Özdilek

Ekonomi

KOTO İmar Barışı Semineri verdi

Kocaeli Ticaret Odası, 6 Haziran 2018 itibariyle yürürlüğe giren ve tapusu olmayan milyonlarca kişiyi ilgilendiren, ‘İmar Barışı’yla ilgili seminer düzenledi. İlginin yoğun olduğu seminerde, yasanın başvuru ve uygulama usulleri detayla

26 Haziran 2018 Saat: 10:04
KOTO İmar Barışı Semineri verdi
KOTO İmar Barışı Semineri verdi

Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı kapsamındaki ‘İmar Barışı’ 6 Haziran 2018’de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kocaeli Ticaret Odası, ülkemizde ve kentimizde binlerce kişiyi ilgilendiren yasayla ilgili üyelerini ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla seminer düzenledi. Kocaeli Ticaret Odası Burhan Kasım Meclis Salonu’nda gerçekleşen ve seminere konunun da önemi sebebiyle ilgi yoğun oldu.

KBB başkan vekili zekeriya özak da katıldı

Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Çuhadar’ın, KOTO Genel Sekreteri Mert Anlıpak ve 18. Meslek Komitesi Başkanı İbrahim Arda Aygörenile birlikte ev sahipliği yaptığı seminere; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak da katılırken, Kocaeli Valiliği’nden Adnan Gülyeşil ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden Osman Günler, katılımcılara önemli bilgiler verdi.

Çuhadar: % 50nin üzerinde imara aykırı yapı var

Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Çuhadar, “Bildiğiniz üzere Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul Ve Esaslar 6 Haziran tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ülkemizdeki imara aykırı yapıların, %50’nin üzerinde olduğu bilinmektedir. Bu da yaklaşık olarak 13 milyon bağımsız birime tekabül etmektedir. İmar Barışı ile mevzuata veya ruhsata aykırı yapılara verilecek olan yapı kayıt belgesi ile imar sorunlarının çözülmesi ve yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılması hedeflenmektedir. Seminerimiz, 3194 sayılı İmar Kanununun geçici 16. maddesine dayanılarak hazırlanan bu değişiklikle alakalı olarak üyelerimizin ve vatandaşlarımızın azami oranda faydalanması adına düzenlenmiştir. Kocaeli Ticaret Odası olarak bu süreçte sizlere her türlü desteği vereceğimizi belirtmek isterim” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat