Özdilek

Kültür/Sanat

Midaş Kumda Kahve’den Yazarlara Anlamlı Destek

Geçtiğimiz aylarda, sevgili dostum iş insanı Metin Şahin Midyat’ta harika hizmetler veren bir kafe açtı. Bende kendisini ziyarette bulunmuştum. Ziyaretim sırasında, en üst düzeyden en sade düzeye kadar insanlara hizmet veren kafede, m

14 Mayıs 2017 Saat: 13:42
Midaş Kumda Kahve’den Yazarlara Anlamlı Destek
Midaş Kumda Kahve’den Yazarlara Anlamlı Destek

Geçtiğimiz aylarda, sevgili dostum iş insanı Metin Şahin Midyat’ta harika hizmetler veren bir kafe açtı. Bende kendisini ziyarette bulunmuştum.

Ziyaretim sırasında, en üst düzeyden en sade düzeye kadar insanlara hizmet veren kafede, minik birde kitap köşesi oluşturmaya çalışan Metin Şahin bu konuda fikirlerime başvurdu.

Ziyaretim sonrası döndüğümde kendisine bir seçki sundum. Ben genellikle işlerimde ‘’bir taşta iki kuş vurmak’’ deyiminden yola çıkarım. Hem böyle anlamlı bir kitap köşesi oluşturan dostuma yardım edecektim, hem de çeşitli zorluklarla hayata tutunan ve söyleyecek sözü olan, bunları kağıtlara döken insanların tanıtımına maddi ve manevi katkı sağlayacaktım ve bunu okuyan insanların da kendilerine birer örnek ve farkındalık oluşturacak içerikte olması sağlanacaktı. Maddi destekte bulunarak kitap alımı yapan Metin Şahin anlamlı bir mini projesini gerçekleştirirken destek alan yazar sevinerek daha fazla okura ulaşacak ve okurda bu kitaplara ulaşıp kendi hayatına dokunacak hikayelere kavuşacaktı. Bu anlamlı kitap seçkisinin hikayesi ve kitaplar şöyleydi;

Talihsiz bir kaza sonucu hayatı değişen ve insan isteğinin sınırlarını aşarak, kendi limitlerini kendisinin belirlediğini her söyleşisinde dile getiren, ‘Erken Gördüm Hayatı’ kitabının yazarı ve özel gereksinimli birey olarak hayatını sürdüren Gurur Göç’ün kitabını bu seçkide paylaştım.

Kadın olmanın güzelliği ve hayatın zorluklarına kadın olarak duruşunu sergileyen şair Deniz İnan’ın ‘’Kırkyama’’ adlı yama yama parçalanmış hayatlara ve özlemlere dayanan şiirlerde içeren şiir kitabını da paylaştım.

Dolu dolu bir yaşam sergileyen, saymakla bitirilmeyecek titrleri olan yazar, senarist, şair, hikaye okuyucu, meddah, oyuncu, sinemacı, yönetmen, eğitmen gibi meziyeti çok olan değerli kişilik Mehmet Beyazıt’ın cdli ‘’Şiir Gibi’’ kitabını paylaştım.

Metin Şahin sessiz bir kişiliği ve reklamını yapmayı sevmediği nice farkındalık ve sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyor. Ancak örnek teşkil etmesi için bu tarz çalışmaları yaymak gerek diye düşünenlerdenim.

Bu çalışmadan sonra Şahin, sanata ve sanatçıya desteklerinin devam edeceğini, insanların kalbine dokunmak için kaybolmaya yüz tutan kitap okuma alışkanlıklarının yeniden kazandırılmasına katkısının kendisi için sevindirici olduğunu belirtti.

Bende bir gazeteci olarak kendisine duyarlılığı dolayısı ile hem yazarlara ve şairlere desteğinden hem de kitap dünyasına yaptığı bu anlamlı katkıdan dolayı teşekkür ederim. Bu ortak çalışmamız ve farkındalık arttıracak kitap çalışmalarımız ve yazar desteklerimiz devam edecektir. Engelli projelerimde ve sosyal farkındalık projelerimde her zaman yanımda olması bana güç katmaktadır ve iyiliğin bulaşıcı olduğunu düşünmemde emekleri vardır.

 

Haber: Veysel Kavrayan

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat