Özdilek
Mecit Ünal
Mecit Ünal

Kontrollü yaşam ve aklıma takılan sorular

Kontrollü yaşam ve aklıma takılan sorular … “Birlik beraberliğin en üst seviyede yaşanacağını beklerken “devlet içinde devlet olmaz” diye ayrıştırıcı bir çıkışla yapacakları herşeyin siyasi ikballeri için olduğunu bize gös

18 Mayıs 2020 Saat: 03:59

Kontrollü yaşam ve aklıma takılan sorular

Kontrollü yaşam ve aklıma takılan sorular … “Birlik beraberliğin en üst seviyede yaşanacağını beklerken “devlet içinde devlet olmaz” diye ayrıştırıcı bir çıkışla yapacakları herşeyin siyasi ikballeri için olduğunu bize gösterdiler…”

 

Kontrollü yaşam ve aklıma takılan sorular

 

Şubat ayında başlayan tedirginlik mart ayının 11’inci günüyle birlikte tedbirli yaşamayı öngören süreç başladı. Yaşamak isteyen ve birlikte yaşamayı özleyenler kendilerini evlerine kapadılar ve o gün bugündür disiplinlerini bozmadan yaşama arzularını nakşediyorlar…

 

Covid-19 belası dünyayı ortak düşmanda birleştirdi. Görünen o ki, aşı bulununcaya kadar kontrollü yaşam sürecek. Ve bu yaşamın ana sloganı “yaşamak istiyorum” yada “ölmek istemiyorum” olacaktır. Yaşamak isteyen ve ölmek istemeyenler kontrollü yaşayacaklar.

 

Koronavirüs süreci bizim ülkemizde sağlık yönüyle iyi yönetildi denilebilir. Ancak hükümetin genel yönetimi için aynı iyimserlik duygum yok. Koronavirüs belasıyla uğraşılan bir dönemde bile sadece ve sadece siyasi ikbal için yeni gerilim alanları yarattılar. Birlik beraberliğin en üst seviyede yaşanacağını beklerken “devlet içinde devlet olmaz” diye ayrıştırıcı bir çıkışla yapacakları herşeyin siyasi ikballeri için olduğunu bize gösterdiler. Şimdi de başarısız ekonomi yönetiminin olumsuzluklarını örtmek için “darbe” safsatalarına sarıldılar.

 

Yaptıkları dişe dokunur bir şey var mı, diyecek olursak o da yok… Ücretsiz maske dağıtımını bile beceremediler. Şimdi yapıyoruz, ediyoruz dedikleri hiçbir şeye inanmıyorum. Hele hele hazine ve maliye bakanının söylediği, daha doğrusu net olarak hiçbir şey söylemediğine bakacak olursak ne yapmak istediklerini anlayabiliriz. Hane geliri 5 bin liranın altında yaşayan tüm emeklilerden açıklanan krediden faydalanan sayısı 12 milyon olması gerekmiyor mu? Herşeyin cevabı burada yaşıyor.

 

Şimdi normalleşiyoruz gibi bir kısım gevşeme yaşamaya başlandı. AVM’ler açıldı, kuaför ve güzellik merkezleri açıldı. Bunları açarken hangi akılla açtıklarını anlayabilmiş değilim. Birebir temasın yaşanacağı kuaför ve güzellik merkezlerinin açılması uygun görülüyorsa camiler niye kapalı, uçaklar neden uçmuyor ve otobüsler neden çalışmıyor. AVM’lerin açılması bana bir yıl öncesini hatırlattı… İBB seçimlerini iptal ettiren güç şimdide AVM’leri açtıran güçtür. Kısacası sermaye gücünü ortaya koymuş ve istediğini yaptırmıştır.

 

Ne deniliyor? Artık hiçbir şey eskisi gibi umut dolu duygular besleyen “insan” merkezli yaşam bekleyenler hayal kırıklığına uğrayacaklardır. Kapitalistler ellerindeki etki alanlarını daha da genişleterek yollarına ve sömürülerine devam edeceklerdir. Din ’imiz şöyle öngörüyor böyle diyor temennileri de temenni olarak kalacaktır. Bana; hırsızlık sistemini paylaşım sistemine dönüştürmeyi isteyen bir tane devlet başkanı gösterebilir misiniz?

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Teşekkürler Atasoy Bilgin…3 Nisan 2024 Saat: 12:29
31 Mart 2024 tarihinde yapılan mahalli idareler seçimiyle bir yerel seçimi daha geride bıraktık.
Eski Bayramları Özlemek2 Mayıs 2022 Saat: 10:57
Bir aylık ramazan Ayı’nın, başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu Ramazan-ı Şerif olan bir Ramazan Bayramı’na ulaşmış bulunmaktayız.
İGF’nin Önemi!..12 Temmuz 2021 Saat: 10:25
İGF, İnternet Gazeteleri Derneği olarak bizim de içinde yer aldığımız İnternet Gazetecileri Federasyonu.
Yerel Gazetecilik8 Temmuz 2021 Saat: 14:19
Ülkemizde yerel gazetecilik genelde; -Baba mesleğini yaşatma isteği, -Meslek tutkusu,
Lider Olabilmek…19 Haziran 2021 Saat: 23:06
Başlığa bakınca elbette aklımıza “LİDER” olarak ulu önderimiz, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk geliyor.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat