Özdilek

Ekonomi

KSMMMO’dan Muhteşem Kutlama

Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, 1 Mart Muhasebeciler Günü’nü oda mensuplarının oluşturduğu Türk Sanat Müziği Korosu ve Koro Şefi Neşe Sarısözen Adalı eşliğinde verdiği konserle kutladı.

4 Mart 2018 Saat: 00:00
KSMMMO’dan Muhteşem Kutlama
KSMMMO’dan Muhteşem Kutlama

Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (KSMMMO) 1 Mart Muhasebeciler Günü’nü coşkuyla kutladı. Sabah saatlerinde Kültür Tepesi’ndeki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başlayan yoğun program, gün içerisinde kurumlara yapılan ziyaretlerle devam etti. Görüşmelerde mesleki ve toplumsal konularda temaslarda bulunan KSMMMO, aynı günün akşamında oda binasında gerçekleştirilen konser öncesinde mesleğinde 30 yıl ve üzerinde tecrübeye sahip 13 mali müşavire plaketleri takdim etti. Plaket töreninin ardından oda üyelerinden oluşan, Neşe Sözen Adalı Şefliğindeki Türk Sanat Müziği Korosu sanatseverlere verdiği konserle keyifli bir kutlamaya imza attı.

 

Protokol büyük ilgi gösterdi

KSMMMO ev sahipliğindeki törene TÜRMOB Genel Başkanı A. Masis Yontan, KSMMMO Başkanı Fikret Gökmen, Başkan Yardımcısı Tülin Keçeci Güngör, Oda Sekreteri Cengiz Tosun, Yönetim Kurulu Üyeleri’nden Taner Öner, Hamit Akbulut, Veysel Çelik, Kocaeli Vergi Mahkemeleri Başkanı Mustafa Moral, Kocaeli Defterdarı Dursun Ali Özel, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı Hamza Bakkal, Kocaeli Makine Mühendisleri Odası Başkanı Murat Kürekçi, Mimarlar Odası Kocaeli Şube Başkanı Füsun Yılmaz Deniz, Körfez Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Veysel Şenol,  Kocaeli Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Egemen Mert, Kocaeli Vergi Dairesi Başkanlığı Grup Müdürü Kadir Koşucu, İstatistik Kurumu Kocaeli Şube Müdürü Ensari Ceylan, oda üyeleri ve sanatseverler katılım gösterdi. Konserde izleyiciler tüm koltukları doldurdu.

 

Protokol ziyaretleri gerçekleştirildi

KSMMMO, Muhasebeciler Günü’nü vesilesiyle Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Defterdarı Dursun Ali Özel, SGK İl Müdürü Nurettin Nacar, 1’inci Vergi Mahkemesi Başkanı Mustafa Moral, Kocaeli Vergi Dairesi Müdürü Halil İbrahim Temiz ve Kocaeli Vergi Denetim Kurulu Başkanı Önder Yalçın’a resmi ziyarette bulundu. Hoş sohbetin eşlik ettiği görüşmelerde mesleki ve toplumsal konularda anlamlı noktalara değinildi.  

 

Dinamik bir Türkiye için çalışıyoruz

Ziyaretler sonrasında meslek mensupları ve protokol davetlileri oda binasındaki kokteylde bir araya geldi. Kokteyl ardından Oda Sekreteri Cengiz Tosun’un açılışını yaptığı törende konuşan KSMMMO Başkanı Fikret Gökmen, “Bugün muhasebeciler için çok önemli bir gün ama aynı zamanda kentimiz Kocaeli için de acı dolu bir gün. 1 Mart Üsküdar faciasında yüzlerce insanımızı kaybettik ve bu gün onların da anma yıldönümü hepsini saygı ve üzüntüyle anıyoruz. Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler üreten canlı ve dinamik bir Türkiye için çalışıyor. Ekonominin kaydını tutan ve Mali danışmanlık yapan, memleketin her köşesinde hizmet sunan bir meslek oluşturduk. Ülkemiz ve işletmelerimizin gelişimi için çalışıyoruz. Ülkemizin yaşadığı her sıkıntı ve sorun bizlerinde sorunu ve sıkıntısıdır. Mali Müşavirler barıştan demokrasiden adaletten yanadır. Barışı, demokrasiyi, adaleti yok etmek isteyen terörün dimdik karşısındadır” dedi.

 

Sorunlar diyalogla çözülebilir

Gökmen,” Muhasebecilik ve Mali Müşavirlik mesleğinin önemli sorunları da bulunmaktadır. Görev ve fonksiyonlarımızı yerine getirirken yaşadığımız sorunların diyalogla ve işbirliği içinde çözülmesi gerektiği görüşündeyiz. Tüm kurum ve kuruluşlar ile karşılıklı anlayış ve işbirliği içerisinde yürüteceğimiz çalışmalarda elde edeceğimiz her başarı,  bilinmelidir ki ülke ekonomimizin kalkınmasına ve gelişmesine koyulmuş bir tuğla olacaktır. Bu inançla Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavir meslektaşlarımızın muhasebe haftasını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

 

Yontan “Kocaeli’de olmak çok güzel”

Başkan Fikret Gökmen’in ardından kürsüye gelen TÜRMOB Genel Başkanı A. Masis Yontan, “Kocaeli’de olmak çok güzel. 1-7 Mart Muhasebe Haftası hepinize ve hepimize kutlu olsun. Vergi Haftası da tüm ülkemiz için hayırlı olsun. Vergi, bir ülkenin kalkınması için olmazsa olmasıdır. Bunun yanında muhasebe de ekonominin temel taşıdır. Muhasebe ve denetim Mısır döneminden bu yana ülkeleri ayakta tutan sistemdir. Hak, hukuk ve adaletin bireylerin eşit olarak yararlanması için muhasebe vazgeçilmezdir. Muhasebe dediğimiz zaman, her şeyin muhasebesini yaparız. Ancak 1-7 Mart, muhasebenin farkındalığını anlatmak için var” dedi.

 

“Ekonominin temel unsurlarıyız”

Sözlerine devam eden Yontan, “Dünyada olduğu gibi ekonomin temel unsurlarıyız. Sizler olmasanız, devlet hiçbir zaman toplayabileceği vergiyi toplamaz. Biz yalnızca toplanan vergilerle ilgilenmiyoruz, onun harcaması ve değerlendirilmesiyle de ilgileniyoruz. Bizler, muhasebesini tuttuğumuz, vergi tablolarını düzenlediğimiz firmalara yalnızca bu hizmetleri vermiyoruz. İşletmelerin geleceğe yönelik risk ve gelir tablolarıyla da ilgileniyoruz. Eğer firmalara danışmanlık hizmetlerini vermezsek, bu firmaların ileride karşılaşacağı sorunların çözümünü zorlaştırır. Sizler bu akşam buraya gelerek bu güzel akşamı anlamlandırıyorsunuz. Bunun için şahsım ve TÜRMOB adına sonsuz teşekkürler ediyorum. Biler biz sivil toplum örgütü olarak devletimizin sorunlarıyla da ilgileniyoruz. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, tüm askerlerimize kolaylık diliyorum. Umarım ülkemiz refaha erer” şeklinde konuştu.

 

 

12 Mali müşavir plaket aldı

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen plaket töreniyle meslekte 30 ve üzerinde tecrübeye sahip olan mali müşavirlerden Mustafa Tacettin Özgen, Ahmet Erdem, Ali Odabaş, Ayten Kürtül, Dursun Kaya, Göksel Efe, Kayhan Baytar, Mustafa Demir, Mustafa Fındık, Muzaffer Çeb, Muzaffer Gürdal, Nurhan Solakoğlu, Suat Yüksel’e plaketleri takdim edildi. Tören, KSMMMO mensubu muhasebeci ve mali müşavirlerden oluşan Türk Sanat Müziği Korosu’un Neşe Sözen Adalı şefliğindeki konseriyle devam etti. Konserin bitiminde davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür eden KSMMMO Başkanı Fikret Gökmen, KSMMMO Türk Sanat Müziği Korosu Şef’i Neşe Sarısözen Adalı’ya çiçek takdim etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat