Özdilek

Siyaset

Körfez’de Pandemi’den sonra ilk meclis

Pandemi sebebiyle ertelenen Körfez Belediye Meclis toplantıları, 2020 yılı Haziran ayı olağan meclis toplantısıyla Belediye Başkanı Şener Söğüt başkanlığında gerçekleştirildi.

13 Haziran 2020 Saat: 09:49
Körfez’de Pandemi’den sonra ilk meclis
Körfez’de Pandemi’den sonra ilk meclis

Körfez’de Pandemi’den sonra ilk meclis

Pandemi sebebiyle ertelenen Körfez Belediye Meclis toplantıları, 2020 yılı Haziran ayı olağan meclis toplantısıyla Belediye Başkanı Şener Söğüt başkanlığında gerçekleştirildi. Tütünçiftlik Kültür Merkezi Kongre Salonu’nda yapılan toplantı açılış, yoklama ve saygı duruşu ile başladı. Toplantıda 18 gündem maddesi görüşülerek oylandı.

Üye seçimleri yapıldı

15.05.2020 tarihli tutanak özetinin oylanmasından sonra, sırasıyla Encümen Üye Seçimi, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeleri Seçimi, İmar ve Şehircilik Komisyonu Üyeleri Seçimi, Kültür Turizm ve Sanat Komisyonu Üyeleri Seçimi, Çevre ve Sağlık Komisyonu Üyeleri Seçimi, Sosyal Hizmetler Komisyonu Üyeleri Seçimi, Eğitim Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeleri Seçimi, gerçekleştirildi. 

Encümen Üyeleri: Doğan Orak, Murat Gülbiçim, Muzaffer Sayıcı

Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeleri: Mete Bilgin, Ayşe Hacet Aşar, Ender Oğuz, Sevgi Yaman Kel, Ahmet Topuz

İmar ve Şehircilik Komisyonu Üyeleri: Selattin Kabadayıoğlu, Selami Tanış, Recep Akova, Eren Kır, Fevzi Canbaz, Volkan Özmen

Kültür Turizm ve Sanat Komisyonu Üyeleri: Mehmet Şahin Ergün, Canan Mollaoğlu, Kadir Alçık, Reşat Sarı, Erkan Uygun

Çevre ve Sağlık Komisyonu Üyeleri: Mehmet Sayım, Recep Akova, Sinan Barış Kaya, Mehmet Candemir, Engin Taşdemir

Sosyal Hizmetler Komisyonu Üyeleri: Cengiz Öztürk, Mehmet Sayım, Arif Ersoy, Yelda Pişkin

Eğitim Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeleri: Yusuf Eryarsoy, Doğan Orak, Enver Okan, Yelda Pişkin, Volkan Özmen

Faaliyet raporu onaydan geçti Körfez Belediyesi’nin 2019 Yılı faaliyet raporu, Belediye Meclisi’nin Haziran Ayı toplantısında görüşüldü. Meclis Başkan Vekili Faruk Denli’nin Başkanlığında üyelere sunulan 2019 yılı faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

 Söğüt “muhalefet hızımıza hız katıyor”

Meclis toplantısında muhalefetin sorularını yanıtlayan Başkan Şener Söğüt, “Olumlu veya olumsuz yönde fikirlerini, düşüncelerini ileten meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Şunu biliyoruz ki tüm meclis üyelerimiz, ilçemizin daha güzel, daha huzurlu olması, ilçemizde yaşayan insanların mutlu olduğu, huzurluğu olduğu bir kentin çabası içindeler. Bundan hiç kimsenin şüphesi yok. Özellikle faaliyetlere her zaman bir muhalefet bakış açışı olması lazım. Muhalefet yaptığı eleştirilerle hızımıza hız katıyor. Hepimizin ortak gayesi Körfez’i yarınlara taşımak. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz.”

Taş üstüne taş koyandan allah razı olsun Belediyenin kuruluşundan, bugüne kadar görev yapan tüm belediye başkanlarına teşekkür eden başkan Söğüt, “Tüm başkanlarımız Körfez’e hizmet sevdasıyla yola çıkmış, ilçemizi daha ileriye taşımak, güzelleştirmek için çalışmışlardır. Her dönem gücü nispetinde hizmet etmiştir.  Körfez’de taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun. 2004 seçimlerinde AK Parti belediyeciliği ile ilçemiz hızlı bir kalkınma süreci başlamış, yapılan sahil düzenlemeleri, kültür merkezleri, cadde düzenlemeleri, kavşak düzenlemeleri, dere ıslahları, alt ve üst yapı gibi hizmetler ile ilçemizin bir çok ihtiyacı tamamlanmıştır.

Yarım kalan projeleri tamamladık

Kentin her geçen gün büyüdüğünü ve bununla beraber yeni ihtiyaçların oluştuğunu belirten Başkan Söğüt “Göreve geldiğimiz günden bugüne öncelikle yarım olan Sarnıçhan, İlimtepe Kültür Merkezi,Hereke Kalesi,Himmetli Köseler Cami,Körfez Sosyal Hizmetler Binası,Yarımca Sosyal Tesisi gibi yarım projeleri tamamladık. Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz İlimtepe-Yarımca yolunu tamamladı, Naim Süleymanoğlu Kapalı Spor salonunu tamamlamak üzere, İlçemize Kılavuz Gençlik Merkezi açtı, yine Şirinyalı mahallemize doğalgazına kavuşturduk.” diye yapılan çalışmalara değinen Söğüt “Bir taraftan da hayata geçirmeyi planladığımız projelerin alt yapılarını hazırladık” dedi.

Söz verdiğimiz gibi millet bahçesi yapılıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İlimtepe’de yapılacak olan Millet Bahçesi Projesini onayladığını belirten Başkan Şener Söğüt “Millet Bahçesini ilçemize kazandırıyoruz. İlçemizin kent meydanlarına ihtiyacı var. Yarımca’da, Mehmet Akif Ersoy Cami’nin batı tarafı ve hemen karşısındaki alanda kent meydanı projemizi hazırladık 2020 ve 2021 yılları içerisinde hayata geçireceğiz. Güney ve Fatih Mahallelerinde alt yapı çalışmaları başladı.  Çevre, alt, üst yapı, sosyal ve kültürel çalışmalarımızın tamamını planladık. Tek tek hayata geçireceğiz. Ne söz verdiysek onu yapacağız. Bir sözümüzde Kanun Hükmünde Kararname ( KHK) ile belediyemizde çalışmaya başlayan mesai arkadaşlarımıza   Haziran ayında ücretlerinde iyileştirme yapacağız demiştik.Bu arkadaşlarımız da , emeklerinin karşılığını alacaklar.” diye konuştu.

Meclis bütçe için tekrar toplanacak

2019 mali yılına ait Körfez Belediyesi bütçe kesim hesabının görüşülmesi, Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilerek, 16 Haziran Salı günü meclisin tekrar toplanmasına oy birliği ile karar verildi.

Milli eğitim bakanlığına bina tahsis edildi

Yavuz Sultan Selim Mahallesi 1185 ada 3 ve 5 nolu parsellerin Körfez İlçe Müftülüğü ’ne 25 yıl bedelsiz olarak tahsis edilmesi Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi. İlimtepe Mahallesi 1771 ada 2 nolu parselinde bulunan binanın ise Milli Eğitim Bakanlığı’na, 25 yıl bedelsiz olarak tahsis edilmesine oy birliğiyle karar verildi. Bir sonraki meclis tarihi, 16 Haziran 2020 Salı Saat:15.00 olarak belirlendi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat