Özdilek

Sağlık

LÖSEV ,lösemili çocuklar ile göklerde buluştu

LÖSEV 20. yaşında lösemili çocuklar ile göklerde buluştu

3 Mayıs 2018 Saat: 07:00
LÖSEV ,lösemili çocuklar ile göklerde buluştu
LÖSEV ,lösemili çocuklar ile göklerde buluştu

Kurulduğu günden bu yana Türkiye genelinde bir yandan onkoloji hastaları için hizmetlerini sürdürürken diğer yandan kalıcı çözümler yaratan LÖSEV, 20. Yaşını kutluyor. Başta lösemi olmak üzere kanser farkındalığında ciddi yollar kat etmiş bir sivil toplum kuruluşu olan LÖSEV 20. yaşında 20 lösemili çocuk ile göklerde buluştu.

 

LÖSEV ile göklerde uçuyorum ben!

 

LÖSEV’in “Gerçek Kahramanlar” olarak nitelendirdiği lösemi ve kanser tedavisi tamamlanmış çocuklar bugün İstanbul’da buluştu. Hepsinin tek bir hayali vardı o da “göklerde uçmak…”

Kaan Air’in da destekleri ile gerçeğe dönen bu hayal öncesi minikler heliportta yer alan helikopterleri inceledi ve hepsi hakkında bilgi alma imkanı yakaladı.

 

Heyecan ile hava muhalefetinin geçmesini bekleyen kahramanlar bulutların ardında ki kuleleri gördükten sonra uçmaya hazır hale geldi. Beşerli guruplar halinde helikoptere alınan kahramanların tebessümleri havacılık tarihine düşülen bir not olmaya adaydı.

 

Uçuş sonrası deneyimlerini paylaşan Fatma,  “Bana ilk hayalimi sorduklarında uçmak dedim. Çünkü göklerde olmak herkese yukarıdan bakmak özellikle bunu İstanbul’da yapmak çok heyecan verici. Bugün hayalim gerçekleşti. Çok mutluyum ve tedavim biter bitmez pilot olmanın yolunu bulacağıma inanıyorum” dedi.

 

20 yılda kanser tedavisinde yüzde 92 başarı

 

LÖSEV İstanbul Koordinatörü Gökçe Çiçek Yenilmez ise uçuş öncesi yaptığı açıklamada, “Vakfın en büyük gücü olan ve her çalışmada yer alan gönüllüleri ve gönül dostları ile LÖSEV 20 yıl içinde çok önemli başarılara imza attı! Bu başarıların en önemlisi ise hayata bağlanan yüzlerce çocuk.

 

Yola çıktığı 90’lı yıllarda lösemide tedavi başarı oranlarını  %20 lerden bugün %92’lerin üzerine çıkardı. LÖSEV, bugün bu başarının gerçek kahramanları savaşı kazanan lösemili çocuklar, aileleri ve daima yanlarında olan gönüllü ve bağışçıları ile 20. Yılını kutlamanın gururunu yaşıyor. Tüm destekçilerimize teşekkür ediyor ve daha nice başarılar için herkesi gönüllü olmaya davet ediyoruz” dedi

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat