Kocaeli'de Turizm Sektör Buluştu

6 Kasım 2020 Saat: 00:12
Kocaeli'de Turizm Sektör Buluştu
Bölgenin Turizm Potansiyelini Artırmak Amacıyla Düzenlenen Kocaeli Turizm Sektör Buluşması programı, Kocaeli Valisi Seddar Yavuzun katılımlarıyla gerçekleşti.

 Kocaeli'de Turizm Sektör Buluştu

Bölgenin turizm potansiyelini artırmak amacıyla Kocaeli Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ve KOTİP işbirliği ile “4 Mevsim Turizm” hedefleri kapsamında düzenlenen Kocaeli Turizm Sektör Buluşması programı, Vali Seddar Yavuz’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Kongre Merkezinde pandemi kurallarına uygun şekilde gerçekleşen programa; Vali Seddar Yavuz’un yanısıra, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Karamürsel Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gölcük Belediye Başkanı Av. Ali Yıldırım Sezer, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan,  İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şube Başkanı Av. Vedat Doğusel, TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Kocaeli Milli Parklar Müdürü İlker Özoğlu,  Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tarık Yusuf Uçar Kocaeli Turizm Derneği Başkanı Soner Kılıç  ve turizm sektör temsilcileri katıldı.

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak’ın konuşmalarının ardından Valimiz Seddar Yavuz yaptığı konuşmalarında; Sizleri bilim, sanayi ve teknoloji üssü olan ve aynı zamanda tarih ve kültür şehri olarak tanımladığımız Kocaeli’den en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.

Turizm Sektörü Dünya Barışına Katkı Sunabilecek En Önemli Alanlardan Bir Tanesidir

Turizmin ekonomik boyutunun yanında kültürler arası kaynaşmada büyük önemi olduğunu vurgulayan Vali Yavuz;“Turizm son yüzyılla büyük bir ivme kazanan ve pastada çok ciddi payı olan bir alan. Diğer taraftan işin ekonomik boyutunun ötesinde kültürler arası dayanışmayı, birbirlerine alışmayı, diğer taraftan da dünya barışına katkı sunan önemli bir alan olarak görmek zorundayız. İşin her defasında maddi boyutunu, para kazanma boyutunu düşünürsek, sanıyorum turizm faaliyetini de tam anlamış, idrak etmiş olmayız. Turizmde sizinle birçok alanda işbirliği yapmış birisi olarak söyleyebilirim ki turizm sektörü aslında dünya barışına katkı sunabilecek en önemli alanlardan bir tanesidir.  Türkiye’nin her bir köşesi ayrı güzellikte. Ben İngiltere’de bulunurken Roma döneminden kalma bir hamam vardı. Orayı anlata anlata bitiremediler. Türkiye’de acaba Roma döneminden kalma kaç tane hamam vardır,  bunun sayısını bilemeyiz. Önce bir şehir kendisini tanımalı. Şehirde yaşayanlar şehri tanımazlarsa, bilmezlerse, ortaokul, lisede, üniversitede okuyan çocuklarımız o şehrin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin farkında olmazsa bu güzellikleri nasıl anlatabilirsiniz. Dolayısıyla ülkemizin kıymetini bilmeli, değerlerini ortaya çıkarmalıyız.

Kocaeli’nin Türkiye’deki en zengin ve müreffeh şehirlerinden biri olduğunu belirten Vali Seddar Yavuz;“Bu şehirde yaşayan insanların bu şehri kutsamasını ve değerlerini bilmesini çok arzu ediyoruz. Dünyada kabul gören en iyi tanıtımlardan bir tanesi Womm’dur. Womm ağızdan ağıza yapılan tanıtımdır.  Şimdi gittim gördüm çok mutlu oldum denmesi aslında sizin televizyon filmlerinde yada reklamlarda oynatacağınız bir çok yada turizm fuarlarıyla yapılan tanıtımdan çok daha etkin bir tanıtımdır.

 

 

Kocaeli Tarih Şehridir

Biz Kocaeli’yi Doğu Roma’nın ilk başkenti olarak görüyoruz. Nicomedia’yı ne kadar tanıttık derseniz burada durup düşünmemiz lazım. Geçen gün kazı alanını ve çıkarılanları gördüm, İnanılmaz güzellikte tarihi eserler var. İlimiz genelinde pek çok noktada halen kazı çalışmaları devam ediyor. Kocaeli’ye baktığımızda Roma döneminden Osmanlıya kadar olan bir çok eseri barındırdığını görüyoruz. Dolayısıyla Kocaeli’ye çok rahat bir şekilde tarih şehri dememiz yanlış olmaz. Diğer taraftan tabiat derseniz, bu kadar şehirle dip dibe yeşilliği bulabileceğiniz alanlar pek çok şehirde yok.

Kocaeli’nin Türkiye’deki eğitim düzeyinin en yüksek olduğu şehirlerden birisi olduğunu vurgulayan Vali Yavuz;  Kocaeli’yi gelip geçtiğimiz bir şehir değil, aynı zamanda dünyaya karşı Türkiye’yi yarıştıran bir şehir olarak görmeliyiz. Bilişim Vadisi başta olmak üzere belki turizmin çeşitlenmesinde farklı alanları bir arada ortaya koyabilecek bir şehirden bahsediyoruz. Teknoloji alanını da takip eden birçok gencimiz var. Kocaeli’yi sadece yeşili ve mavisi olan bir şehir olarak anmak doğru değil. Elbette bunlar var ama Kocaeli; komplike bir şehirdir. Bu çok kıymetli bir şey. 6 aydır bu şehrin Valisi olarak Kocaeli’ye baktığım zaman, ne ararsanız bulabileceğiniz eşsiz bir şehir olduğunu görmekteyim.

Vitrine Koyulmamış Hiçbir Hizmetin Talep Edeni Yoktur

Önümüzdeki süreçte sizlerle beraber yapacağımız yoğun bir ekip çalışmasıyla bu şehrin size büyük fırsatlar sunabileceğini, gelen misafirleri mutlu edebileceğini hep birlikte göreceğiz. Bir insan hangi malı ya da hizmeti sunuyorsa önce kendisi beğenmeli. Vitrine konmamış veya depolanmış hiçbir hizmetin talep edeni yoktur, olamaz. Biz Kocaeli’yi vitrine koymak istiyoruz. Sizlerle kuracağımız çok yakın ilişki, istişare ve temaslarla, özellikle bu alanda İlimizi tanıtım noktasında eksikliklerimiz her ne varsa tespitini yaparak, çözüm üretmek istiyoruz. Bu sektör buluşma programını yaşanan pandemi nedeniyle biraz sınırlı yapmak zorunda kaldık ama Gebze’sinden Kandıra’sına, Karamürsel’inden Kartepe’ ye her biri ayrı tarihi ve doğal güzelliklere sahip gerçekten mükemmel bir şehirden bahsediyoruz. Sizleri böyle güzel bir şehirde ağırlamış olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Hepinize teşekkür ediyorum. ”diyen Vali Yavuz, turizm temsilcilerine yaşanan bu pandemi sürecinin bir an önce biterek hayatın normale dönmesi, kazançlarının bol ve bereketli olması temennisinde bulundu.

Vali Seddar Yavuz konuşmalarının ardından protokol üyeleri ile birlikte program alanında turizm acentaları tarafından kurulan stantları gezerek, yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat