Özdilek

Ekonomi

KOSGEB’den basına hibe destek

KOSGEB İl Müdürü İbrahim Ustaömer ilimizdeki basın sektörünün temsilcileriyle bir araya gelerek basın-yayın sektörüne verilebilecek hibe ve kredilerle ilgili bilgi verdi

10 Nisan 2019 Saat: 14:49
KOSGEB’den basına hibe destek
KOSGEB’den basına hibe destek

KOSGEB’den basına hibe destek

KOSGEB İl Müdürü İbrahim Ustaömer ilimizdeki basın sektörünün temsilcileriyle bir araya gelerek basın-yayın sektörüne verilebilecek hibe ve kredilerle ilgili bilgi verdi.Detaylar haberimizde

KOSGEB’den basına hibe destek

KOSGEB İl Müdürü İbrahim Ustaömer ilimizdeki basın sektörünün temsilcileriyle bir araya gelerek basın-yayın sektörüne verilen hibe ve kredilerle ilgili bilgi verdi.  Kocaeli Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa KOSGEB İl Müdürü İbrahim Ustaömer’in yanısıra, KOTO Başkanı Necmi Bulut, KOTO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akif Şen ve ilimizde yayın yapan basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

“Desteklerle ilgili bilgi alabilirsiniz”

Necmi Bulut, “KOSGEB tarafından yıl boyunca destek programları yapılıyor. Üyelerimizin bu desteklerden faydalanması için toplantılar yapmaktayız. Nakit sıkıntısının çözülmesi için bu değerler çok önemli. KOSGEB İle işbirliği kapsamında verilecek desteklerle ilgili bilgi alabilirsiniz” diye konuştu.

 

“Desteğe erişimi kolaylaştırdık”

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut’un ardından söz alan KOSGEB İl Müdürü İbrahim Ustaömer, “Sektörler bazında bu toplantıları yapıyoruz. Bugün basın mensuplarımıza işbirliği programımızı anlatıyoruz. Bu programımız ortak projeleri desteklediğimiz bir programımızdır. 4 ay önce rakamları arttırdık, desteğe erişimi kolaylaştırdık ve sahaya indik” şeklinde konuştu.

 

“Sıkıntıyı siz belirleyeceksiniz”

KOSGEB tarafından yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi veren Ustaömer konuşmasında, “İşbirliği proramının asıl amacı ortak sorunlara ortak çözümler sunabilen projeleri desteklemektir. Sıkıntıyı sizler belirleyeceksiniz. Projeleri birlikte bize getirebilirsiniz ve bizde sizleri destekleyebiliriz. KOBİ’ler, KOBİ ile büyük işletme bir araya gelerek bize başvurabilir.” ifadelerini kullandı.

 

5 milyon’a kadar destek

Ortaklık modellerine göre  5 milyon TL’ye kadar destek verebiliyoruz” diyen İbrahim Ustaömer sözlerinin devamında, “İşletici Kuruluş Modeli ve Proje Ortaklığı Modelimiz var. Proje süresini en az 12 ay en fazla 36 ay olarak belirledik. Asgari KOBİ sayısı 2, 3, 5 olmalı.  İşletici Kuruluş Modeli’nde geri ödemesiz 2 milyon, geri ödemeli 3 milyon olmak üzere toplam 5 milyona kadar destek sağlayabiliyorıız. Proje Ortaklığı Modeli’nde de 10 milyon TL’ye kadar destekler sunabiliyoruz” şeklinde sonlandırdı.

 

Desteklenen giderler

Ustaömer sözlerini, “Ortak projelerde kurum başına geri ödemesiz  250 bin, 500 bin ve 1 milyon  TL gibi rakamlarla destekte de bulunabiliyoruz.   Personel giderleri, yazılım giderleri, işyeri kirası, hizmet alımları, makine teçhizat ihtiyacı gibi giderleri destekleyebiliyoruz. İnşaat gideri, taşıt alımı, personel SGK’larını desteklemiyoruz” sözlerini sonlandırdı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat