İYİ Partililer Kandıralı çiftçileri dinledi

27 Eylül 2021 Saat: 14:59
İYİ Partililer Kandıralı çiftçileri dinledi
İYİ Parti Kocaeli İl Teşkilatı saha çalışmalarına Kandıra ile devam etti.

İYİ Partililer Kandıralı çiftçileri dinledi

İYİ Parti Kocaeli İl Teşkilatı saha çalışmalarına Kandıra ile devam etti. İYİ Parti Grup Başkan Vekili, Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, il başkanı Şanbaz Yıldız ile birlikte Kandıra'da çiftçi ve esnafın sorunlarını yerinde dinledi. Çiftçinin Amerikan Beyaz Kelebeği’nden dert yandı.

 

Kocaeli'nin en önemli tarım ilçesi olan Kandıra'da Amerikan beyaz kelebeği ile mücadele eden çiftçilerin girişimleri yetersiz kalınca, meyve ağaçları ve fındık bahçelerini böcekler sardı. Kandıra bölgesinde çiftçilerin kelebek sorununu duyan İYİ Parti Kocaeli İl Teşkilatı İYİ Parti Grup Başkan Vekili, Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ile birlikte Kandıra’ya çıkarma yaptı. Büyük ekonomik kayıplara yol açan Amerikan Beyaz Kelebeği sorununa kulak veren İYİ Partililer, notlarını alarak çiftçinin sesini kamuoyuna duyuracaklarını belirtti.

Ömerli’den başladılar

İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, il başkanı Şanbaz Yıldız, Kandıra ilçe başkanı Hilal Kübra Altınay ve parti yöneticilcri Kandıra programına Ömerli Mahallesi ziyaretiyle başladı. Ömerli Mahalle Muhtarı Birol Ayvaz ve bölge sakinleriyle bir araya gelen İYİ Partililer, çiftçinin derdiyle dertlendi. Yaz boyu ağaçların yapraklarına musallat olan beyaz kelebeklerin Kandıra’daki ağaçlara büyük zarar verdiğini belirten bölge halkı şikayetlerini dile getirdi. Konuyu yetkili mercilere taşıyacaklarını ifade eden Lütfü Türkkan, Türk çiftçisinin her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

Oda başkanlarından bilgi aldılar

Mahalle ziyaretlerinin devamında İYİ Parti heyeti geçtiğimiz günlerde cenaze törenine katılmak için yola çıkan vatandaşların bulunduğu otomobil ile hafriyat kamyonunun çarpışması sonucunda hayatını kaybeden Fahrettin Tekel'in evine taziye ziyaretinde bulundu. Tekel’in ailesine başsağlığı dileklerini ileten İYİ Partililer daha sonra Ziraat Odası Başkanı Erdal Çetin ve Pancar Kooperatifi Başkanı Adnan Yaşa ile görüşerek Kandıralı çiftçinin durumu hakkında bilgi aldı. Daha sonra Kandıra kent merkezinde esnafları dolaşan İYİ Partililer, ilk seçimde göreve geldiklerinde ekonomik krizin çözümü konusunu öncelikli olarak ele alacaklarını belirtti.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat