Özdilek

Aşayiş

Milyonluk dolandırıcılık

Geçtiğimiz Nisan ayında Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğüne gelen yaşlı bir kadın “Sarı öküzümü aldılar, paramı ödemiyorlar, beni dolandırdılar” diyerek şikayette bulundu.

10 Temmuz 2018 Saat: 11:31
Milyonluk dolandırıcılık
Milyonluk dolandırıcılık

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Ekipleri  aldıkları ifade sonrasında  olayla ilgili soruşturma başlattı. Kocaeli Polisi,  dolandırılan ve parası  ödenmeyen tek kişinin   yaşlı kadın olmadığını, şahısların  örgütlü olarak  bir çok kişinin hayvanlarını ve aracını   bu şekilde alarak  parasını vermeyip dolandırdıklarını tespit etti.Olayla ilgili olarak tespit edilen şüphelilerin,  internetten veya çevreden bulmuş oldukları hayvan veya araçları,  satın almak için müştekilere  temasa geçtiği,  vatandaşa  güven vermek amacıyla  kurum adına alışveriş yaptıklarını söyledikleri  belirlendi. Ayrıca   satın alınacak  hayvanlar veya araçlar  için  peşin fiyatına pazarlık yaptıkları, parayı banka hesaplarına  havale edeceklerini  söylediklerini, ancak saatin geç  olması veya  hafta sonu geldi bahanesi ile  para transferini bir sonraki gün gerçekleştireceklerini vaat edip,  güven vermek için paravan yada batık şirketlere ait çek ile  senetlerini verdikleri , daha sonra  aldıkları hayvan ve araçları başka şahıslara sattıkları  belirlendi. Ellerinde bulunan çek veya senet ile   bankaya veya avukata giden vatandaşlar ise, dolandırıldıklarını anlayınca soluğu poliste aldı.

 12 kişi göz altında 

 Vatandaşları  kandırarak  hayvan veya araçları  yarı fiyatına nakit paraya  satan çetenin  liderinin  ise K.K ve Ç.K olduğu, şahısların örgüt üyelerine yaptıkları iş  karşılığı para verdikleri tespit edildi.   Yapılan tespit ile  Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü  Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Ekipleri operasyon için düğmeye bastı.  27 Haziran günü  Kocaeli ve Sakarya illerinde yapılan şafak operasyonunda  A.Ç, M.B,A.K, K.S, Ş.K, Y.K, H.K, D.K, T.E, M.A, S.E, Ç.K isimli 12 kişi gözaltına alındı. Şahıslarla birlikte  13 adet cep telefonu,  2 adet çek, 2 adet çek fotokopisi, 2 adet araç satış sözleşmesi,  1 adet araç satış protokolü, 2 adet hayvan pasaportu, 2 adet kaşe, 1 adet senet fotokop,isi, 3 adet bıçak, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 23 adet fişek ele geçirildi. Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğünde işlemleri devam eden  12 şüpheli  nitelikli dolandırıcılık,  resmi belgede sahtecilik iddiaları ile  sabah saatlerinde adli merciilere sevk edildi. Şahısların bu yolla  tespit edilen 16 kişiyi yaklaşık 1 milyon  lira dolandırdıkları  öne sürüldü. operasyonda  ele geçirilen 4 adet büyükbaş hayvan, 1 adet otomobil, 1 adet motosiklet ve  1 adet karavan bulunarak sahiplerine teslim edildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat