Özdilek

Güncel

Köpeği ezen çöp kamyonuna adalı tepkisi

Büyükada belediyesine ait çöp kamyonunun adanın maskotu halini almış Sofi adlı köpeğin kamyon tarafından ezilmesi adalıyı isyan ettirdi.

19 Ekim 2020 Saat: 00:16
Köpeği ezen çöp kamyonuna adalı tepkisi
Köpeği ezen çöp kamyonuna adalı tepkisi

Köpeği ezen çöp kamyonuna adalı tepkisi

Büyükada belediyesine ait çöp kamyonunun adanın maskotu halini almış Sofi adlı köpeğin kamyon tarafından ezilmesi adalıyı isyan ettirdi.

 

Bir araya gelen ada sakinleri basın açıklaması yaptı.

 

İşte o açıklama;

Değerli basın mensupları, sevgili Adalı dostlarımız,

 

Bir süre önce Büyükada’da, adamızın maskotu halini almış Sofi adlı köpeğimizin bir çöp kamyonu tarafından ezilmesinin ardından bir basın açıklaması düzenlemiş ve yetkilileri bu tür olayları engellemek üzere önlemler almaya davet etmiştik.

 

Belediyenin bu meseleyi ciddiye almadığı anlaşılıyor.

 

Zira yine bir çöp kamyonu, yine bir canımızı aldı. Adamız çarşısının süsü, Yumi adlı köpeğimiz de geçtiğimiz günlerde daracık çarşımıza sokulan devasa bir çöp kamyonu tarafından ezilerek öldürüldü.

 

Aynı türden bir araç, yaşlı bir ada sakinimizi de ezerek katletti.

 

Değil bir ada sakinine, buraya hayatında ilk kez gelmiş bir misafirimize bile Recep Koç Caddesi’ni gösterip, buraya 800’lük bir çöp kamyonu sokuluyor deseniz, size güler! Ancak belediyemiz, temizlik hizmetini bu bilinçsiz ve sorumsuz sistemle sunmaya çalışıyor.

 

Buna bir son verilmesini talep ediyoruz.

 

Bu tür kamyonlar, esas olarak, uzun yolda büyük yükleri taşımak üzere tasarlanmış araçlardır. Kontrolleri güçtür; görüş açıları dardır; şoförün gece vakti önünü ya da arkasını görmesi imkansızdır; bu nedenle, bu araçlar kamera sistemine sahiplerdir.

 

Belediye’nin, araçların düzenli bakımını ihmal etmesi nedeniyle, kamera sistemleri çalışmayan, düzenli temizlikleri de yapılmayan bu devasa araçlar; dünya kentinin biblosu adamızın dar sokaklarına sokulmaktadır!

 

Adaların fizikî niteliklerine ve adalıların yaşama alışkanlıklarına uygun olmayan bu araçları mahallelerimize ve çarşımıza sokma emri verenler, şoförlerle birlikte, öldürme ve mala zarar suçlarından olası kast ile sorumludur!

 

800’lük araçların Adalarda işletimi derhal durdurulmalıdır. Eğer belediye, bu işi gereğinden az işçi ile yapmaya çalışıyorsa, bunun da karşısındayız. Bu hizmet daha küçük araçlarla ve gerekiyorsa daha fazla görevli ile verilmelidir!

 

Belediyeden, bu hizmeti adalarımıza uygun bir biçimde yerine getirmek üzere önlemler almasını, hayvanlarımızı ezenler hakkında işlem yapmasını ve bu işlemlerin sonuçlarını adalılar ile paylaşmasını talep ediyoruz. Bizler, ayrıca, kendi hukuki girişimlerimizi de başlatmış bulunuyoruz.

 

Ayrıca, Adalara girişine ve dolaşımına izin verilen tüm motorlu araçların hız sınırına riayetinin denetlenmesini talep ediyoruz!

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat