Özdilek

Güncel

Lotus kadınları, pilav gününde buluştu

Lotus Kadın Dayanışma ve Yaşam Derneği üyeleri, tanışma, kaynaşma ve yeni üye kaydı amacıyla dernek binasında pilav günü etkinliğine imza attı.

20 Şubat 2019 Saat: 19:44
Lotus kadınları, pilav gününde buluştu
Lotus kadınları, pilav gününde buluştu

Lotus kadınları, pilav gününde buluştu

Lotus Kadın Dayanışma ve Yaşam Derneği üyeleri, tanışma, kaynaşma ve yeni üye kaydı amacıyla dernek binasında pilav günü etkinliğine imza attı.

Haber detayı 

Yeni üye kayıtlarıyla güçlenen dernek, 2 yıldır mücadele ediyor. 100 üyesi olan platform, flört şiddetine karşı gençleri uyarıyor. Kadına şiddetin önüne geçmek amacı ile kurulan Lotus Kadın Dayanışma ve Yaşam Derneği, yeni üyeleri ile daha güçlü. 2 yıldır faaliyetlerini yürüten dernek, avukatları ve eğitimcileri ile kadınları şiddete karşı bilinçlendiriyor. Pilav günü düzenleyen dernek, yeni üye kayıtlar aldı. Etkinliğe İzmit’in kadın muhtarları da destek verdi. Etkinliğe, CHP Meclis Üyesi Aliye Hale Meriç, sanatçı Prens Baha, Karabaş Mahallesi Muhtar adayı Süheyla Doğan, Alikahya Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Sevgi Koyun, dernek üyeleri ve yeni üyeler katıldı.

“Psikolojik şiddetin sonu cinayet”

Lotus Kadın Dayanışma ve Yaşam Derneği Başkanı Bilge Öztan Çoker, Lotus’un en birincil hedefinin psikolojik şiddetin fark edilmesini sağlamak olduğunu belirterek, “Etkinliği sadece üye kaydı ve kaynaşma olarak düşündük ama katılım iki kat fazla oldu. Buraya katılan ve destek olan kadınlarımıza teşekkür ediyoruz. Sevgili muhtarımız Sevgi hanımın doğum günü. Onu da kutluyoruz. Şubelerimizin daha da artmasını istiyoruz fakat daha çok yolumuz var. Her yere yetişemiyoruz. Hedef kitlemiz genç kadınlar. Lotus’un en birincil hedefi ise psikolojik şiddetin fark edilmesi ve buna karşı önlem alınabilmesi. Her psikolojik şiddetin sonu cinayet ile bitiyor” dedi.

“Flört eğitimi verilmeli”

Sözlerini sürdüren Çoker, “Kadınların toplumdan uzaklaştırılması sorunu çözmüyor. Olaya temelden yaklaşılması gerekiyor. O yüzden flört şiddeti ile ilgili eğitimlerin artması gerekiyor. Bunun için okullarda genç kızlarımıza rehber öğretmenler eğitim vermeli. Aynı şekilde belediyelerde destek vermeli. Derneğimiz herkese açık. Yaş sınırlamamız yok. Desteğe ihtiyacı olan ve kafasında soru işareti olan herkes buraya gelebilir” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat