Özdilek

Güncel

MİA’da Ankara frene bastırdı

MİA bölgesinde kat ve emsal artışını ilgilendiren madde Büyükşehir meclisinde komisyona gönderilirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu konu ile ilgili Cumhurbaşkanına da bilgi gittiğini belirterek, frene bastırıldı.

15 Şubat 2018 Saat: 16:49
MİA’da Ankara frene bastırdı
MİA’da Ankara frene bastırdı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı, Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.  Meclis öncesi CHP’li meclis üyeleri, İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve Gebze’li tapu sahipleri meclisin 44’üncü maddesinde görüşülmesi planlanan Kentsel Dönüşüm maddesine karşı çıkmak için meclis önünde protesto düzenledi. Belediye Başkanı Karaosmanoğlu MİA emsal ve kat artışını içeren maddenin komisyona gönderilmesini kabul ederken konu ile ilgili Cumhurbaşkanının da tekrar görüşülmesi yönünde fikir bildirdiğini söyledi.

REZERV ALAN İLAN EDİLDİ

134 meclis gündeminin görüşülüp karara bağlandığı Büyükşehir meclisine CHP’li meclis üyeleri Gebzeli vatandaşların meclise alınmaması sebebiyle katılmadı. Gebze’yi ilgilendiren madde ile ilgili sadece grup başkan vekili Engin Taşdemir CHP’yi temsil ederken, İmar komisyonunu ilgilendiren maddeler oy birliği ile kabul edildi.  Yavuz Sultan Selim Mahallesi ve Hürriyet Mahallesini ilgilendiren alanın rezerv yapı ilanı edilmesi komisyon tarafından kabul edildi.

VATANDAŞ TAPU SORUNUNU ÇÖZMEK İSTİYOR

Gebze Hürriyet ve Yavuz Sultan Mahallerini içeren rezerv alan ilan edilmesi ile ilgili olarak Engin Taşdemir, “Rezerv alan 16 dönüm. Gebze ilçesinde bulunan mahallelerde planlanan proje 183 hektar. Yaklaşık 40 Bin kişinin yaşadığı bir yer. 1985 yılında bu mahallelerde tapu tahsis verilmiş. İmar ıslah planları ile hak sahiplerine tapuları verilmeliydi. Orman şerhi ile ıslah kanunları yapılamamış. 2B kadastrosu ile bu vatandaşlar hak sabi kabul edilmiş ve 2 Bin TL’lik bedelleri yatırmışlar. Vatandaşın 30 yıllık çilesine son verilmesi için bir engel yok. Ama burası proje alanı ilan edilmiş. Vatandaşlar tapu sorunun çözmek için örgütlendiler. 30 yıldan fazladır yaşadıkları söyleyen ve devlet tarafından hak sahibi olarak görülüyorlar” şeklinde konuştu. 

BİZİM GİBİ YAPINKİ SİZE İTİBAR ETSİNLER

Bu sözlere cevap veren Karaosmanoğlu, “Gebze Belediyesi ile sorunu çözeceğiz. Bu bölge kangren haline gelmiş. Vatandaş tapusunu alacak. Siz vatandaşı doğru bilgilendirseniz bunlar olmazdı. Sarı çizmeli Mehmet Ağa gibi toplanıp geldik olmaz bunun usulü vardır. Ben herkesi dinlerim ama böyle geleni dinlemek zorunda değilim. Bizden ders alın bizim gibi yapın ki vatandaş size itibar etsin” dedi. Karaosmanoğlu konu ile ilgili meclis önüne gelen vatandaşlar ile ilgili bilgi verilmesi gerektiğini belirtirken, AK Parti gurubu konuyu vatandaşın korkması gerekmediği ve rezerv alanı ilan edilmesi ile onlara iyilik yapıldığını konut yapmaya meraklı bir belediye olmadıklarını söylediler.

 

İSTERSENİZ MİA’YI İPTAL EDELİM

MİA alanında emsal ve kat artışını içeren maddenin tekrar komisyona gitmesi kabul edilirken Karaosmanoğlu konu ile ilgili olarak, MİA’ya bu kadar itiraz ediyorsanız isterseniz MİA’yı tamamen gündemimizden çıkaralım. Konu ile ilgili Cumhurbaşkanına da bir şeyler gitmiş. Cumhurbaşkanımız bir süre daha görüşülmesini istiyor”dedi.  Daha sonrasında cevap veren Engin Taşdemir, “Konuyu MİA ile ilgili bağdaştırmak yanlış. Burada konu başkalarına rant sağlanmasıdır. Zekeriya Bey kişiye özel imar rantı nasıl yok diyebiliyor anlamış değilim. Israrlı bir şekilde savunuyor ama önce kendi grubunu ikna etseydi. Kent kamuoyuda buranın imar rantı olduğu konusunda hem fikir. Cumhurbaşkanı engelliyorsa o bile karşı çıkıyor demektir. dedi.

YALAN SÖYLÜYORLAR RANT YOK

Engin Taşdemir’e cevap veren Zekeriya Özak, “Ben bu komisyonun başkanıyım. Yanlış bilgi verme lüksüm yok.  Rant sağlamak için tekrar gündeme alındığı tamamen yalan. MİA Gençlik Spor Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı gibi kurumlardan gelen istekler yüzünden gündeme alındı. Bilinçli bir şekilde kamuoyu aldatıldı. İzmit’in geleceğine gölge düşürülmek isteniyor. İzmit ve Büyükşehir meclisinde yapılan itirazlar bugün yapılsa bugünde reddederiz. Vatandaş kat ve emsal artışı istiyor. Ben 14 yıldır bu komisyonda görevliyim. Büyükşehir’in kurumsal olarak tutumu aynıdır. Emsal ve kat artışına yönelik her şeyi reddediyoruz. Vatandaşların şahıs bazında itirazlarını kabul etmiyoruz. Bunun nedeni karşılığında sosyal donatı ayrılmamasıdır şeklinde cevap verdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat