Özdilek
Fakir Yılmaz
Fakir Yılmaz

Kura'nın yoksulları, Aras'ın akçeleri!.

Gelen zamlara karşın fire vermeyen trafik yoğunluğu içinde gün boyu koşturduğum randevuların yoğunluğu arasında.

28 Ekim 2021 Saat: 01:12

   Gelen zamlara karşın fire vermeyen trafik yoğunluğu içinde gün boyu koşturduğum randevuların yoğunluğu arasında bir taraftan günlerdir oluşturulan sisli havanın nedeninin asıl amacı olan tezkereyi, diğer bir taraftan gündemi kaçırmama telaşı için ardımda korna çalanlara rağmen telefonla yazdırdığım haber ve yorumlarım arasında önce haber/yorum meşgulü olan telefonumu sonra diğer telefonumu arayanların sayısını unuttum.
 

Ve beni Ardahan'ın en kuytu sokağının üzerinde bulunan evinden aradığını belirtip, 3 yıl boyunca karanlıkta kaldığını ve bu nedenle hırsızların üç atını, tavuk ve kazlarını çaldığını ağlayarak anlatan Kura nehrinin yanı başındaki ev sahibi kadını düşünürken karanlığı aydınlatacağını söyleyip, özelleştirme adı altında kasası dolu halde aldığı devletin elektrik şirketinin adını Aras nehriyle süsleyen firmanın kestiği elektrik faturalarının adeta akçeye döndüğünü belirten Doğubeyazıt'tan bir mesaj alıyordum.

  "Ardahan'lı gazeteci baba Ağrı dağının eteklerinde bulunan bizlere Ağrı dağı rakımlı rakamlarla kesilen elektrik faturalarını da yaz" diyen mesaja baktığımda bölgenin elektrik enerjisini özelleştirme yoluyla adeta bedavadan alan firmanın yani Aras elektrik a.ş ye ait faturaların on bin olmadı kırk bin TL. ve üstü rakamlarla doldurulduğunu görüp, şok oldum.
Ardahan gibi yoksul ve sanayinin olmadığını bildiğim 'yoksul Ağrı'da nasıl olur, böyle yüksek faturalar kesilir?' diye düşünürken gelen 2. Mesajla iyice şok oldum.
 

Çünkü aynı firmanın bölgedeki çalışanlarının vatandaşa dağıttığı bu yüksek rakımlı pardon rakamlı faturaları adeta "ölümü gösterip, sıtmaya razı etmek" misali "Sen faturanın Ağrı rakımlı olmasına bakma biz hallederiz abi" diyerek birden bu faturaları sildiklerini, silemeseler de %35 ine razı ettiklerini öğreniyordum. Ama "hele sen bin lira ver bakayım" diyerek, diyordu...

  Tabi bunlar iddia ama her iddianın altında bir gerçek yatar. O gerçekte "Ateş olmayan yerden duman çıkmaz" deyimini akıllara getiriyordu..
Kurasının yönünün değiştirilip, Karadeniz'e akıtılacağı söylenen Ardahan'da lambaları karanlık sokağa değil, kar bulutları arasında görünen Aya baktığı söylenen Aras elektriğin faturalarının akçeye döndüğü ileri sürülen kapısı kayıp sarayı olan Doğubayazıt'ın da bulunduğu bölgenin yavaş yavaş üşümeye başladığı bu günlerde soğukların yanında elektrik faturalarının Arası dondurduğu gibi insanları da donduracağa benzer..
Tabi akçeyi verip, yüksek rakımdan yani faturadaki rakamdan düşürülerek akçe karşılığında ışık görüp, ısınabilirlerse..
 

 Ha bu arada karşılığında Kavala'nın ardından Selo'nun bırakılmak zorunda kalınacağı görünen Ankara'da sınır ötesi tezkerenin sağ anlayışın bakışı ile geçtiğini, bunu bilen AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanının Azerbaycan'a gittiğini ve orada Ardahan'a sınır olan Ermenistan'a sıcak mesajlar verdiğini de öğreniyordum, 'kovun' dediği büyükelçilerin ülkelerini yeniden kendisine ısındırmak için..

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

İmamoğlu'nun Erdoğan'ı Klonlaması..2 Nisan 2024 Saat: 12:03
Şimdi adı sanı geçmeyenlerin başında gelen biz Ardahanlıların bir zamanlar gelini olan, Dr. Canan Kaftancıoğlu'nu hatırlayanınız var mı?
Kadın Girişimciler Ardahan'lı mı?1 Kasım 2023 Saat: 01:24
Geçtiğimiz gün sanalda yapılan bir paylaşımda Ardahan Ticaret ve Sanayi Odasının Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İl Kadın Girişimciler İcra Kurulunun belirlendiği ilan edildi
**Ardahan'ı Bu Yıl da Tüm Dünyaya Öyle Çok Tanıttık ki!..22 Ekim 2023 Saat: 20:01
Her yıl ortalama bin ila bin beş yüz kişi göç etmeye devam ettiği için neredeyse Vilayet rütbesi alınıp, yeniden kasaba ilan edilecek.
AK Parti ve MHP'yi Kurtaran Bahçeli..19 Nisan 2022 Saat: 09:34
Bir zamanlar ‘Bitti, tükendi’ denen MHP’yi siyasi arenada hala dimdik ayakta tutan isim kimdir?'
**Cumartesi ölümü...17 Nisan 2022 Saat: 13:49
Bir kuş misali uçup giden hayatın ne kadar kısa olduğunu bir kez daha hissettiğim haberi aldığımda şaşırıp, şok olurken bu haberi nasıl yapacağımı düşündüm.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat