Özdilek

Kültür/Sanat

KOKU UZMANLIĞI Resmen Meslek Oldu

Dünyaca ünlü Koku Uzmanı Bihter Türkan Ergül’ün kurucularından olduğu Koku ve Kültür Derneği, koku uzmanlığı mesleğinin Türkiye’de ilk kez bir meslek olarak resmen kabul edildiğini duyurmaya hazırlanıyor.

24 Şubat 2019 Saat: 11:33
KOKU UZMANLIĞI RESMEN MESLEK OLDU
KOKU UZMANLIĞI Resmen Meslek Oldu

Koku Kültürü Derneği, 25 Şubat’ta İBB Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde koku kültürü, parfüm tarihi ve koku ile insan sağlığı arasındaki ilişki hakkında çok kapsamlı bir söyleşi gerçekleştirecek.

“Koku ve Kültür” isimli etkinlikte, Türkiye’de Koku Uzmanlığı'nın resmen bir meslek olarak kabul edildiği duyurulacak.

Söyleşiye Koku Uzmanı Bihter Türkan Ergül, ünlü Tıp Tarihi Prof. Dr. Ayten Altıntaş, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Aytuğ Altundağ, Tıbbi Biyoloji ve Genetik Uzmanı Doç. Dr. Emel Ergül ve Fotoğraf Sanatçısı Taner Yılmaz katılıyor.

Etkinlikte ayrıca katılımcıları görüntü ve kokunun birleştiği “Koku ve Doku” sergisi bekliyor.

Dünyaca ünlü Koku Uzmanı Bihter Türkan Ergül’ün kurucularından olduğu dernek, etkinlikte Koku Uzmanlığı mesleğinin, Türkiye’de ilk kez bir meslek olarak resmen kabul edildiğini duyuracak. 

Birçok uzmanın koku meraklılarıyla buluşacağı söyleşide Parfüm Tasarımcısı Ergül, koku uzmanlığı mesleğinin dünyadaki yeri ve Türkiye’de ki geleceği hakkında çok önemli bilgiler paylaşacak. Dernek aynı zamanda koku uzmanı olmak isteyenler için başka bir müjde daha veriyor: “Koku Uzmanlığı Eğitim ve Sertifikasyon Programı” düzenleyeceğini duyuracak olan dernek, dünyada ses getirecek Türk Parfüm Tasarımcıları'nın yetişmesi için ön ayak oluyor. 

Haber: Veysel Kavrayan

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat