Özdilek

Turizm

Lezzet Kaşifleri Tarsus'u Dünya'ya Duyuracak

Kültürel olarak zengin bir yapıya sahip olan Tarsus’un yöresel lezzetleri, ‘2. Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri’ etkinliği ile bir kez daha görücüye çıkıyor.

27 Ekim 2018 Saat: 17:33
Lezzet Kaşifleri Tarsusu Dünyaya Duyuracak
Lezzet Kaşifleri Tarsus'u Dünya'ya Duyuracak

Tarih boyunca birçok medeniyete ve kültüre ev sahipliği yapmış olan Mersin, önemli bir etkinliğe daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Kültürel olarak zengin bir yapıya sahip olan Tarsus’un yöresel lezzetleri, ‘2. Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri’ etkinliği ile bir kez daha görücüye çıkıyor.


2. Tarsus Gastronomi Günleri, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Kent Konseyi, Tarsus Kent Konseyi işbirliği ile 2, 3 Kasım tarihlerinde herkesi, Tarsus Lezzetleri'ni keşfetmeye bekliyor.


‘Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri’ ile Tarsus Mutfağı'nın zenginliklerinin ortaya çıkarılmasının yanı sıra tarihi güzelliklerinin tanıtılması ve unutulmaya yüz tutmuş yemeklerinin gelecek kuşaklara aktarılabilmesi için, Tarsus’ta sunulan günlük hazır yemek tüketimi içerisinde modern sunumlar ve ticari uygulamalar ile yaygınlaştırılması amaçlanıyor.


2, 3 Kasım tarihlerinde düzenlenecek ‘2. Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri’nde Tarsus’un bünyesinde barındırdığı farklı kültürlerin lezzetleri tanıtılırken, birbirinden lezzetli yemekler modern sunumlar ile etkinlik alanında yerini alacak.


Türkiye’nin dört bir yanından gelen şeflerin, konunun uzmanı yazarların ve gazetecilerin katıldığı etkinlik ile Tarsus Mutfağı'nın zenginlikleri gün yüzüne çıkacak.
Kültür ve tadım gezilerinin yapılacağı ‘Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri’ 2 Kasım Cuma günü vatandaşlara kapılarını açacak.
Saat 11.00-16.00 saatleri arasında, Kubat Paşa Medresesi önünde düzenlenecek olan etkinlikte ziyaretçiler Tarsus’un yöresel lezzetlerini yakından tanıma ve tatma imkânı bulacak.


‘Tarsus Gastronomi Ve Araştırma Günleri’nde Metro Gastro Dergisi Editörü Nilhan Aras, Yazar-Gurme Levon Bağış, Gazeteci-Yazar-Gurme Veysel Kavrayan, Hürriyet Gazetesi Yemek Yazarı Tuba Şatana, Akşam Gazetesi Ege Bölge Müdürü Nedim Atilla, Yemek Yazarı Aylin Öney Tan, Blogger Sinan Hamamsarılar, Digitürk Turkmax Gurme'de Proğram Yapımcısı-Yemek Fotoğrafçısı Nilay Örnek, Osmanlı Mutfak Tarihi Araştırmacısı Marry Işın, Türsak Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi-Gastro Ekonomi Zirvesi Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Koralı, Film Yapımcısı Güner Koralı, Altın Portakal Ödüllü Film Yapımcısı Serdar Temizkan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Hülya Yıldız, Feriye Lokantası İşletmecisi-Gastronomi Uzmanı Vedat Başaran, Ressam Serpil Başaran, Sg İmalathane İşletmecisi Selda Güleç, Sg İmalathane Şefi Cihan Gürkan, Food&Travel Dergisi Yemek Editörü Gaye Şahin, Divan Hoteller Zinciri Aşçıbaşısı Giancarlo Gottardo, Marketing-Strategy And Creative Ömür Gözde, Reklam-Moda-Portre Fotoğrafçısı Cem Talu, Tarsus Lezzetleri'ni keşfedecekler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat