Bir Canan Sagar projesi: ON KADIN...Bahar Sarıboğa: KADIN OLUNCA

9 Mart 2018 Saat: 21:44
Bir Canan Sagar projesi: ON KADIN...Bahar Sarıboğa: KADIN OLUNCA
Besteci/söz yazarı Canan Sagar, On kadın adlı projesini 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününe armagan etti.

ŞARKI İÇİN TIKLAYINIZ

https://www.youtube.com/watch?v=9Ih1JXVLRhw

NET HABER AJANSI/

Bu projede yer alan solistlerden biri de  Grup Revan solisti Bahar Sarıboğa. Sarıboğa'nın şarkısı "KADIN OLUNCA - 'ON KADIN'

Şarkının tanıtımında  şöyle deniyor :Erk egemen toplumlarda, erkin gücü, ta doğuştan kendini göstermeye başlıyor. Doğan bebek erkek olmayınca, erk'in neler yapabileceğini vurguluyor. Bu şarkı, Cinsiyet ayrımını, yeni doğan bebeğe kadar yansıtabilen geri zihniyetlere...

Projenin sahibi Canan Sagar, sayfasında proje ile ilgili yaptığı açıklamada şöyle diyor: 

Şarkıların gücüne inandık ve böyle çıktık yola. Şarkılarla kadınların acısını, sevincini, aşkını, ayrılığını, göç hikayelerini anlattık. Erk egemen sistemlerde gitgide meşrulaştırılan tecavüz ve taciz olaylarını, bunun kurbanı olan kadınları anlattık. Eski çağ demeyin, bu zamanda da cinsiyet ayrımına evladıyla başlayanları anlattık gözlerimiz nemli nemli. Ayrılmak isteyen kadının aldığı yaraları bereleri, sırtına vuran bütün darbeleri iki dörtlük bir şarkıya döktük. Düşleri kırılan, umutları yok olan kadınların gizlice içinde anneye sığınışını anlattık. İş, ev, çocuk, eş, aile gibi bir haftaya bir yığın sorumluluk sırtlayan kadının çiçekleriyle konuşmasını, hayatın zor ama kadın olunca daha da zor olduğunu anlattık. Aşk halinin erkeğe has olmadığını, kadının Leyla olup çöle düşebileceğini vurguladık, yine yüreğimiz yara yara. Töre ile çocuk gelin (pedofili) olmanın ne demek olduğunu söyledik içimiz kanayarak, biraz da millete çatarak. Çığlık attık şiirden şarkıya dönüşen içinde hüznü de barındıran bir kadının kaleminden. Her kadın biraz yalnızdır, yalnızlığını yaşama özgürlüğüne sahiptir diye seslendik kalbimize dövme misali kazılacak bir şarkıyla. İşte böyle doğmaya sancılandı “On Kadın”. Ses olsun, umut olsun, çığlığını içinde haykıran kadınlara direnç olsun. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününe armağan olsun. Yaşasın 8 Mart! Yaşasın kadın mücadelesi!

Görüntünün olası içeriği: yazı

CANAN SAGAR

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve gitar

1980 yılında istanbul'da doğdu. Yedi yaşından itibaren ailesiyle birlikte İngiltere'de yaşamaya başladı. Bestelerinde birçok müzik tarzına göz kırpsa da genel olarak soft rock şarkılar yazdı, yorumladı.

Aslen Sivaslı olan sanatçının müziğe olan ilgisi, babasının ona 13 yaşındayken aldığı bağlama ile birlikte başladı. Sonraları gitara ilgi duydu, müzik dersleri aldı. Gitar, armoni, melodi, söz yazarlığı gibi konuları içeren derslerin verdiği birikimle uzun yıllar sahne müziği yaptı. Sahne repertuarında özgün, türkü, nostaljik pop ve soft rock karakterinde eserler yer aldı. Londra Birbeck Üniversitesi'nde bir yıl bestecilik üzerine eğitim aldı ve Open University "Beşeri Bilimler ve Müzik" okudu.

 Bir tek notanın bile doğru kullanıldığında insanın kalbine çok derinden işleyebileceğini keşfeden sanatçı, kendini şarkı yazmaya verdi, çocukluğundan beri içinde yer eden hisleri bu dille anlatmaya başladı. Kendi şarkılarından oluşan ilk albümü "13"  Anadolu Müzik Yapım etiketiyle 2015 yılında yayınlandı. Toplamda 11 şarkının yer aldığı bu albümü çocuk gelinlere, cinsel istismara uğramış kadınlara ithaf etti.

İlk solo albümü ‘13’ün ardından, 2016’da, Alp Murat Alper ile yaptığı düet ‘Yan Koca Dünya’ teklisini Fono Müzik Etiketiyle dinleyici ile buluşturdu. Ardından, ‘Dost Yarası’ teklisini ve Genco Özkan ile seslendirdiği düet ‘Kayıp’ı da yayınladı.

İlk solo albümü ‘13’ çıktıktan iki yıl aradan sonra ikinci solo albümü ‘Kalbim’ Fono Müzik etiketiyle raflarda yerini aldı. İlk albümünde olduğu gibi toplumsal sorunlardan, insana dair bir çok tema bu albümde bir araya toplandı.

Yaşamını İngiltere'de sürdüren sanatçı, halen aktif olarak farklı ülke ve şehirlerde sahne almaktadır.

BAHAR SARIBOĞA

BAHAR SARIBOĞA KİMDİR ile ilgili görsel sonucu

7 yaşında klasik gitarla müzik eğitimine başladı.Kayseri Güzel sanatlar Lisesi, Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Tezli Yüksek Lisans eğitimini tamamladıktan sonra Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde araştırma görevlisi olarak akademisyenliğe başladı. Halen Dokuz Eylül Üniversitesinde Flüt üzerine doktora yapmaktadır. “SİNEDEN” adlı albümlerinde flüt icra etmiş, farklı yorumuyla da solist olarak görev almıştır. Başka sanatçıların albüm çalışmalarına flüt icra ederek ve vokal yaparak destek vermektedir.Bahar SARIBOĞA Grup Revan projesinden ayrı olarak "İLK NEFES" adlı bestelerden oluşan albümünü 9 OCAK 2016 da ÜTOPYA Müzik etiketiyle piyasaya çıkarmıştır. Bahar Saıboğa Grup Revan üyesidir.

ŞARKI İÇİN TIKLAYINIZ

https://www.youtube.com/watch?v=9Ih1JXVLRhw

Kaynak: NET HABER AJANSI

 

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat