Özdilek

Spor

Kocaelispor bizim eksiğimiz

Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda Nevzat Doğan’ın yaptığı konuşma dikkat çekiciydi. Doğan’ın Kocaelispor bizim eksiğimiz sözleri salonda alkışla karşılandı

14 Ekim 2018 Saat: 13:40
Kocaelispor bizim eksiğimiz
Kocaelispor bizim eksiğimiz

Başkanlar eksik kaldı

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş hazır bulundu. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, amatörleri yalnız bıraktı.

Karaloğlu da katıldı1980 başvuru yapıldı

Etkinliğin ilk konuşması Murat Aldın yaptı. Eleştirilere kulak asmadığını ifade eden KASKF Başkanı Murat Aydın, “2014 yılında başladı Başkanlar Kurulu heyecanı DİYEREK SÖZLERİNE BAŞLAYAN Aydın,  Bu bir hevestir. Giderler gelirler denildi. Biz ise o gün startını verdiğimiz Başkanlar Kurulu Toplantısı, Türkiye genelinde örnek bir proje oldu. 1985 yılında kurulmuş olan federasyonumuza büyük hizmetleri olan değerli fahri başkanımız Rafet Kırgız’a teşekkür ediyorum. Bugün ben burada ve karşınızdaysam onun emeği üzerinde büyüktür. Buraya gelirken talepler arttı. 1980 kişi katılım için başvurdu. Getirebildiğimiz sayı 600 oldu. Başkanlar Kurulu toplantısını neden burada yaptık, gerekli miydi deniliyor.  Amatör Kulüplere o para dağıtılsa daha iyi olmaz mı deniliyor. Amatör Kulüplerimiz maddi destek istedi de yardımcı olmadık. Lige katılım ücretlerini iki yıldır KASKF olarak biz ödüyoruz”dedi.

Teşekkür etti

KASK Başkanı Murat Aydın, yaşını dile getirerek konuşmasını şöyle sürdürdü, “Ben 47 yaşındayım. Küçüklüğümüzde belediye başkanının aracını gördüğümüzde parmakla gösteriyorduk. Ama bugün Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu burada, İlçe belediye başkanlarımız burada. Amatör Spor Kulüplerinin yöneticilerini belediye başkanlarıyla aynı masada gördüm. Gölcük Belediye Başkanımız Mehmet Ellibeş’i bir spor kulübü yöneticisiyle samimi bir ortamda sohbet ettiklerini gördüm. Birlik ve beraberliğimizin artarak devam etmesi gerekiyor. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na ve tüm ilçe belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum”dedi.

Kırgız kürsüye çıktı

KASKF Onursal Başkanı Rafet Kırgız daha sonra kürsüye çıktı. Kırgız, “Murat Aydın’ı bu göreve getirmekle ne kadar doğru bir karar verdiğimi bugün anladım. Murat Aydın’ı son gün aradım ve bir konuşma yapmak istediğimiz söyledim. O da sağ olsun beni kırmadı. 65 yaşındayım, yıllarımı amatör spora adadım. Çok sıkıntılı günler yaşadık, o günlerden bugünlere geldiysek Murat Aydın ve yönetim kurulu arkadaşlarının emeklerinin büyük olduğunu söyleyebilirim. Keşke bu toplantılar altı ay da bir yapılabilse. Biz 15 arkadaş çalışan bir personelimizin maaşını kendi aramızda toplayıp veriyorduk. Heyecanımı bağışlayın, böyle bir kalabalık önünde heyecanlandım. Ulusal basına da göndermede bulunan Rafet Kırgız, o saçma sapan haberi yapanlar gelsin ve burada bizim gözümüzün içene bakarak anlatsın”dedi.

 

Kocaelispor bizim eksiğimiz

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan da kısa bir konuşma yaptı. Nevzat Doğan’ın yaptığı konuşmada en dikkat çekici söylemi hiç kuşkusuz Kocaelispor ile ilgili düşünceleriydi. Doğan,  “  Kocaelispor bugün bu haldeyse sorumlularından birisi de bizleriz. Kocaelispor bizim eksiğimiz. Kocaelispor’un yerinin burası olmaması gerektiğini biliyoruz. Kocaelispor’u en kısa zamanda eski günlerine geri dönmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Kocaelispor’u el birliği ile layık olduğu yere taşımalıyız. Süper Lig’de mücadele etmeye hazırlanan Bayan Basketbol takımımız var. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray gibi devleri ilimizde ağırlayacağız. Spor severleri ve sizleri maçlara davet ediyorum. Lütfen buyurun gelin ve yan yana omuz omuza olalım”dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ilimiz sporu ile ilgili dikkat çekici cümleler kurdu. Karaosmanoğlu, “Amatör ruh çok farklı bir olaydır. İzmit Belediye başkanımızın ifade ettiği gibi. Amatörler içten gelen duygularla yapılan bir heyecandır. Her ilçe de en az bir yüzme havuzumuz var. İzmit Körfezinin her yerinde ben denize girebilirim. Çalışınca oluyor diye bir sloganımız var. Başarının sırrı inançtadır. İnanırsanız başarırsınız. Hiçbir başarı kendiliğinden olmuyor. Amatör ruhu yeniden canlandırıyoruz ama yeterli değil. Çok çalışmamız lazım. Şehir hayatı insanları monotonlaştırdı. Mutlaka spor disiplinini tüm halkımıza indirgememiz gerekiyor. 15 yıldır ben Kocaeli’de başkanım. Sabah yürüyüşlerine başladık. Başladığımızda katılım çok azdı. Bugün yürüyüşlerimizdeki sayı bir o kadar daha çoğaldı. Siz mutlulukları paylaşmak istiyoruz. Bugünün ve yarının başarılarını paylaşmamız gerekiyor”şeklinde konuştu.  

    

Ne kadar ekmek o kadar köfte

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yaptığı konuşmada çok önemli bir noktaya dikkat çekti. Karaosmanoğlu, ”Ben 66 yaşındayım ama ben gencim. Çünkü spor yapıyorum. Türkiye’de bin sağlık sorunu var. Diyabet hastalıkları insanlık için çok büyük bir tehlike. Şeker hastası genci askere bile almıyorlar. Bunun en güzel çaresi sporu yaşam gerekliliği olarak algılamalıyız. Hiçbir gencimizi sokağa bırakmayacağız. Spor kulüplerinin sayısının artması, mevcut spor kulüplerinin kalitesinin yükseltilmesi gerektiğine inanıyorum. İlimizdeki spor kulüplerinin sayısının 1000’in üzerinde olması gerekir. Bu yönde adımların atılması gerekir. Amatör Spor Kulüpleri başkanımız ve yönetimi burada. Gençlik Hizmetleri ve Spor İL Müdürümüz de burada. Spor kulübü sayısının yükseltilmesi noktasında harekete geçmelerini istiyorum. Hizmet edenlere destek vereceğiz. Ne kadar ekmek o kadar köfte”dedi..

Allah ondan razı olsun

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, kısa bir konuşma yaptı. İlimizde görev yaptığı dönemden söze başlayan Karaloğlu, “ Hepiniz hoş geldiniz. Bir saptama ile sözlerime başlamak istiyorum. Yapılan pedagojik araştırma şu gerçeği ortala koyuyor. Sporla ilgilenen bir genç, sporla ilgilenmeyen bir gence göre çok daha başarılı oluyor. Allah Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’ndan razı olsun. 2009 yılında SEKA’da Kocaeli Amatör Kulüpleri’ne bir bina hediye ettik. Yaptığımız yatırımların meyvelerini bugün topluyoruz”dedi. Antalya Valisi Münir Karaloğlu’na konuşmasının ardından özçwel bir tablo hediye edildi.  Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na Atletizm Sporcu Lisansını Murat Aydın takdim etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat