Özdilek

Kültür/Sanat

Körfez Kent Konseyi'nden Fikir Akademisi

Kent Konseyi Gençlik Meclisi, gönüllü bir okuma projesi olan Fikir Akademisi Projesi ile gençleri önemli yazarların eserleri ile buluşturacak

20 Mayıs 2021 Saat: 11:35
Körfez Kent Konseyinden Fikir Akademisi
Körfez Kent Konseyi'nden Fikir Akademisi

Körfez Kent Konseyi'nden Fikir Akademisi

Körfez Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Körfezli gençler için iki önemli projeyi hayata geçirecek. 2021 yılı içerisinde bir grup lise öğrencisi tarafından başlatılan gönüllü bir okuma projesi olan Fikir Akademisi Projesi ile önemli yazarların kitapları okunuyor, değerlendiriliyor ve düzenlenen panellerle dinleyicilere aktarılıyor.

 

Önemli yazarlar yorumlanacak

Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Emre Cebeci, “Fikir akademisi faaliyetleri kapsamında sırasıyla Mustafa Kutlu, Cengiz Aytmatov, Tarık Buğra, Ahmet Hamdi Tanpınar, Cengiz Dağcı, Samiha Ayverdi, Mehmet Akif Ersoy, Yahya Kemal Beyatlı, Sezai Karakoç, Cemil Meriç ve Nurettin Topçu gibi yazarların kitaplarını okuyarak, kendi içimizde değerlendirdik, yorumladık. Şimdi bunu daha da genişletmeyi hedefliyoruz.

 

Sempozyumlar düzenlenecek

Bu çalışma ile belirlenen öğrenciler ile yıl içerisinde belirli periyotlarla sempozyumlar düzenleyeceğiz. Bu programla amaçlanan Körfezli gençlerimize geçmişine ışık tutacak, bu topraklarda yeşermiş medeniyetin kılcal damarlarına temas edecek ve geleceklerine şekil veren bir gençlik oluşturmak.

 

Rol model çalışması

Aynı zamanda pandemi sürecinin geçmesi ile birlikte Körfez Belediyemiz ile birlikte Körfezli gençlerin ülkesi için büyük değer üretmelerini hedeflemek için Rol-Model Çalışması’nın startını vereceğiz. Gençlerimizi TÜBİTAK, Baykar, TOGG ve ASELSAN gibi kurumları ziyarete götürerek, onların vizyon katmayı hedefleyeceğiz” dedi.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat