BİLKAR’da başkanlığa yeniden Serdar Dikkatli seçildi

23 Eylül 2020 Saat: 10:20
BİLKAR’da başkanlığa yeniden Serdar Dikkatli seçildi
Gebze’nin tek, Türkiye’nin birkaç kültür sanat kooperatifinden BİLKAR’da başkanlığa yeniden Serdar Dikkatli seçildi: “Başın öne eğilmesin süreci bitecek. Osman Hamdi Bey KM’ye vuslatımız da…” vurgusu yapıldı.

BİLKAR’da başkanlığa yeniden Serdar Dikkatli seçildi

Gebze’nin kültür ve sanatta üretken ve aktif sivil toplum örgütü, Türkiye’de alanında kooperatif türü yapılanan tek tük yapılanmalardan BİLKAR; Bilimsel Kültürel Araştırmalar Yayıncılık ve Üretim Kooperatifi hafta sonu kongreye gitti. Tek listeli kongrede başkanlığa bir dönem için daha öğretmen Serdar Dikkatli seçildi.

Cemil Yüksek divan başkanı

Açılış kurdelesi bizzat Genco Erkal tarafından kesilen BİLKAR Genco Erkal Sahnesi’ndeki kongrede divan kooperatif üyeleri; Tüm Emekli-Sen Gebze Şube Başkanı Cemil Yüksek başkanlığında ve SOL Parti Gebze İlçe Örgütü Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Şimşek’ten oluştu. İkiliye divanda Deniz Uzun eşlik etti.

Hükümet’i karabacak temsil etti

Divanda Hükümet’i temsilen Kocaeli İl Ticaret Müdürlüğü’nden görevlendirilen Necip Fazlı Karabacak yer aldı. Karabacak kongre sonunda divan ve BİLKAR’lılar ile günün anısına çekilen fotoğraf karesinde de keyifle yer aldı.  

Kuruculardan Recep Dursun ağırlandı

Öte yandan kongreye kooperatif kurucularından, CHP Gebze İlçe eski Başkanı ve Millet İttifakı Gebze Belediye Başkan adayı Avukat Recep Dursun da katıldı.

Yönetimde dört tiyatrocu

BİLKAR’da başkanlığa Serdar Dikkatli yeniden seçilerken listesinden başkan yardımcılığına BİLKAR Tiyatro Toplulukları Genel Sanat Yönetmeni Abbas Kırçıl seçildi. KBB Gebze’nin sevilen memurlarından Kırçıl bir önceki dönem denetleme kurulunda yer almıştı. Yönetim kurulunun diğer üyelerini de tiyatro topluluğunda oyunculuk, yönetmenlik, yazarlık yapan Derya Ağdaş, Emek Nalbant ve Fatih Erdaş oluşturdu.

Denetimde bir gazeteci

Denetleme kuruluna ise Gazeteci Aktan Uslu yeniden seçildi. Denetleme kurulunun yeni yüzü ise geçen dönem bu kurulda yer alan Kırçıl’ın yönetime geçmesinden ötürü doğan boşluktan, Cüneyt Esirgemez oluşturdu.

Çünkü çocuklar olumsuz etkileniyor

BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli kongrede yaptığı konuşmada özetle şunları kaydetti: “Zor, kültür sanattan uzak günler geçiriyoruz. Topluma ve sorunlara hassaslığımızdan ötürü biz bu süreci artık bildik, anahtar kelimeleri ile tamamlamayacağız. Çünkü çocuklar çok olumsuz etkileniyor. Velilerinin kaygıları artıyor. Bizim için bu süreç, ‘Başın öne eğilmesin’ sürecidir.

Vuslat er geç bitecek

 

Elbette geride kalacak ve etkinliklerimizin neredeyse tamamına ev sahipliği yapan KBB Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi ve hemen her etkinliğimizde salonu tıklım tıklım dolduran gerek Gebze gerek civar ilçelerden sanatseverlerle vuslatımız sona erecektir.

Kooperatif sıkıntıda bireylerde sorun yok

Biz bu süreci aynı zamanda ekonomik zorlukları göğüsleyerek karşılıyoruz. Öte yandan tiyatrodan müziğe buradaki üretimde yer alan herkes amatör ruhla hareket ettiğinden, geçimini asıl mesleklerinden sağladığından diğer yarı profesyonel, profesyonel topluluklardaki sanatçı dostlarımızın yaşadığı sıkıntıları, birey bazlı sıkıntıları yaşamıyoruz.

Onlar için de oynayabiliriz

Ve bir gün bu süreç bittiğinde kendi topluluklarımızla ilk oyunumuzu, ilk konserimizi geliri tamamen onlara aktarılması kaydıyla vermek de isteriz. BİLKAR bugüne kadar 10’larca defa direnişteki, grevdeki işçiler; sokak hayvanları… için bu ruhla sahne aldı. Almayı da sürdürecektir."

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat