Özdilek

Ekonomi

KTO’da gümrük işlemleri konuşuldu

Körfez Ticaret Odası ve Doğu Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü işbirliği ile Körfez Ticaret Odası Gümrük İşlemlerinin Basitleştirilmesi ve Sadeleştirilmesi konulu Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

14 Eylül 2018 Saat: 14:45
KTO’da gümrük işlemleri konuşuldu
KTO’da gümrük işlemleri konuşuldu

Katılım yoğundu

Körfez Ticaret Odası paydaşları ile yakın çalışmalar yapmak ve üyelerine yönelik toplantılara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Bu kapsamdaDoğu Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü işbirliği ile Körfez Ticaret Odası meclis toplantı salonunda Gümrük İşlemlerinin Basitleştirilmesi ve Sadeleştirilmesi konulu Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Yaklaşık 100 kişinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıya Doğu Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Musa Aydemir, Gümrük müdürleri firma yetkilileri ve Körfez Ticaret Odası üyelerinin yer aldı.

Tüm paydaşlar birarada

Özel sektör, ticaret ve sanayi odaları ve Bakanlık arasında yakın çalışmalar yapmak,  üreticilerin, sanayicilerin, ihracatçıların ve gümrük müşavirlerinin önündeki engelleri kaldırmak ve ticaret diplomasisinin tüm nimetlerini etkin şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen toplantıda  bütün paydaşlar bir araya getirilerek ülke  kalkınmasına ve büyümesine katkı sağlanması amaçlandı.

Öztürk ‘’böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan çok memnunuz’’

Toplantı ile ilgili konuşan Körfez Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Öztürk ‘’Günümüz dünyasında hızla gelişen ve değişen teknoloji, iletişimin kolaylaşmasına ve mesafelerin kısalmasına sebep olmuş, bu durum üretim ve tüketimin artmasına ve sonuç itibari ile dünya ticaret hacminde kaçınılmaz bir artışa sebep olmuştur. Bu gelişmeler paralelinde, ülkemizin dünya ticaretinde rekabetçi varlığını sürdürebilmesi için ticaretin kolaylaştırılması prensibi doğrultusunda; uluslararası ticaretin maliyetlerini azaltarak hızlandırılmasını sağlamak, gümrük işlemlerinde zaman kaybına sebep olan formaliteleri kaldırarak süreçleri sadeleştirmek, kâğıtsız ortama geçerek işlemlerinin e-ortamda tamamlanmasını sağlayacak kararların ve tedbirlerin alınarak uygulanması kaçınılmaz olmuştur. Bu kapsamda Bugün tüm detayları ile Doğu Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü tarafından anlatılacak olan, ‘’Gümrük İşlemlerini Basitleştirilmesi konulu bilgilendirme’’ konulu toplantısına ev sahipliği yapmaktan duyduğumuz memnuniyeti belirtiyoruz’ ’dedi.

Etiketler: Recep Öztürk,

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat