Özdilek
Necdet Güler
Necdet Güler

Kokuşmuşluk

Elimde mısırdan şeker elde edilmesiyle ilgili bilimsel, yabancı bir yayın var.

12 Temmuz 2018 Saat: 11:16

İçinde Southern (Kaliforniya)  ve Oxford Üniversitelerinde “Tip .2 diyabet” konusunda yapılan çalışmalar yer alıyor, Yayında 42 ülkede alınan sonuçlara yer veriliyor. Ama bu kadar fazla ülke arasında Türkiye yok. Çin var, Hindistan var ama Türkiye yok.

Peki neden yok? İki nedeni olabilir: Birincisi bu kadar önemli bir konuda Türkiye’de yapılmış, yayımlanmış ve bilimsel baza oturan araştırmalar bulunmuyor. İkinci neden; alınan sonuçlara güvenmiyorlar, yani bilimsel açıdan değerli bulmuyorlar. Başka sebep ne olabilir?

 Hiç aklımdan çıkmıyor: Türkiye’de çok bilinen ve halkımızın Akasya olarak bildiği ağaç (Bilimsel adı Robinia pseudoacacia)konusunda çok kapsamlı, İtalya’da yayımlanmış  bir yayının yazarı tam 431 (Dört yüz otuz bir) yayından alıntı yapmış. İçinde Türkiye’den yapılmış bir tek yayın bile yok.

Nasıl olsun efendim!...Doç.Dr.unvanlı kişinin “Ceviz ağacından sülfür gazı (Hidrojen sülfür-H2S) çıkar ve diğer gazlardan ağır  olduğundan dibe çöken bu gaz ozon tabakasını tamir eder, bu nedenle her gördüğünüz boş yere ceviz dikin” şeklinde yayın yaptığı bir ülkeden alıntı mı yapılır? Çünkü: Cevizden böyle bir gaz çıkmaz; dibe çöken gaz 20 km kadar yukarıdaki ozon tabakasına ulaşmaz, zehirli gaz salan ( Hidrojen sülfür çok zehirli ve ölüme neden olan gazdır) bir ağacın her yerde dikilmesi önerilemez, böyle bir  gazın ozon tabakasını tamiri bilimsel olarak mümkün değildir. (Ozon  tabakanın tamiri onu bozan ve hepsi yapay olan gazların ortadan kaldırılması ile mümkündür)

Merak bu ya… İnternette yayınladığı bu yazıda ileri sürdüğü  verileri nasıl elde ettiğini kendisine yazılı olarak sordum. Yazdığını inkar etmeksizin  “Bir ABD yayınında gördüm ama yayının ismini unuttum” şeklinde cevap verdi. Bulunca veya aklına gelince bana bildireceğini yazdı. Ama günler geçti bir türlü aklına gelmedi!.. Çünkü dünyada böyle bir yayın yok.

Hiç ümidim yok! Biz geri kalmışlıktan yıllarca kurtulamayacağız. Çünkü bu bilimsel kokuşmuşluk  her gün daha fazla yayılıyor.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

İzmit'in zehirli havası4 Ekim 2023 Saat: 16:19
28 Eylül 2023 Perşembe günü akşamı Kocaeli Ansiklopedisi'nin tanıtımı nedeniyle Kongre Merkezinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen geceye katıldım.
Bitkileri sinirlendirmeyin20 Mayıs 2023 Saat: 19:08
Ne tuhaf başlık değil mi? Ama gerçek ; arada bir sinirlendikleri oluyor!
Batak14 Şubat 2023 Saat: 21:02
Deprem denilince aklıma İzmit’te iki alan gelir.
Çerkeslerin 101 yıl süren savaşı29 Ocak 2023 Saat: 19:35
Çerkes toplumuyla ilgili bilimsel yayınları okuyup irdeleyince bilmediğim birçok şeyi öğrendim ve çok şaşırdım. Üstelik, onların başlarına gelenleri öğrendikçe içim sızladı.
Yürüyen ağaç !22 Ocak 2023 Saat: 10:42
Bunu da duydum; yürüyen ağaç! Şaka gibi.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat