Özdilek

Sağlık

Makedonya’dan geldi 7 Cm'lik tümörden kurtuldu

Makedonya’da yaşayan 8 yaşındaki küçük Tahir Emuş, kafa tabanına yerleşmiş 7 cm’lik tümörden, 10 saat süren ameliyat sonunda kurtuldu.

9 Ekim 2017 Saat: 11:51
Makedonya’dan geldi 7 Cmlik tümörden kurtuldu
Makedonya’dan geldi 7 Cm'lik tümörden kurtuldu

VM Medical Park Kocaeli Hastanesi’nde gerçekleştirilen operasyon sonrası sağlığına kavuşan küçük çocuk, ülkesine dönüp okula başlayacağı günü iple çekiyor.

 

 

Mekodonyalı Emuş ailesinin 8 yaşındaki oğulları Tahir Emuş, bir süredir yaşadığı şiddetli kulak ağrısı şikayetiyle ülkesindeki bir hastaneye başvurdu. Yapılan tetkikler sonucu oğullarının durumu kritik görüldüğü için orada tedavi imkanı bulamayan aile Türkiye’ye gelmeye karar verdi. İnternetten yaptıkları araştırma sonucuMedical Park Hastaneler Grubu’nun VM Medical Park Kocaeli Hastanesi’ne yönlendirildi.

 

Tahir Emuş, babası Fatmir Emuş ile birlikte geldiği Kocaeli’de Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Mete İşeri tarafından muayene edildi. Muayene sonrası gerçekleştirilen tahlil ve tetkikler neticesinde kafa tabanına yerleşmiş 7 cm’lik beyin tümörü teşhisi konulan Tahir, ailenin de onayı ile hemen ameliyata alındı.

 

10 Saat süren başarılı ameliyat

KBB Uzmanı Prof. Dr. Mete İşeri’nin gerçekleştirdiği ameliyat yaklaşık 10 saat sürdü. Başarılı bir şekilde sonuçlanan ameliyat sonrasında Medikal Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Doğan Koca’nın himayesinde kemoterapi gören Tahir, toplamda 1 hafta içerisinde taburcu edildi. Ameliyat sonrası açıklama yapan Prof. Dr. Mete İşeri, şunları söyledi;

 

“Doğuştan gelen bir hastalık, yaklaşık bir buçuk ay önce fark edilmiş. Çok geçmeden ameliyata aldık. Riskli, fakat kritik yapılar korunarak yapılan bir ameliyat oldu. Sonuç olarak başarılı geçti ve hastamızı sağlıklı bir şekilde memleketine uğurluyoruz” dedi.

 

Okuluna döneceği günü iple çekiyor

Makedonya’da 3’üncü sınıf öğrencisi olan Tahir Emuş’un halıcılık yapan babası Fatmir Emuş, duygularını şöyle ifade etti;

 

“Oğlum benim her şeyim. Allah’a çok şükür doğru kapıya geldik. Başarılı bir netice ile dönüyoruz. Şimdi bir süre dinlendikten sonra okuluna başlayacak. Okulunu ve arkadaşlarını çok özledi. Okula tekrar döneceği günü iple çekiyor. Ayrıca burayı da çok sevdi. Bir sonraki kontrol için tekrar geleceğiz. Emeği geçen tüm doktorlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat