Özdilek

Ekonomi

KOTO’dan mesafeli meclis

Kocaeli Ticaret Odası Ağustos ayı meclis toplantısı bugün Burhan Kasım Meclis Salonu'nda yapıldı

26 Ağustos 2020 Saat: 15:24
KOTO’dan mesafeli meclis
KOTO’dan mesafeli meclis

KOTO Meclis Başkanı Akın Doğan, meclis toplantısı başlamadan Ağustos ayı önemli gün ve haftaları andı. Sonrasında temmuz ayı toplantı zaptı görüşülerek onaya sunuldu. Hesapları inceleme komisyonu Üyesi İbrahim Şahin de mecliste söz alarak 869 Bin 213 gelirimiz 701 TL 351 TL giderimiz olduğu görüşmektedir 4 Milyon 802 Bin 339 TL gelir bütçemizin yüzde 33.12’sini toplam 5 milyon 828 Bin 494 TL gider bütçemizin yüzde 40.20’sini oluşturmaktadır” dedi.

“KURALLARA UYALIM”

Aylık faaliyet raporunu sunan KOTO Başkanı Necmi Bulut, “2020 yılı maalesef sıkıntılı başladı ve sıkıntılı devam ediyor. Giresun’da sel felaketinde vefat eden şehitlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Üzerimize düşen bir şey varsa yanlarındayız. 17 Ağustos depreminde vefat eden vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyorum. 30 Ağustos Zaferi’nin 98. Yılı. Bu zaferi bize armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. İş dünyası olarak çok zorlu bir süreçten geçiyoruz. Maske, hijyen ve sosyal mesafe kuralarını evimizde ve işyerimizde asla ihmal etmemeliyiz” dedi.

ULUSLARARASI PAZAR

Sözlerini sürdüren Başkan Necmi Bulut, “İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde durma noktasına gelen ticarete yeni bir ivme kazandırmaya çalışıyoruz. Online olarak uluslararası pazar oluşturmaya çalıştık. Co-matching etkinliğini gerçekleştirmiştik. 26 ülke 269 katılımcı, toplamda 364 iş görüşmesi yapıldı. 14 tercüman arkadaşımız eşlik etti. Üyelerimiz için çalışmaya gayret ediyoruz. Bu etkinlikten sonra işbirliklerimiz artarak devam edecektir” diye konuştu.

“ÜYELERİN TALEPLERİNİ İLETİYORUZ”

Meclis üyelerimizin talepleri doğrultusunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü ruhsat alımı sürecinin daha hızlı çözümlenmesi adına girişimlerde bulunduklarını söyleyen Bulut, “Düğün salonu işleten olan arkadaşlar için Büyükşehir Belediyesi’nin desteği, sayın valimizin de onayı ile müzik olmamak kaydıyla yemek programına izin verildi. Emlak işleri yapan arkadaşlarımız için ise sadece kanun çıkarmak önemli değil. Bazıları merdiven altında çalışmaya devam ediyor. Sisteme uymayanlara umarım yaptırım uygularlar. Otomotiv sektöründe olan arkadaşlarımızın taleplerini de ilettik. Büyükşehir Belediyesi’nin ruhsat vereceğini öğrendik. Kanunlara uyanların kanunlara uymayanlara karşı korunması kanun çıkarmaktan daha önemli” dedi.

“FEVZİYE’DEN SONRAKİ ALAN CANLANMALI”

Meclis Üyesi Mehmet Yıldırım, Alemdar Caddesi’nde devam eden altyapı çalışmalarından söz ederek, “Alemdar Caddesi belediyemiz tarafından kazıldı. Ocak ayında da Fethiye Caddesi’nde devam edecek. Bizim isteğimiz bu işlerin kışın değil de yazın yapılması. Yaz ayları esnafın ve tacirin en az iş yaptığı dönem. Zaten pandemi döneminde çok kötü günler geçirdik. Mümkünse bu iş yazın yapılsın. Tramvay caddesi son yıllarda büyük bir canlanma yakaladı. Bu durum Fevziye Camii’nin orada sona eriyor. Bu canlanmanın Fethiye Caddesi’ne kadar yapılmasını talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

“O BÖLGEDE HUZURSUZLUK VAR”

Meclis üyelerinden Yusuf Erenkaya da, “Pandemi kuralarına uymayan iş insanları var. Hem haksız rekabet yaratıyorlar hem kendi sağlıklarını hem müşterilerinin sağlığını tehlikeye atıyorlar” dedi. Fevziye Cami’den sonraki bölgede canlanma olmadığını da ifade eden Erenkaya, “İlla yorgun bir kurşunla bir insanımızın mı ölmesi lazım?  Bu huzursuzluğun ortadan kalkması adına kent yöneticilerine sesleniyorum. Ben inanıyorum ki Otel Asya’nın bulunduğu bölgede bulunanlar da bu huzursuzluktan rahatsız” diye konuştu.

“MODERN MEKANLAR TALEP EDİYORUZ”

Barlar Sokağı’nın durumundan da söz eden Erenkaya, “Sayın Valimiz Eskişehirli. Eskişehir’de modern barlar sokakları var. Burada da modern ve İzmit’imize yakışan standartlarda, otokontrolü kolay mekanlar oluşturulması gerekiyor. Gençler eğlenmek istiyorsa eğlenecekler. Çok insan tanıyorum; limonlu sodasını içip bu tür mekanlardan ayrılıyorlar. Bu kente yakışır mekanlar oluşturulması gerekiyor. Yerel yöneticilerimizden özellikle talep ediyoruz. Bundan sonra ilerleyen güzergahta daha sağlıklı ve kaliteli mekanların oluşacağına inanıyorum” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat