Özdilek

Eğitim

KOÜ Turizm Fakültesi İlk Yüksek Lisans Mezunlarını Verdi

KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü ve hali hazırda KOÜ Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Bilsen Bilgili'nin gayretleri ile kurulan Turizm Fakültesi ilk yüksek lisans mezunlarını verdi.

11 Mart 2020 Saat: 10:21
KOÜ Turizm Fakültesi İlk Yüksek Lisans Mezunlarını Verdi
KOÜ Turizm Fakültesi İlk Yüksek Lisans Mezunlarını Verdi

2019 yılı Ekim ayında T.C. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kocaeli Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu kapatılmış; yerine aynı kararname ile Turizm Fakültesi kurularak resmi gazetede yayınlanmıştı.

KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü ve hali hazırda KOÜ Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Bilsen Bilgili'nin gayretleri ile kurulan Turizm Fakültesi ilk yüksek lisans mezunlarını verdi.

Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı Turizm İşletmeciliği Tezli Yüksek Lisans alanında Bilim Uzmanı ünvanıyla mezun olan Selen Levent ve Emre Uygun'un tez savunmasına Fakülte Öğretim Üyeleri, Öğretim Görevlileri, misafir jüri üyeleri, aileleri ve okul arkadaşlarından oluşan büyük bir kalabalık katıldı.

Selen Levent ve Emre Uygun'un tez jüriliklerinde; Tez Danışmanı KOÜ Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Emrah Özkul, KOÜ Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Bilsen Bilgili, KOÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selda Uca ve misafir jüri olarak Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Öğr. Üyesi Doç. Dr. Erkan Taşkıran yer aldı.

Tez savunmalarının ardından jüri kararıyla cübbeleri giydirilerek Bilim Uzmanı ünvanını alan Selen Levent ve Emre Uygun mutluluklarını hocaları, aileleri ve arkadaşlarıyla paylaştı.

KOÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin katılımcılar için hazırladığı birbirinden lezzetli ikramların ardından hatıra fotoğrafları çekildi.

Selen Levent Kimdir?

Selen Levent, 1995 yılında Kastamonu’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Kastamonu İnebolu ilçesinde tamamladı. 2017 yılında Kocaeli Üniversitesi Konaklama İşletmeciliği bölümünden bölüm üçüncüsü olarak mezun oldu. 2018 yılında Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Anabilim Dalı Turizm İşletmeciliği Tezli Yüksek Lisans Proğramı'na başladı. 2018 yılında Kocaeli’nde düzenlenen Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi (GTK2018) içerisinde organizasyon komitesi üyesi olarak görev almıştır. 2019 yılında Kocaeli’nde düzenlenen Kocaeli Turizm Çalıştay’ında çalıştay raportörü olarak görev almıştır. 2020 yılı şubat ayı itibariyle başlamış olduğu Turizm İşletmeciliği yüksek lisans programından başarılı bir şekilde mezun olarak ‘‘Bilim Uzmanı’’ ünvanı almaya hak kazanmıştır.

Emre Uygun Kimdir?

Emre Uygun, 1995 yılında İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. Turizm eğitiminin temelini oluşturan lise eğitimini, Etiler Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi'nde 2013 yılında tamamladı. 2013 yılında başladığı Kocaeli Üniversitesi Konaklama İşletmeciliği lisans programını okul ve bölüm ikincisi olarak yüksek onur öğrencisi statüsünde 2017 yılında tamamladı. 2015 yılında ikinci üniversite programı kapsamında başlamış olduğu Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım ön lisans programını onur öğrencisi statüsünde 2017 yılında tamamladı. 2018 yılından itibaren Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitülüsü Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı'ndan mezun oldu. 2018 yılında Kocaeli’nde düzenlenen Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi (GTK2018) içerisinde, yayın komitesi ve organizasyon komitesi üyesi olarak görev almıştır. 2019 yılında Kocaeli’nde düzenlenen Kocaeli Turizm Çalıştay’ında çalıştay raportörü olarak görev almıştır. 2020 yılı şubat ayı itibariyle başlamış olduğu Turizm İşletmeciliği yüksek lisans programından başarılı bir şekilde mezun olarak ‘‘Bilim Uzmanı’’ ünvanı almaya hak kazanmıştır.

Kocaelihaberci ailesi yazarı olarak bende Selen Levent ve Emre Uygun'a "daha iyi insan olmaya gayret etme" düsturundan sapmadan yollarında başarılar dilerim.

Haber: Veysel Kavrayan

Kocaelihaberci, KOCAELİ 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat