.

Migren Nedir?

      Migren bir başağrısı problemidir. Kadınlarda erkeklerden daha fazla görülür. Birçok sebebi olan migrenin gerçek etyolojisi  halen tam olarak bilinmemektedir. Fakat,sinir sisteminin dengesinin bozulması, beyin kan akımı ve nörotransmitter dengesinin bozulması altta yatan bazı faktörlerdendir.

      Migren tedavisinde genellikle uzun süreli ilaç tedavileri yapılır. Bu ilaç tedavileri bazen ömür boyu bile yapmak zorunda kalınabilir.

Periferik Sinir Blokajı İle  İlaçsız Tedavi Mümkün!

       Periferik sinir blokajı, yeni ve kolay bir tedavi yöntemi olarak karşımıza çıkmaktadır.En az ilaçlar kadar etkili olan bu yöntemde lokal anestezik olan prilokain sulandırılarak kafanın arka ve ön kısımlarından belli oranlarda yapılır. İki taraflı büyük ve küçük oksipital sinir blokajı ve supraorbital sinir blokajı rutin olarak yapılmaktadır. Bazen infraorbital blokajda eklenebilmektedir. Bazı merkezlerde sadece büyük ve küçük oksipital sinir blokları yapılmaktadır. Bu blokların ciddi yan etkileri olmamakla beraber uygun hastalarda kısa sürede ve basit bir şekilde uygulanabilmektedir. Bu yöntem yaklaşık olarak %70 ‘lere varan faydalar sağlamaktadır. Bu fayda genellikle altı aya kadar etki etmektedir. Migren başağrısı şikayeti olan hastalarımızı, gereken muayene ve tedavilerini gerçekleştirmek için, hastanemizin nöroloji polikliniğine randevu alarak başvurmalarını bekliyoruz.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat